PBC | Eerste verkeerstoezichtcamera bij Parasasa

Na evaluatie volgen meer camera’s. Waar? Dat houdt het ministerie nog even geheim

De eerste verkeerstoezichtcamera staat er: op de Helmin Wiels Boulevard bij Parasasa. Het gaat om een pilotproject naar idee van de vorige justitieminister Nelson Navarro.

De zogenaamde ‘smart’-camera’s kunnen een veelheid van overtredingen vastleggen, waaronder bellen in het verkeer en snelheid. Na evaluatie van de pilot komen er meer camera’s. Waar? Dat houdt het ministerie nog even geheim.

Bron: Persbureau Curacao

9 Reacties op “PBC | Eerste verkeerstoezichtcamera bij Parasasa

 1. Als ik naar alle opmerkingen lees dan kom ik tot de conclusie dat men verward is tussen verkeer camera en veiligheidscamera.

  Volgens mij zijn beide type camera’s op die foto te zien. Ik hoop dat de videokwaliteit in HD is omdat de meeste beelden laat bijna niets zien (allen sneeuw) bij het tonen van de opgenomen beelden.

 2. @Drechi, Vooral een paal ophangen van 5 meter met 8 cameras.. dat valt niet op!!! Zet er 1 in Seru Fortuna en 1 in Koraal Specht.
  Salina is goed precies waar men altijd fevert..

  Trouwens snelheidsduivels.. Zijn weinig plekken waar je zgn hard kan rijden (max 100). Vrijwel overall zijn rotondes en er is overall verkeer. Elke dag Caracasbaaiweg en ik sta 1 uur stil. Lijkt me dus niet het grootste problem.

 3. Ik ben zeer optimistisch gestemd vandaag en geef het 3 maanden voordat deze cameras niet meer werken. En daarna hoor je er (bijna) niets meer over.

 4. Veel mensen rijden door rood of doen wat ze willen in het verkeer,ik hoop dat er ook IETS meegedaan wordt met de beelden,anders heeft het weinig nut.
  Ze moeten de camera’s door heel Curacao ophangen,overal is er wel gevaar.

 5. Fred Schiedam

  Ben benieuwd of de beelden worden bekeken en of er vevolgens wordt opgetreden/gehandhaafd. We wachten de resultaten af!

 6. Brian, je hebt helemaal gelijk!
  Wat is het nut van camera’s op die plek waar alleen autoverkeer rijdt?
  Buiten snelheidscontrole, die overigens bijna nergens wordt gehandhaafd, kunnen ze niet veel anders controleren. Aangezien de camera’s vrij hoog boven de weg hangen zullen deze geen beelden kunnen maken van mensen die zitten te Whatsappen, telefoneren en zelfs geen gordel dragen.
  De camera’s kunnen inderdaad beter daar gehangen worden waar daadwerkelijk iets te controleren valt, bijvoorbeeld de Schottegatweg nabij de Emancipatieboulevard waar de “motorhelden” bijna wekelijks hun “baanbrekende kunstjes” vertonen zoals driften, wheelies en meer van dat zotte gedrag. of nabij de vele discotheken waar in het weekend dikwijls de nodige trammelant veroorzaakt wordt en waar al de nodige slachtoffers gevallen zijn. Daar hebben ze tenminste enig nut en werken sowieso als afschrikking en voorzorg.

 7. Echt wel Brian maar met beelden van HD kwaliteit. Curaçao is klein dus kan men makkelijk een gordijn aan camera plaatsen die de beweging van iedereen kan navolgen. Big brother is watching you.

 8. Drechi pa bosnan Tur

  Ja hoor Brian,
  Ze moeten het vooral aan de grote klok hangen waar ze precies staan, omdat JIJ vindt dat het zo beter is…….. Denk toch na voordat je je mond opendoet, Brian!!
  In een toeristische omgeving kunnen ze dat doen. Dan weet iedereen dat. Maar op andere plekken kunnen ze de boeven maar beter in het ongewisse laten, toch????????

 9. Kunnen ze niet deze cameras hangen in plekken waar veel criminaliteit is?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *