PBC | Jurickson Profar tekent bij voor 21 miljoen dollar

Persbureau Curacao

Jurickson Profar | Jayne Kamin-Oncea-USA TODAY Sports

Jurickson Profar blijft nog drie seizoenen langer bij de San Diego Padres. Hij verlengt zijn contract in ruil voor 21 miljoen dollar, zo meldt ESPN.

Profar blijft zijn veelzijdigheid tonen als een echte utilityman. Hij speelde vorig seizoen op vijf verdedigende posities voor de Padres, maar het grootste deel daarvan was in het linkerveld en op het tweede honk. Hij sloeg een career-high .278 met zeven homeruns en 25 punten voor ploeggenoten (RBI) in 56 wedstrijden tijdens het pandemie-verkorte seizoen.

In totaal heeft de 27-jarige Curaçaoënaar in zeven Major League-seizoenen een .238 slaggemiddelde gehaald met 59 homeruns en 222 RBI’s. Hij deed dat met de Padres, Athletics en Rangers.

Bron: Persbureau Curacao

16 Reacties op “PBC | Jurickson Profar tekent bij voor 21 miljoen dollar

 1. Drechi pa bosnan Tur

  @Wim,
  Beste Wim.
  Besef dat voor elke keer dat jij en je consorten weer een sneeropmerking plaatsen over een YDK, een Curacaose vrouw wegzetten als hoer, stoeipoes noemen, een lokale politicus vernederen, Gerrit de Raaf er weer eens bijhalen terwijl de man al jaren van het toneel is verdwenen, die vuillak die ons met zijn aangelengd bier in zijn cafe in Pietermaai oplicht, voor vuile negers uitmaakt en daarna als een rat van het eiland vlucht, om kort te gaan gewoon heel dapper bezig zijn ons af te breken, er ZELFS in “het Walhalla van de wereld”, daar aan de overkant van de plas, in Nederland dus, er weer een rel uitbreekt, een politieauto gekanteld wordt, er een zaak of een auto in de fik wordt gestoken, een donkergekleurde jongen weer met de nekklem wordt gewurgd, een politicus gedaagd wordt, er weer een paar duizend nieuwe Coronagevallen bij komen, en weer weet ik hoeveel mensen er het loodje leggen, er weer een paar miljoen Extacypillen geproduceerd worden, enfin je weet wat ik bedoel….
  Karma is a bitch dames……. Jullie moeten daar vooral mee doorgaan… Whuahauahauahahahaaaaa

 2. Baseball is geen wereld sport zoals voetbal maar als wij er goed in zijn als klein eiland zouden we ons er meer op moeten richten.
  Net zoals de Nederlanders wereldkampioen korfbal en schaatsen zijn (wat ook geen wereldsporten zijn).

 3. Goed dat een Curaçaose topsporter af en toe succesvol is.

  Kunnen we wel gebruiken na de reeks vernederingen van Shurandy Martina die nog geen lantaarnpaal voorbij komt, het volledig door de mand vallen van het zelfbenoemde talent Tahith Chong (niet eens reserve meer bij het B clubje Werden Bremen) en de schandalen (dopinggebruik, drugssmokkel, mishandeling, belastingfraude) aan elkaar breiende Brian Mariano.

 4. Ik kan met de beste wil van de wereld geen minachting op zijn gezicht zien wel opperste concentratie!
  Wat een bs weet.

 5. Drechi pa bosnan Tur

  @Vluggertje:
  Wat? Die meneer die Zalm als achternaam heeft????? Of was het Haai?

 6. De Rechtsstaat

  21 miljoen voor drie jaar, vind ik een goede aanwinst voor de Padres. Gunt de jongen wat rust in zijn leven en m.i. zou zijn prestaties op een hoger nivo ten toon worden gesteld.

  Trouwens nu ook alleen die minachtend smile van zijn gezicht wegwerken en dan kan ie echt (top) gaan presteren.

 7. @…nu kan hij zich een blanke vrouw veroorloven..
  Een witte olifant.
  Geld zat.
  Succes.
  Enjoy the ride.
  Ieder zo zijn eigen leercurve.

 8. Joep Meloen

  Het eiland mag trots zijn op een jongen, die van een klein eiland komt, maar die zich op weet te werken tot de major league of Baseball. Het is weinigen gegund en wanneer je je dan daar ook nog staande weet te houden dan heb je toch een prestatie van jewelste neergezet.
  Hoop dat veel jeugd al deze ‘geslaagde’ sporters als voorbeeld zal nemen en ook zal streven naar een betere toekomst via hard werken.

 9. Commentpolis

  Deze reactie is verwijderd wegens strijd met de regels.

 10. Jammer dat hij niet voor de red sox speelt.

 11. Voor een klein eiland leveren we relatief onevenredig veel topsporters aan de honkbalsport! Bijzonder!

  Je zou denken dat de politici op dit inherent potentieel zou inspringen en op en top sportvelden in de barios zou inrichten om meer jeugd een kans in de topsportwereld en schalorship te bieden zodat men niet in jeugdbendes verzand.

  Maar nee hoor, blijkbaar vinden Ministers het alleen interessant als het al topsporters zijn, dan komen ze pas kijken!

  Maar ze zitten wel pontificaal, eerste klas op de tribune van de Olympische spelen (Omayra Leeflang)

  ipv van eens wat bescheidenheid te tonen en de tering naar de tering te zetten en niet elke snoepreis aangrijpen, hadden die 15.000 tot 25.000 aan olympische snoepreiskosten in locale sportfaciliteiten voor achtergestelde buurten kunnen worden gestoken.

  Hopelijk geeft deze topverdiener exponentieel veel terug aan de jeugdsport op Curaçao.

 12. Tjesus de jaloezie druipt er weer af. Yes, de bekende druiven vooral als je zelf geen zak kunt.

 13. Ook raken veel Curacaose topsporters zodra ze een beetje geld verdienen op het verkeerde pad.

  Patrick Kluivers (verkeersmoord, verkrachting), Brian Mariano (doping en drugs) en Anduw Jones (openbare dronkenschap, hoeren lopen, vrouwen mishandeling).

  https://www.ajc.com/news/local/former-brave-andruw-jones-arrested-gwinnett/8Gs0NTIg6k60f7L9AAHiNN/

 14. Het blijft toch apart hoe weinig zwarte managers in de professionele sport in Amerika zijn. De meeste clubs of het nou American Football, Basketbal of honkbal is, hebben bijna allemaal een blanke manager.

  Blijkbaar kunnen die zwarten rennen, vangen en gooien maar als het gaat om hun hersenen te gebruiken door te denken en spelstrategieën te bedenken, lukt het hen niet.

 15. Respect voor Profar!

  Nu kan hij zich een blanke vrouw veroorloven, het statussymbool onder Curacaose topsporters.

 16. Drechi pa bosnan Tur

  Oh Jurick…. Jurick, Jurick……. (sigh)
  Please realize that “the mere fact that you are a YDK, is going to anger a pack of wolves here on KKC whos’e sole intent and mission in life is to bad mouth all YDK’s, whether they deserve this or not”…….
  Don’t let them get to you…….
  The same goes for the other YDK who is now returning to Atlanta……. Imagine: TWO YDK’s in the same MLB team again……..
  Eat your hearts out bigots…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *