25.5 C
Willemstad
• maandag 6 februari 2023

AntilliaansDagblad | ‘Verantwoording afleggen over black-out op Aruba’

Oranjestad - De definitieve resultaten van het onderzoek naar de meest recente black-out worden deze week verwacht. Energieminister Glenbert Croes (MEP) zegt toe dat hij dan een...

AntilliaansDagblad | 25 Jaar Fun Miles op Curaçao

Directeur: Meer dan 125.000 actieve kaarthouders Willemstad - ,,Fun Miles heeft meer dan 125.000 actieve kaarthouders en rond de 100 aangesloten partners op vier eilanden. Iedere dag zijn...

AntilliaansDagblad | Patrouilles leerplicht beperkt

Ook geen controles met gegevens bevolkingsregister Willemstad - De leerplichtafdeling van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport (OWCS) voert geen patrouilles meer uit om spijbelende jongeren...
- Advertentie -

AntilliaansDagblad | Steeds meer naar GMN

Onderwijs duurste ministerie, maar dalende trend Willemstad - Er gaat op Curaçao steeds meer overheidsbegrotingsgeld naar Gezondheidzorg en juist steeds minder naar Onderwijs. In de eerste tien jaar na...

Opinie | De grens met Venezuela weer open gooien is grenzeloos dom

George Lichtveld De grens tussen het Koninkrijk der Nederlanden en Venezuela is reeds bijna vier jaren gesloten geweest nadat de Venezolaanse regering eenzijdig daartoe besloten had om daarmee...

FD | ‘Nederland moet zich meer bemoeien met voormalige Antillen’

Vasco van der Boon Cor de Horde | Financieel Dagblad Nederland moet meer bevoegdheden krijgen om de corruptie in het Caribisch deel van het Koninkrijk — de voormalige...

PBC | Nieuw bewijs over Natalee’s verdwijning was adembenemend, maar bleek uiteindelijk fake

Persbureau Curacao ORANJESTAD – De Amerikaanse advocaat en televisiepresentator/journalist Greta van Susteren is misleid en heeft valse informatie gekregen in de zaak Natalee Holloway. Dat valt op te...
- Advertentie -

NOS | Hiddink eindelijk op trainingsveld met Curaçao: ‘Week om spelers te leren kennen’

Hiddink kan eindelijk beginnen op Curaçao: ‘Heeft te lang geduurd’

Guus Hiddink in Willemstad NOS

Na een onrustige periode stond Guus Hiddink zaterdagavond voor het eerst op het trainingsveld als bondscoach van Curaçao. “Ik vind het heerlijk om te doen”, zei de 74-jarige trainer langs het veld in Willemstad tegen de NOS.

Eind augustus tekende hij een contract tot en met het wereldkampioenschap van 2022 in Qatar. “Ik vond het wel heel apart toen ik een poosje geleden gevraagd ben. Ik ben een beetje rond de wereld geweest, maar nog nooit in dit deel van de wereld.”

Hiddink volgde Remko Bicentini op, die via de media vernam dat hij ondanks een doorlopend contract vervangen zou worden. Toen bleek dat de voetbalbond het ontslag van zijn voorganger niet goed had geregeld, maakte Hiddink eind augustus pas op de plaats. “Ik teken pas als de zaken netjes zijn geregeld.”

Daarover zegt Hiddink nu: “Ik heb het meegemaakt als trainer dat je helemaal tegen je zin aan de kant gezet wordt, omdat er een andere weg ingeslagen wordt. Dan moet het wel zo snel mogelijk opgelost gaan worden.”

Afgelopen donderdag was er een kort geding in Willemstad, waar de nationale voetbalbond en Bicentini tegenover elkaar stonden. Nadat de partijen een overeenkomst hadden gesloten, stond niets Hiddink meer in de weg.

Dat Hiddink al benoemd was terwijl de zaken met zijn voorganger nog niet afgerond waren, plaatste de trainer in een lastige situatie. “We hebben een erecode binnen de trainersvakbond CBV (Coaches Betaald Voetbal, red.) dat je niet meteen op de plek gaat zitten als het nog niet opgelost is.”

Aan de andere kant voelde Hiddink na verloop van tijd wel wat ongeduld. “Dit duurde maanden. Toen heb ik op een gegeven moment Bicentini gebeld en gezegd: ‘Joh, het moet dadelijk wel doorgaan. Die jongens moeten ook weer naar het volgende trainingskamp, dat moet voorbereid worden. Los het snel op.'”

Guus Hiddink op het trainingsveld met Curaçao AFP

Nu de zaak met zijn voorganger is afgerond, kan Hiddink zich richten op wat hij het liefste doet. Allereerst moet hij zijn spelers leren kennen. Daarbij wordt hij geholpen dat er deze interlandperiode vanwege het coronavirus geen kwalificatiewedstrijden voor Curaçao zijn. “Dus ik heb een week om de spelers te leren kennen.”

De ambities van het kleine land zijn groot. Het streven is kwalificatie voor het WK van 2022 in Qatar, maar Hiddink tempert de verwachtingen. De route naar het WK is ingewikkeld en lang voor Curaçao. “Iedereen moet daar willen zijn, alleen zijn de stappen erg groot.”

Voor hulptroepen kijkt Hiddink naar spelers in de Nederlandse eredivisie en eerste divisie die zouden mogen uitkomen voor Curaçao. “Er is een aantal spelers dat eerst wil kijken hoever ze nog kunnen komen bij Oranje.”

Vierde klus in vijf jaar

Hiddink is nu begonnen aan zijn vierde klus in vijf jaar. In december 2015 volgde hij José Mourinho op als interim-manager van Chelsea, voor een halfjaar.

Een kleine drie jaar later dook hij op in China bij het elftal onder 21 jaar. Ook dat avontuur hield niet lang stand; na een jaar werd hij door de Chinese bond ontslagen.

In januari van dit jaar verbond hij zich als adviseur aan PSV. Hiddink sprak veel met hoofdtrainer Ernest Faber, maar het project eindigde in alle stilte.

In augustus werd bekend dat Hiddink aan de slag zou gaan als bondscoach van Curaçao. Tijdens zijn presentatie maakte de voetbalbond bekend dat er al in januari een akkoord was. Hiddink had in augustus een trainingskamp belegd in Nederland, maar dat werd afgelast vanwege het coronavirus.

Dit weekeinde stond hij dan eindelijk als bondscoach van Curaçao op het veld. Elf maanden na zijn mondelinge akkoord. Hij had er lang op gewacht, maar Hiddink glunderde van oor tot oor. “Dit vak is zo mooi.”

Curaçao is voor het WK-kwalificatietoernooi van Concacaf (Noord- en Midden-Amerika) ingedeeld in groep C met Guatemala, St Vincent en de Grenadines, Cuba en de Britse Maagdeneilanden.

Bekende namen in de selectie zijn Brandley Kuwas, Gino van Kessel, de broers Juninho en Leandro Bacuna en Cuco Martina.

Bron: NOS

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -