PBC | 16 camera’s op de weg

De camera’s worden gekoppeld aan verschillende databases, zodat automatisch op de vereiste papieren kan worden gecontroleerd

Justitie gaat de komende tijd ook camera’s plaatsen op de Weg naar Westpunt, Rooseveltweg en Winston Churchilweg.

Er staat er al een op de Helmin Wiels Boulevard. In totaal komen er 16 camera’s verspreid over het eiland. De camera’s worden gekoppeld aan verschillende databases, zodat automatisch op de vereiste papieren kan worden gecontroleerd.

Overigens: wetgeving op dit gebied is nog niet aangepast. De politie kan nog geen bekeuringen uitdelen op kenteken.

Bron: Persbureau Curacao

8 Reacties op “PBC | 16 camera’s op de weg

 1. zie ik zo bleek

  Beste Brian S. aan het einde van dat weggedeelte is een bocht aanwezig waar zeker geen 100 km/u gereden kan worden. Ook zijn diverse slecht afgewerkte reparatieplekken van de diverse nutsbedrijven aanwezig welke bij die snelheid een gevaar kunnen opleveren. Ook het ontbreken van een vangrail/geleiderail beperkt de snelheid, verder leveren de aanwezige bomen in de middenberm dan een gevaar op. De weg is nu al een gevaar getuige de vele ongelukken, 100 km/u is echt te hoog het is geen autosnelweg, maar slechts een weg met gescheiden rijbanen. De snelheid beperkt houden is de enige manier om het verkeer veilig te houden, er rijden soms ook fietsers en bromfietsers! Daarom is in de WVVC 200o de maximum snelheid op het eiland op 60 km/u gehouden, behalve als door middel van borden een andere snelheid is aangegeven.

 2. zie ik zo bleek

  Om controle op basis van kenteken mogelijk te maken is art. 118 in de WVVC 2000 opgenomen:
  ————————— Artikel 118

  1. Indien met een motorvoertuig een bij of krachtens deze eilandsverordening strafbaar gesteld feit is begaan door een, bij de ontdekking van dat feit, onbekend gebleven bestuurder van dat motorvoertuig en de eigenaar of houder van dat motorvoertuig niet reeds naast de bestuurder voor de overtreding van de strafbepaling bij deze eilandsverordening strafbaar is gesteld, is de eigenaar of houder van dat motorvoertuig of degene op wiens naam het kenteken staat geregistreerd, verplicht op eerste vordering van de in artikel 115 bedoelde personen binnen een daarbij te stellen termijn, die tenminste 48 uur bedraagt, de identiteit van de bestuurder bekend te maken.
  2. Niet strafbaar is hij, die indien hij niet in staat is de identiteit van de bestuurder bekend te maken, de identiteit bekend maakt van degene aan wie hij het motorvoertuig ter beschikking heeft gesteld.
  3. Het bepaalde in het eerste lid geldt niet indien de eigenaar of houder of degene op wiens naam het kenteken staat geregistreerd, niet heeft kunnen vaststellen wie de bestuurder was en hem daarvan redelijkerwijs geen verwijt kan worden gemaakt.———————————-

  De beherende/opsporing instantie dient dus voordat een proces verbaal kan worden opgesteld uit te zoeken wie de eigenaar is van de nummerplaat, die eigenaar te horen en vast te stellen wie op het moment van de overtreding de bestuurder was.

 3. Worden de maximale toegestane snelheid dan ook aangepast? Op dat stuk kan je makkelijk 100 rijden en niet 60!

 4. zie ik zo bleek

  Beste “opmerker” ik weet niet uit welke duim u dit verhaal hebt gezogen.
  Ik was betrokkken bij de aankoop en plaatsing van de palen en camera.
  De camera inclusief ontwikkelcentrale werd beheerd door de voormalige SKS van het eilandgebied. Een proefproces was voorafgegaan aan de plaatsing en dat is geaccepteerd door het OM. Op basis van de uitkomst van dat proefproces zijn de verschillende palen geplaatst. Er zijn destijds verbalen opgesteld, maar het proces liep vast bij het OM in verband met de hoeveelheid. Per 1 januari 2000 kwam dar het Millennium probleem bij, de cameras moesten aangepast worden in verband met de datering van de foto’s. Daar was op de begroting van het eilandgebied geen geld voor beschikbaar! Er was slechts een camera aangekocht die kon rouleren tussen de diverse palen. Omdat je niet weet waar de camera stond, werkte het systeem toch als waarschuwing want de locatie van de palen was bekend. Omdat er toen nog geen digitale cameras (welke continu via internet uitgelezen konden worden) beschikbaar waren en de fotofilms handmatig ontwikkeld moesten worden was dat een beperking. Maar dat systeem is nooit in handen van een partikulier bedrijf geweest maar bij een dienst met opsporingsbevoegdheid.

 5. Ook zeker voor gestolen auto’s????
  Auto’s jatten schijnt op Curacao ook normaal te zijn,A.U.B doe hier snel iets aan.

 6. Abraham Mossel

  Ik neem aan dat dit niet het project van +/- 3 miljoen van Navarro is, zo gezegt de Chineesse camera’s. Zowel kunnen ze Navarro wat mij betrefd gelijk met Gerrit de Raaf in het gevang gooien en dan wel in een cel zonder bed, gewoon een matras op de grond svp.

 7. 30 jaar geleden werden er z.g. “flitspalen” geplaatst op diverse kruispunten. Een “particulier” bedrijf (ingewijden weten welk) zou de boetes gaan opleggen en innen tegen een vast percentage. Gelukkig is dat toen niet doorgegaan en achteraf bleek dat er in de kasten geen camera’s waren geplaatst. Wie zegt nu dat het camera systeem gaan werken en wie is er verantwoordelijk voor? Hopelijk geen uitbesteding aan een particulier bedrijf.

 8. Joep Meloen

  We leven in 2017 en nog altijd kan de politie geen bekeuringen op kenteken uitdelen ?
  Kan iemand mij uitleggen waar dit op slaat ?
  Het kenteken staat op naam, de belasting en verzekering staan op kenteken en dus ook op naam van de persoon. Hoe moeilijk kan het zijn ?
  30 jaar geleden kreeg ik al in een ander land een bekeuring gewoon via de post binnen (terwijl de auto niet reed) omdat de verzekering niet op tijd was betaald.
  Op Curacao leven we nog in het stenen tijdperk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *