PBC | Gebrek vertrouwen nekt economie

Volgens Bakker is permanent financieel toezicht voordelig voor Curaçao

De economische groei op Curaçao staat stil vanwege een gebrek aan vertrouwen. Dat zegt Age Bakker, scheidend voorzitter van het College Financieel toezicht.

Dat heeft te maken met te weinig belasting betalen en bijvoorbeeld problemen met de Centrale Bank. Volgens Bakker is permanent financieel toezicht voordelig voor Curaçao. Het land kan daardoor goedkoop geld lenen. Op jaarbasis scheelt dat 100 miljoen gulden.

Bron: Persbureau Curacao

3 Reacties op “PBC | Gebrek vertrouwen nekt economie

  1. @Daan en Abraham. Het is meer dan alleen wat er is gebeurt of wie aan de macht was. Er is geen vertrouwen in het beleid. Het ons-kent-ons systeem breekt het eiland op. Ons ambtenaren apparaat is tot op het been verrot. De overheid NVs zijn koninkrijkjes, waar veel geld wordt verspild. Stichtingen worden niet gecontroleerd. Het is een spiraal van samenhangende factoren. We staan er om bekend dat we heel veel doen, maar nergens mee bezig zijn. De druk ligt nu bij onze nieuwe regering om deze zaken te durven aanpakken. Als ze het goed doen zullen ze misschien geen vrienden maken, maar wel een solide basis voor de toekomst kunnen neerzetten.

  2. Abraham Mossel

    Zelfs een mongol inversteerd niet in curcrim, zolang Gerrit de Raaf nog vrij rond loopt, je zal wel gek zijn, inversteren en na een jaar je poen en onroerendgoed verdampt in de maffia zakken van Gerrit de Raaf & co

  3. Daan Banaan

    Zou het gebrek aan vertrouwen niet meer te maken hebben met de wisselende regeringen en de pogingen tot een greep naar de macht van politici/criminelen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *