PBC | Curaçao verscherpt coronamaatregelen en vervroegd avondklok

Persbureau Curacao

Curaçao verscherpt coronamaatregelen en vervroegd avondklok

De avondklok op Curaçao wordt vervroegd. In plaats van 23.00 uur ‘s avonds moet iedereen om 21.00 uur ‘s avonds binnen zijn. Horeca en andere bedrijven moeten om 20.00 dicht. De avondklok duurt tot 04.30 in de ochtend.

Voor volwassenen is het nu verplicht om in de supermarkt, de minimarkt en de toko een mondkapje te dragen. Net als in een pakhuis, bakkerij, apotheek, ziekenhuis en klinieken. De draagplicht geldt ook voor hardwarestores, openbaar vervoer, kappers en bij uitvaarten.

Voor het onderwijs zijn nog geen extra maatregelen aangekondigd. Naar het strand mag nog met vier personen.

Premier Rhuggenaath begrijpt dat het ingrijpende maatregelen zijn, maar hij zegt dat er geen andere keus is met het sterk aantal toegenomen gevallen en de druk op de zorg in het ziekenhuis.

Zaterdag

Zaterdag werden er voor de vijfde dag op rij een groot aantal mensen positief getest. 46 in totaal. 25 van hen zijn traceerbaar naar bestaande besmettingen, van 21 is er geen link.

Het aantal patiënten in het ziekenhuis blijft op acht staan. Eén patiënt is ontslagen, één is er bij gekomen. Drie van hen liggen op de intensive care.

Bron: Persbureau Curacao

9 Reacties op “PBC | Curaçao verscherpt coronamaatregelen en vervroegd avondklok

 1. Beste @opmerker, ben niet helemaal met je eens, welke randdebiel heeft Gilbert Martina als directeur van CMC aangesteld? Welke randdebiel heeft Lesley Fer als rampencoordinator aangesteld? Welke minister van gezondheidszorg vond dat het belangrijker is om de zaken van Betrian nog verder te vullen dan het geld in de zorg (mondkapjes, vaccins, opleiding) te steken?

 2. Allemaal weer bang zijn en thuis zitten bibberen!

 3. Beste Ans,
  Hiervoor moeten deze toeristen de lokale ondernemers bedanken, die op vrijdag en Zaterdag lekker in grote getalen naar Mambo of Zanzibar vertrekken om daar Happy hour te vieren. En het liefst bij elkaar in de kont kruipen. Ik zie daar Autoverhuurders, appartement eigenaren, BB eigenaren, Kappers, Schoonheidsspecialistes, enz die het niet zo nou nemen met de regels.
  Maar ook de lokale bevolking die op vrijdag met grote groepen bij de Sneks zitten zijn hier schuldig aan. dus bedankt namens alle toeristen die straks een megabedrag betalen om op vakantie te kunnen!!!!

 4. Beste Eric..: Het ligt echt niet aan de ministers dat besmettingen uit de hand lopen. Heb je het nieuws uit het CMC niet gehoord? Daar zijn afgelopen weken onvoldoende maatregelen genomen door het personeel. Nemen de besmetting mee naar huis en besmetten hun eigen familie!
  Men kan dit de direktie aanrekenen, niet de regering
  Op Boca Sami werd door een grote groep van de lokale bevolking feest gevierd,
  zonder masker, dicht op elkaar want dat is tenslotte sexy echter met alle gevolgen van dien.
  En what about de thuiszorg? Worden de maatregelen die nodig zijn om besmettingen te voorkomen voor 100% uitgevoerd? Vergeet het maar.
  Men zal beter op zichzelf moeten passen om te voorkomen dat anderen in problemen gebracht kunnen worden,

 5. Zullen de decembertoeristen uit Nederland leuk vinden, vanaf 8 pm in de hotelkamer blijven.

 6. richard als je dan iets citeert doe het dan goed. Inmiddels zijn er 2 mensen overleden.
  Verder hoor je tot de groep “corona ontkenners’. Dus daar reageer ik verder niet op.

 7. Er is toch geen ander woord voor te bedenken, wat een stelletje klootzakken zijn deze ministers. In crisistijd krokodillentranen huilen maar intussen hun eigen salaris met 2000 NAF verhogen. Nu wordt de bevolking weer gestraft omdat de regering geen andere maatregelen kon bedenken dan 2 meter afstand en handen wassen.

 8. En als men zich niet aan deze simpele regeltjes gaat houden en er net zo nonchalant mee omspringt als met de regels tot nu toe, dan zitten we binnenkort weer allemaal thuis. Lockdown + plachi di dia enz.

 9. haha wat een clowns… 8 mensen in t ziekenhuis, 1 toerist dood.. wat een enorme druk…
  even ter informatie: per jaar gaan er 94 mensen aan long gerelateerde ziektes dood in aruba alleen al…
  wanneer houdt de covid hysterie op?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *