26 C
Willemstad
• zaterdag 22 januari 2022 23:55

Laatste reacties

- Advertentie -

PBC | Dit jaar geen vergoeding voor vrijgevestigde medisch specialisten

- Advertentie -

Persbureau Curacao

Op basis van het productieplafond zouden de vrijgevestigde medisch specialisten een vergoeding krijgen die varieert van 500.000 tot 750.000 gulden.

WILLEMSTAD – In een verklaring laat de Sociale Verzekeringsbank (SVB) weten dat er voor dit jaar geen productieplafond geldt voor vrijgevestigde medisch specialisten. Dat volgt uit een uitspraak van de rechter op 9 augustus, schrijft het Antilliaans Dagblad.

De bodemrechter oordeelde dat een wettelijke grondslag ontbreekt ‘voor het eenzijdig vaststellen van een productieplafond’.

In vervolg op deze uitspraak heeft de SVB besloten de maatregel dit jaar niet te handhaven, zegt SVB-directeur Philip Martis.

- Advertentie -

Op basis van het productieplafond zouden de vrijgevestigde medisch specialisten een vergoeding krijgen die varieert van 500.000 tot 750.000 gulden.

Bron: Persbureau Curacao

- Advertentie -

Artikel delen

4 reacties

  1. Wat moet een vrijgevestigde medisch specialist zelf inkopen?
    Wat moet een gecontracteerde medische specialist zelf inkopen?

    Wie houdt er het meest aan over denkt U? Wie heeft de vrijheid nieuwe technieken te kunnen toepassen?

  2. Van deze 2 reacties zie ik dat het voor deze mensen het alleen gaat om het geld dat de specialisten verdienen. Dus,hetzelfde standpunt van de SVB.Herren, het gaat helemaal NIET om het geld wat ze verdienen.Wel,dat patienten NIET kunnen wachten voor behandelingen die ze nodig hebben,en ook recht op hebben, tot volgend jaar.Het zou jullie maar treffen of een familielid,die zolang moet wachten tot ze een afspraak kunnen maken,en inmiddels,omdat ze niet/niet tijdig zijn behandeld, verergeren in hun gezondheid toestand en eventueel overlijden, wat jullie dan zullen vinden. Natuurlijk is het niet mogelijk om zonder limiet de gezondheidskosten te betalen, maar dan moet de zorg anders ingericht worden zo dat het mogelijk is om onnodige kosten en verspiling te vermijden en sparen, bijvoorbeeld, het maken van dubbel of drie keer hetzelfde XRphoto en lab testen die de huisarts al heeft aangevraagd.In ieder geval, het mag geen zorg geweigerd worden,dat is een mensenrecht en ook een grondrecht.

  3. En dus blijft het feest voor specialisten doorgaan, met exorbitante vergoedingen. Dank u wel rechter, u helpt daarmee onbedoeld de verdeeldheid, ongelijkheid, armoede en ook de criminaliteit in stand te houden.

  4. Beroepschauffeurs hebben een rijtijdenmaximum, medisch specialisten geen snijtijdenmaximum? Wie beschermt de patiënt tegen de specialist?

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

NOS | Medewerksters Talpa in paginagrote advertentie: ‘John, het ligt niet aan de vrouwen’

BOOS over The Voice "Beste John, het ligt niet aan de vrouwen." Zo reageren Talpa-medewerksters met een paginagrote advertentie in het AD op uitspraken van John de Mol....

Democracy now! | Friday, January 21, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 21 januari 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Bestuurder na ongeluk gered door omstanders

Persbureau Curacao Benauwde momenten voor de bestuurder van een auto op de Weg naar Westpunt bij Duzu. Die raakte betrokken bij een ongeluk en sloeg gedeeltelijk over de...

PBC | Eind februari binding proposals voor overname raffinaderij

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Rdk heeft een aantal bedrijven gevraagd voor het einde van februari een binding proposal in te sturen voor de exploitatie van de Isla en...

PBC | CMC luidt de noodklok om IC-capaciteit

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Het ziekenhuis op Curaçao (CMC) luidt de noodklok. Alle zestien IC-bedden zijn bezet met coronapatiënten, terwijl er nu zeventien mensen intensieve zorg nodig hebben....
- Advertentie -
- Advertentie -