PBC | KLM moet toch hogere landings- en parkeergelden betalen op Hato

Persbureau Curacao

De luchtvaartmaatschappij vindt dat dat lagere gewicht moet worden gebruikt om de tarieven voor landen en parkeren te bepalen | Persbureau Curacao

WILLEMSTAD – KLM moet op Curaçao toch hogere landings- en parkeergelden betalen. Dat heeft de rechter bepaald. De tarieven zijn gebaseerd op het startgewicht van een vliegtuig.

Hato gebruikt daarvoor de informatie bij oplevering van een vliegtuig. Maar KLM past hun toestellen daarna altijd aan, waardoor ze lichter worden. De luchtvaartmaatschappij vindt dat dat lagere gewicht moet worden gebruikt om de tarieven voor landen en parkeren te bepalen.

Maar daar is volgens de rechter geen wettelijke basis voor. KLM wilde voor vorig jaar 125.000 dollar terugkrijgen.

Bron: Persbureau Curacao

3 Reacties op “PBC | KLM moet toch hogere landings- en parkeergelden betalen op Hato

  1. En er is wel een wettelijke basis op gewicht bij net uit de fabriek?

    Beetje hetzelfde met berekenen van autoverzekering op nieuwwaarde.. en dan vooral een imported car.

  2. Goed lezen en begrijpen is ook een kunst.
    De rechtbank heeft bepaald dat er GEEN wettelijk basis is om NIET uit te gaan van de specificaties die de vliegtuigmaker opgeeft, maar van hetgeen de carrier opgeeft.

  3. ‘Hato gebruikt daarvoor de informatie bij oplevering van een vliegtuig’. Tja, dat krijg je als je als luchthaven een monopoliepositie hebt en nergens verantwoording over af hoeft te leggen. Milieubewustzijn wordt dan keihard afgestraft, dat zien we ook terug bij de zonnepanelen hier. Het moet op deze rots niet veel gekker worden. Wellicht goed idee als KLM aan alle medewerkers van dit tweederangs vliegveldje voortaan een toeslag op de ticketprijs legt gelijk aan de hoogst te bereiken salarisschaal op deze rots.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *