PBC | Davelaar eist hertelling steunverkiezingen

Persbureau Curacao

In de Èxtra zegt Davelaar dat zijn partij goed georganiseerd is en dat ieder lid vijf mensen heeft gestrikt voor een steunstem. Hij is dan ook verbaasd dat zijn partij 43 stemmen te kort heeft om op 19 maart mee te mogen doen aan de Statenverkiezing.

Willemstad – Humphrey Davelaar eist een hertelling van stemmen. De oud-PNP-er is voorman van de nieuwe partij KAS en haalde met 746 stemmen net niet de limiet bij de voorverkiezingen dit weekend.

In de Èxtra zegt Davelaar dat zijn partij goed georganiseerd is en dat ieder lid vijf mensen heeft gestrikt voor een steunstem. Hij is dan ook verbaasd dat zijn partij 43 stemmen te kort heeft om op 19 maart mee te mogen doen aan de Statenverkiezing. Een hertelling moet uitkomst bieden, aldus de oud-parlementariër.

Bron: Persbureau Curacao

12 Reacties op “PBC | Davelaar eist hertelling steunverkiezingen

 1. @Brian S.
  De Landsverordening financiën politieke groeperingen voorziet in maximalisering van de bedragen van sponsoring alsmede de registratie daarvan. Er dienen jaarverslagen te worden ingediend en het Hoofdstembureau (de huidige Electorale Raad) kan bij onrechtmatigheden aangifte doen bij het OM. Inwerkingtreding: december 2015.

 2. Hertelling maakt niks uit.

 3. @eric, Op Curacao is er geen duidelijke wetgeving voor en kan inderdaad sponsoren. Vandaar dat de familie dos santos veel geld uitgaf.

 4. Sorry hoor @Brian S maar kan iedereen zomaar een partij sponsoren, zonder dat iemand naar de oorsprong van het geld kijkt? En wat voor tegenprestaties staan er tegenover? Weten we allemaal niet.

 5. @Eric, Er is niets onwettelijk om een partij of kandidaat te sponsoren.
  GS is niet daarom de bak in gegaan. Wel om ambtelijke omkoping, witwassen en valsheid in geschsrifte.

 6. Moet het OM niet in het verhaal van Antonieta Dap duiken, waarin zij zelf zegt dat haar man Ishahier Monte 50.000 NAF voor de campagne van Vishion gaf? Volgens mij is Schotte voor iets vergelijkbaars de bak in gegaan. Het OM kan niet met twee maten blijven meten.

 7. De Rechtsstaat

  Ik moest aan deze citaat denken en ging ook naar opzoek”

  “In een levende rechtsstaat kan de inbreng van burgers en hun organisaties niet gemist worden”.

  Dus als burgers hun rechten gaan opeisen en anderen aanspreken op hun plichten zie ik niks mis mee.

  Lang verhaal kort maken, laat je niet kisten Humphrey, laat die bejaardenclub en azijnzeikers maar een poepie ruiken.

 8. Deze loser heeft Nacional de das omgedaan. Niet dat ik het erg vind.
  Maar hij wilde niet opstappen, de leden wilden hem niet deruit trappen. En de rest is historia met Nacional.

  En nu denkt hij dat hij met zijn partij weer zeten kan halen.

 9. De stembiljetten waren inderdaad misleidend ontworpen. Onder elke keuze vak was er ook nog een ruimte met een streep eronder en de naam van de kandidaat. Dus het kan voor de simpele geest de suggestie wekken dat er ook getekend moet worden. Dus precies de simpele geesten die men helemaal niet wil zien stemmen. Het was heel gemeen ontworpen.

 10. Sommige mensen geeft echt niet op .
  Weer een partij en weer proberen .
  Koop een hengel en ga vissen homber .

 11. Deze gorilla moet lekker een banaan gaan eten in de dierentuin. Wat wilt ie weer komen doen in de politiek.

 12. Nou op zich heeft Davelaar een punt want de meeste mensen dachten dat het om een handtekening gaat en niet om rood kleuren. Maar ja, dat heb je met een Electorale raad met oude dementerende leden als ‘Pacheco’ Römer. Die hebben nagelaten om het publiek goed te informeren.

  Willen we een eerlijke verkiezing dan moeten we om te beginnen af van dat bejaarde clubje dat zich Electorale raad noemt. Op social media gaat een bericht rond van een mevrouw die bij TeleCuracao een programma “Dune un Chens” heeft, Antonieta Dap.

  Het is ongelooflijk dat zij vertelt dat haar man, een zekere Kees zomaar Ishahier Monte toentertijd nog Vishion zomaar 50.000 NAF voor de campagne gaf.

  Neem aan dat deze Kees geen drugsdealer is maar het had zomaar gekund.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *