28 C
Willemstad
• dinsdag 18 mei 2021 20:28

ParadiseFM | 50.000 mensen volledig gevaccineerd

Meer dan 50.000 mensen op Curaçao zijn inmiddels volledig gevaccineerd. Zij hebben beide coronavaccinaties ontvangen. Ruim 80.500 mensen hebben hun eerste prik ontvangen. Bijna 83.000 mensen hebben...

Democracy now! | Tuesday, May 18, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 18 mei 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Motie Staten vraagt meer versoepelingen, waaronder avondklok naar middernacht

De Curaçaose regering wordt in een motie van het parlement vandaag verzocht de coronamaatregelen verder te versoepelen. En dat op de dag dat premier Rhuggenaath in een...

Nu.cw | 62 Procent inmiddels gevaccineerd, prik nu vanaf 16 jaar

62 Procent van het aantal mensen op Curaçao dat gevaccineerd mag worden heeft inmiddels een eerste prik gehad. Er is dus nog een grote groep, ruim 30...

DolfijnFM | Groep acht van de Emmy Bertholdschool moet EFO toets hoofdrekenen over doen

WILLEMSTAD – Groep acht van de Emmy Bertholdschool moet de EFO Hoofdrekentoets overdoen. Afgelopen dinsdag deden ze die toets voor het eerst. Maar door een vergissing van...
- Advertisement -spot_img

PBC | D66 wil weten of vertrek Venezolanen vrijwillig was

HomeLandenArubaPBC | D66 wil weten of vertrek Venezolanen vrijwillig was

Persbureau Curacao

De vragen van het Kamerlid gaan ook over de zeventien Venezolanen die in november ontsnapt waren uit de barakken van de SDKK-gevangenis, waar vreemdelingen, maar ook vluchtelingen standaard worden opgesloten | Persbureau Curacao

Tweede Kamerlid Antje Diertens wil weten of alle Venezolanen die vorige week per chartervlucht naar Venezuela zijn teruggestuurd vrijwillig hebben gekozen voor die optie.

‘In hoeverre hebben deze mensen (onder druk) een vrijwillige vertrekverklaring ondertekend in het Nederlands’, vraagt het Kamerlid voor D66. Ook wil zij weten of de Venezolanen gewezen is op hun recht op juridische bijstand of het recht om bescherming te vragen onder artikel 3 van het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens.

Het vliegtuig dat de zeventien naar Caracas vloog was ingezet door de Curaçaose overheid. Zij kreeg hierbij hulp van het Venezolaans consulaat in Willemstad, dat onder gezag staat van de door Nederland niet-erkende president van Venezuela, Nicolás Maduro.

De vragen van het Kamerlid gaan ook over de zeventien Venezolanen die in november ontsnapt waren uit de barakken van de SDKK-gevangenis, waar vreemdelingen, maar ook vluchtelingen standaard worden opgesloten.

Diertens wil weten of Defensie betrokken is geweest bij de zoektocht naar de ontsnapte Venezolanen.

Avondklok

Verder wil het Kamerlid weten of er ook Venezolanen zijn opgepakt en geboeid afgevoerd onder de avondklok die geldt op Curaçao vanwege Corona.

Bron: Persbureau Curacao

10 reacties

 1. Vreemd of toeval, maar het bedrijf van haar mannetje heeft exact dezelfde naam als een Russische paramilitaire organisatie die huurlingen levert, overal waar Putin zijn troepen niet officieel wil sturen.

 2. Laat D66 zich met Nederlandse toestanden bemoeien. Daar is werk zat. Laten we niet in godsnaam hetzelfde asielbeleid krijgen als in Nederland. En voor wat betreft : “het Europees verdrag voor de rechten van de mens” , bij de aardrijkskunde les heeft ze waarschijnlijk teveel uit het raam gekeken en weet ze zelfs niet dat Curaçao in de Cariben ligt en niet in Europa.

 3. Domme linkse makamba trut!
  Die wil wel wat Venezolanen meenemen naar haar riante villa.
  Het zijn deze deugden signaleerders die het hypocriets zijn.
  Vanavond dineert ze vast met champagne in een 4 sterren restaurant…wil ze vast rustig eten en niet lastig gevallen worden door zwerfvenezolanen….

 4. Valt wel op dat al die linkse sociale politici vaak wel in de weelde wonen. In de linkse Amsterdamse grachtengordel of kapitale huizen in het land.
  Het volk mag voor alles en alles betalen maar Links vult haar zakken goed.
  Advies bureaus, consultants of een leuke burgermeester post (Hoera aan het onderverdelen van dit soort baantjes) of lekker veel geld vangen in het Euro parlement. Echter kom niet aan hun eigen geld!!

 5. Nog even wilde ze wat zeggen zodat ze herinnerd zou worden, want deze miljonairvrouw stopt in maart als volksverlakker. Mannetje verdient toch genoeg.
  Iemand hun adres op Curaçao al gevonden? Ze willen graag Venezolaanse tuinman, Venezolaanse kok, Venezolaanse poolboy, Venezolaanse nanny, Venezolaanse chauffeur,…..

 6. Ze heeft nog iets meer geld en dus huizen dan we dachten. Getrouwd met een hoogleraar die ook nog ondernemer (ceo Wagner Group) is, dus 3 zeer ruime salarissen. Ook kantoor Willemstad.
  Voor haar thuisadres moet je in Groningen-stad zijn.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties