26 C
Willemstad
• zondag 9 mei 2021 09:36

ParadiseFM | Plachi di dia dinsdag opgeheven; avondklok blijft

De ‘plachi di dia’-regeling wordt vanaf dinsdag 11 mei opgeheven. Dat heeft premier Rhuggenaath vanmiddag bekend gemaakt.  Op Moederdag 9 mei en maandag 10 mei is de...

PBC | Coronamaatregelen eerder dan verwacht versoepeld

Persbureau Curacao Vanaf dinsdag 11 mei zullen de coronamaatregelen op Curaçao worden versoepeld. Eerst zou dat over negen dagen, op 17 mei zijn. Volgens demissionair premier Eugene Rhuggenaath...

PBC | Zondag kans op regen en onweer

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Een storing die naar verwachting de lokale eilanden in de komende 24 tot 36 uur zal treffen, bevindt zich momenteel boven het zuidoosten van...

AVC | ‘Toezicht op financiële instellingen Curaçao is te vrijblijvend’

Servaas Houben en Ronald Ketellapper | Achterkant van Curacao Het toezicht in Curaçao op financiële instellingen is te vrijblijvend, verouderd en houdt onvoldoende rekening met de risico’s waaraan...

ParadiseFM | “Eiland heropent dinsdag”

De meeste sectoren op het eiland mogen dinsdag weer open. Dat melden bronnen aan Paradise FM. Om 16 uur worden de details bekendgemaakt tijdens een ‘relato di...

ParadiseFM |‘Nationale assemblee’ moet eiland post-corona vormgeven

Komende maandag, dinsdag en vrijdag praat de overheid met diverse belangengroepen over de vraag ‘hoe verder, nadat een groot deel gevaccineerd is’. Dat vertelde premier Rhuggenaath vandaag tijdens...
- Advertisement -spot_img
HomeMediaPersbureau CuracaoPBC | Isla gaat olie uit Brazilië, Nigeria en Rusland raffineren

PBC | Isla gaat olie uit Brazilië, Nigeria en Rusland raffineren

Persbureau Curacao

Olie uit Venezuela valt onder de Amerikaanse sancties, bovendien wordt er nauwelijks nog olie uit de grond gehaald bij onze zuiderbuur | Persbureau Curacao

Willemstad – De raffinaderij moet na overname door de Corc-groep olie gaan raffineren uit Brazilië, Nigeria en Rusland. Dat meldt het Antilliaans Dagblad.

Olie uit Venezuela valt onder de Amerikaanse sancties, bovendien wordt er nauwelijks nog olie uit de grond gehaald bij onze zuiderbuur. Corc werkt samen met Petra Energia en GDE Trading uit Brazilië., waarbij GDE staat voor het Braziliaanse Grupo Dislub Equador.

Ook nu weer is Sinopec (China Petroleum & Chemical Corporation) van de partij, en zal technische expertise en adviezen aan Corc gaan verlenen, meldt het AD.

Bron: Persbureau Curacao

Naschrift KKC

2020 09 12 – Extra | Gregory Elias (United Trust) en lokale Corc BV neemt raffinaderij over

12 reacties

 1. Nigeria heeft weliswaar 5 raffinaderijen, maar die zijn gedeeltelijk verouderd en voldoen niet aan zowel milieueisen als economische eisen. Het opknappen van die eigen raffinaderijen wordt als niet rendabel gezien (waist of cash). Een extra buitenlandse raffinaderij is dan welkom. Dat is een paar miljard dollar goedkoper dan aanpassingen of nieuwbouw. En als de regering van zo’n klein staatje dan ook nog milieueisen aan de kant wil schuiven, is het helemaal mooi en aantrekkelijk.

  Nigeria heeft in juni 2019 nog een overeenkomst met Venezuela gesloten om de bilaterale betrekkingen te versterken. Het initiatief lag, zoals verwacht, bij het regime van Maduro.
  Voor Nigeria, waar de valuta al moest devalueren en het land voor het eerst een IMF-lening moest afsluiten is olie van Venezuela een welkome deal die ook monetair geld oplevert. Buy low, sell high(er).

  Een derde land is nodig dat gemakkelijker het embargo kan doorbreken. En dat is Rusland. Zij zorgen voor transport vwn de olie van Venezuela naar Nigeria. En na tijdelijke opslag elders in de wereld, gaat het met een politiek-acceptabele tanker naar Curaçao.
  Het zou me niet verbazen als ’emerging oil-producers’ zoals Suriname of Guyana in het balletje-balletje-spel van de olie mee zouden doen. En dan is plotseling de opslag op Statia wèl te gebruiken. Het lijkt allemaal ingewikkeld, en onwaarschijnlijk, maar vergeet niet dat op een dergelijke manier embargos al decennialang werden doorbroken (Algerije, Iran, Irak, Zuid-Afrika, etc.).

 2. @Drechi:

  Self-projection much ?

  Op jou eigen vraag : “Heb jij het overgenomen om vervolgens ergens vandaan de “rendabele olie” te gaan raffineren?” Beantwoord jij nee.

  In jou eigen woorden als het antwoord is : “Nee? Hou dan je muil.” … Need I say more ?

  Feit is dat er zero results zijn behaald met Huayang, Kletsch Group en nu met Corc-Group.

 3. @Allen die er tegen zijn: Allereerst: Een Bon Anja toegewenst.
  Vervolgens: Ook al komt de olie uit Tibuktu!!!!
  Heb jij het overgenomen om vervolgens ergens vandaan de “rendabele olie” te gaan raffineren?
  Nee? Hou dan je muil.

 4. We zijn onszelf alweer rijk aan het rekenen, alsof het allemaal alweer geregeld is en wijzelf het allemaal aan zouden kunnen en moderniseren en aanpassen aan de huidige milieueisen. Nog even en gerrit gaat zijn oude paard van stal halen en zeggen dat onze eigen `onmetelijke oliereserves` onder het eiland ook worden ingezet om het allemaal een success te maken. Ben bang dat het dus niet Corc gaat heten maar iets gelijk aan Insel en de bevolking weer voor een reeks aan faillissementen mag opdraaien. Wij hebben hier langzamerhand toch wel bewezen projecten groter dan een aanleg van een weg niet zo goed aan te kunnen zonder dat er wat mis gaat of het geld verdampt.

 5. Dus: Chinese exploitant die een lokale groep er voor schuift. “Russische” olie?? Venezolaanse olie gekocht door Rusland.
  Allemaal partijen die in normale landen de deur wordt gewezen.

 6. Iedereen die op beleidsniveau bezig is met deze raffinaderij kan als besmet beschouwd worden. Allemaal willen ze de ergste mogendheden of bedrijven binnenhalen. En juist omdat die in het maatschappelijke verdomhoekje zitten en dus meer steekpenningen betalen.

 7. @ClappAss:
  Je hebt helemaal gelijk. Wij hadden hier n.l. op een gegeven moment een opreator uit een “Onfout” land, zonder een groep bandieten die de leidingen opblaast, maar die heeft ons toen het er om ging, lekker in de steek gelaten…
  Ik weet niet waarom, maar de naam “Koninklijke Shell” comes to mind…..

 8. Nou, moeten we uitgerekend met foute landen zaken doen? Nigeria staat hoog op de lijst van mensenrechten schending. Behalve dat is er een groep bandieten, “Boko Haram” die regelmatig olie pijpleidingen opblaast.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties