30 C
Willemstad
• zaterdag 8 mei 2021 18:28

NOS | Premier Rutte: Europese covid-reispas misschien pas in augustus

Sander van Hoorn De covid-pas, de QR-code waarmee Europeanen deze zomer makkelijker op reis moeten kunnen in de EU, is er misschien pas in augustus. Dat heeft premier...

Extra | Aubert Wiels: E motibu real di asesinato di Helmin Wiels un dia lo sali na kla

WILLEMSTAD. – Ayera despues di 8 aña ainda famianan no a haña trankilidat pa por sera e kaso di asesinato di Helmin Wiels. Esaki pa e echo...

ParadiseFM | D66: ‘Zo snel mogelijk vaccinatiecertificaat voor Caribische delen koninkrijk’

D66 wil zo snel mogelijk een digitaal groen certificaat voor gevaccineerden in de Caribische delen van koninkrijk. Dat blijkt uit Kamervragen van partijleden Jorien Wuite en Jan...

PBC | Ook VBC roert zich om strenge coronamaatregelen

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Het draagvlak voor de coronamaatregelen van de Curaçaose regering brokkelt verder af. Na Chata roert ook de Vereniging Bedrijfsleven Curaçao zich. Die wil af...

PBC | Zes mensen positief, opnieuw laag besmettingsratio

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Vandaag testten zes mensen positief op Corona op een totaal van 636 afgenomen PCR-testen. Dat geeft een testratio van net geen 1 procent. Deze...

DH | Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank...
- Advertisement -spot_img
HomeEconomieToerismesectorPBC | Curaçao verscherpt coronamaatregelen en vervroegd avondklok

PBC | Curaçao verscherpt coronamaatregelen en vervroegd avondklok

Persbureau Curacao

Curaçao verscherpt coronamaatregelen en vervroegd avondklok

De avondklok op Curaçao wordt vervroegd. In plaats van 23.00 uur ‘s avonds moet iedereen om 21.00 uur ‘s avonds binnen zijn. Horeca en andere bedrijven moeten om 20.00 dicht. De avondklok duurt tot 04.30 in de ochtend.

Voor volwassenen is het nu verplicht om in de supermarkt, de minimarkt en de toko een mondkapje te dragen. Net als in een pakhuis, bakkerij, apotheek, ziekenhuis en klinieken. De draagplicht geldt ook voor hardwarestores, openbaar vervoer, kappers en bij uitvaarten.

Voor het onderwijs zijn nog geen extra maatregelen aangekondigd. Naar het strand mag nog met vier personen.

Premier Rhuggenaath begrijpt dat het ingrijpende maatregelen zijn, maar hij zegt dat er geen andere keus is met het sterk aantal toegenomen gevallen en de druk op de zorg in het ziekenhuis.

Zaterdag

Zaterdag werden er voor de vijfde dag op rij een groot aantal mensen positief getest. 46 in totaal. 25 van hen zijn traceerbaar naar bestaande besmettingen, van 21 is er geen link.

Het aantal patiënten in het ziekenhuis blijft op acht staan. Eén patiënt is ontslagen, één is er bij gekomen. Drie van hen liggen op de intensive care.

Bron: Persbureau Curacao

9 reacties

 1. Beste @opmerker, ben niet helemaal met je eens, welke randdebiel heeft Gilbert Martina als directeur van CMC aangesteld? Welke randdebiel heeft Lesley Fer als rampencoordinator aangesteld? Welke minister van gezondheidszorg vond dat het belangrijker is om de zaken van Betrian nog verder te vullen dan het geld in de zorg (mondkapjes, vaccins, opleiding) te steken?

 2. Beste Ans,
  Hiervoor moeten deze toeristen de lokale ondernemers bedanken, die op vrijdag en Zaterdag lekker in grote getalen naar Mambo of Zanzibar vertrekken om daar Happy hour te vieren. En het liefst bij elkaar in de kont kruipen. Ik zie daar Autoverhuurders, appartement eigenaren, BB eigenaren, Kappers, Schoonheidsspecialistes, enz die het niet zo nou nemen met de regels.
  Maar ook de lokale bevolking die op vrijdag met grote groepen bij de Sneks zitten zijn hier schuldig aan. dus bedankt namens alle toeristen die straks een megabedrag betalen om op vakantie te kunnen!!!!

 3. Beste Eric..: Het ligt echt niet aan de ministers dat besmettingen uit de hand lopen. Heb je het nieuws uit het CMC niet gehoord? Daar zijn afgelopen weken onvoldoende maatregelen genomen door het personeel. Nemen de besmetting mee naar huis en besmetten hun eigen familie!
  Men kan dit de direktie aanrekenen, niet de regering
  Op Boca Sami werd door een grote groep van de lokale bevolking feest gevierd,
  zonder masker, dicht op elkaar want dat is tenslotte sexy echter met alle gevolgen van dien.
  En what about de thuiszorg? Worden de maatregelen die nodig zijn om besmettingen te voorkomen voor 100% uitgevoerd? Vergeet het maar.
  Men zal beter op zichzelf moeten passen om te voorkomen dat anderen in problemen gebracht kunnen worden,

 4. richard als je dan iets citeert doe het dan goed. Inmiddels zijn er 2 mensen overleden.
  Verder hoor je tot de groep “corona ontkenners’. Dus daar reageer ik verder niet op.

 5. Er is toch geen ander woord voor te bedenken, wat een stelletje klootzakken zijn deze ministers. In crisistijd krokodillentranen huilen maar intussen hun eigen salaris met 2000 NAF verhogen. Nu wordt de bevolking weer gestraft omdat de regering geen andere maatregelen kon bedenken dan 2 meter afstand en handen wassen.

 6. En als men zich niet aan deze simpele regeltjes gaat houden en er net zo nonchalant mee omspringt als met de regels tot nu toe, dan zitten we binnenkort weer allemaal thuis. Lockdown + plachi di dia enz.

 7. haha wat een clowns… 8 mensen in t ziekenhuis, 1 toerist dood.. wat een enorme druk…
  even ter informatie: per jaar gaan er 94 mensen aan long gerelateerde ziektes dood in aruba alleen al…
  wanneer houdt de covid hysterie op?

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties