Amigoe | Zoektocht naar vermiste zwemster in volle gang

Zoektocht naar vermiste zwemster in volle gang

Zoektocht naar vermiste zwemster in volle gang

WILLEMSTAD — Een jonge vrouw (28) die vanuit Texas naar het eiland is gekomen om vakantie te vieren, wordt sinds gistermiddag vermist. Uit een preliminair onderzoek van de politie blijkt dat een groep toeristen – waaronder ook het slachtoffer – naar Cas Abou is gegaan om te snorkelen en te duiken, en plotseling was ze nergens meer te vinden.

De politie schakelde direct de Kustwacht en Citro in en het team is omstreeks tien over vijf met een zoektocht gestart. De zoektocht met behulp van de kustwachthelikopter, een Dash-vliegtuig en een van de supersnelle boten genoemd Super Rigid Hull Inflatable Boats (Super-RHIB), ging door tot zonsondergang en werd vanochtend vroeg bij het eerste daglicht voortgezet, zegt kustwachtwoordvoerder Roderick Gouverneur. De vrouw werd voor het ter perse gaan van deze krant nog niet gevonden.

De Kustwacht hanteert een zoekprogramma in dergelijke gevallen. Dat programma calculeert diverse aspecten in, waaronder de zeestroming, en aan de hand hiervan wordt aangeduid waar men dient te zoeken. Naarmate het langer duurt om een vermiste persoon te vinden, wordt het zoekgebied uitgebreid, voegt Gouverneur toe.

Code geel

De zee is ruw en de Meteorologische Dienst (Meteo) heeft vorige week maandag de code geel aangekondigd. Het gaat om golfhoogtes van 1,5 tot 2,5 meter. Dit betekent zoals bekend dat opvarenden van kleine boten en anderen rekening moeten houden met een vrij ruwe zee en zich niet ver uit de kust moeten begeven. Hoewel de zee de afgelopen week soms hier en daar minder ruw was, is code geel hoe dan ook nog steeds van kracht tot nader bericht – ook voor Bonaire. Volgens het weerbericht dat de Meteo vandaag heeft uitgebracht, is het morgenochtend overwegend half bewolkt met kans op een bui. Tevens houdt de stevige wind op de eilanden aan, wat volgens de Meteo een heel normaal verschijnsel is voor deze tijd van het jaar.

Bron: Amigoe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *