PBC | Martina gediskwalificeerd

Churandy Martina gediskwalificeerd op 200 meter | Reuters

Churandy Martina gediskwalificeerd op 200 meter | Reuters

AMSTERDAM – Churandy Martina is zijn Europese titel op de 200 meter kwijt. De Curacoenaar is gediskwalificeerd omdat hij in de finale met een voet de witte lijn heeft geraakt, die zijn baan markeert. Dat is tegen de regels.

Churandy Martina liep 20,37 seconden. Na zijn imposante triomf donderdag in het Olympisch Stadion in Amsterdam op de 100 meter zou de 32-jarige atleet er 24 uur later ook de titel op de dubbele afstand aan toevoegen.

Solomon Bockarie finisht als vijfde in de finale: 20,56. Het zilver op de 200 meter is voor de Spanjaard Bruno Hortelano (20,45) en de bronzen medaille gaat naar de Turk Ramil Guliyev (20,51).

Bron: Persbureau Curacao

7 Reacties op “PBC | Martina gediskwalificeerd

 1. Ik denk niet dat Churandy pro MFK is. Destijds was Schotte premier van Curacao en daar kon Churandy er ook niks aan doen, iedereen wilde met hem op de foto, ook de premier van toen.

  Dat Leeglang 60.000 florin belastinggeld uit de staatskas haalde voor zoiets is een schande, maar ja daar zijn we aan gewend? Dat soort mensen mogen nooit meer ons land besturen, ze hebben geen visie en weten dat, maar blijven alleen maar voor het geld, macht en aanzien. Kunnen ze op Facebook ermee opscheppen.

 2. Abraham Mossel

  Zwaar gestraft maar regel is regel. Het kan ook zo zijn dat er een scheidsrechter bij zat die een hekel aan Gerrit de Raaf had zodat hij nu niet met hem op de foto kan in oktober, Trouwens zit Leeflang al in het vliegtuig om hem te gaan troosten , in 2008 had zij geen er geen moeite mee om van de arme sloebers uit de mondie zijn belastingscentjes een snoeprijs naar Peking te maken, om hem te troosten, koste 60.000 rooie ruggie’s. maar nu hoeft ze maar 1.600,00 gulden uit haar tas te trekken maar dat is te veel dat kan bruintje niet trekken uit het eigen knippie.?.Maar alle gekheid op een stokkie het blijft slemielig, mooie reden om in Rio alle recoord’s aan flarden te lopen, en niks beloven aan Gerrit hoor , zowel dan breek je waarschijnlijk een been op de tweehondert meter, en kan je samen met Gerrit de Raaf mee doen op de Paralympiche spelen, onderdeel geldbakgraaien met een hand met een vinger en een voet met een teen. Veel sucses man over 5 weken op de 100 en de 200 Bong.

 3. Joep Meloen

  Het is gewoon doodzonde dat hij is gediskwalificeerd, maar hij heeft voor mij nog altijd wel die 200 mtr gewonnen. Een stap op een witte lijn levert niet echt veel tijdwinst op, dus hij was en is de snelste. Mag Curacao trots op zijn.
  Maar, regels zijn regels, dus daarom gediskwalificeerd.

 4. opmerker

  ‘t Is jammer maar we nemen aan dat hij niet met opzet de lijn raakt. Het verschil in de tijd met nr 2 is niet de oorzaak van het raken van de lijn. De regels zijn wel heel erg streng. Bij het voetbal mag de bal OP de lijn liggen bij b.v. een hoekschop. Vaak ligt ie er wel overheen maar geen grens – of scheidsrechter neemt daar notie van.
  Waarom deze regel niet veranderen? Over de lijn stappen o.k. maar eenmaal de lijn raken is wel overdreven. Maar goed, het is nu eenmaal zo en men zal de bestaande regels moeten accepteren.
  In ieder geval wel gefeliciteerd met je medaille op de 100 meter.

 5. Dan stel je het toch niet op prijs:
  – toch moeilijk voor een Antilliaan om op het rechte pad te blijven.
  – hij kan beter een lijntje raken dan een lijntje snuiven.
  – Antillianen kunnen niet binnen de lijnen blijven.

  Wat hierboven staat vind ik uiteraard allemaal niet, maar als iemand mij zegt dat iets niet op prijs gesteld wordt, kan ik niet anders.

 6. Tja, die witte lijntjes….

 7. Het is niet de eerste keer dat Martina een titel kwijt raakt door foul play.

  Grappen over Antillianen en zich niet aan de regels houden worden niet op prijs gesteld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *