28 C
Willemstad
• vrijdag 1 december 2023

Extra | Journaal 30 november 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Telegraaf | Staatssecretaris Gunay Uslu vertrekt en gaat naar Corendon

Koen Nederhof en Pepijn van den Brink BADHOEVEDORP - Demissionair staatssecretaris Gunay Uslu (Cultuur en Media) vertrekt vroegtijdig uit het kabinet. Ze gaat in december aan de slag...

CC | Alarming financial situation at the University of Curaçao: Annual budget shortfall of 7 million guilders

WILLEMSTAD - The University of Curaçao (UoC) grapples with significant financial challenges on an annual basis, as revealed by Rector Magnificus Francis de Lanoy. The budget shortfall...

Democracy now! | Wednesday, November 29, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 29 november 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

NTR | Vraag naar seniorenwoningen neemt verder toe op Bonaire

Marit Severijnse Eerder publiceerde Caribisch Netwerk over ouderen op Bonaire die niet meer alleen thuis kunnen wonen. Het aantal aanvragen voor aanleunwoningen en specialistische zorg blijkt een jaar later...
- Advertisement -spot_img

PBC | Curaçao Medical Center onder druk om afsprakensysteem te verbeteren na herhaalde oproep van Gezondheidsinspecteur

HomeNieuwsGezondheidPBC | Curaçao Medical Center onder druk om afsprakensysteem te verbeteren na...

Persbureau Curacao

Persbureau Curacao

WILLEMSTAD – De Gezondheidsinspecteur, professor Keli, heeft opnieuw aandacht gevraagd voor patiënten die wachten op een afspraak bij het Curaçao Medical Center.

In een brief aan het management herinnert Keli hen eraan dat hij al op 4 augustus, dus zes weken geleden, heeft gevraagd om deze kwestie aan te pakken.

Begin augustus werd bekend dat het Curaçao Medical Center patiënten die een afspraak willen maken voor 2024 terugstuurt, omdat de agenda voor dat jaar nog niet is geopend.

De patiënten die een afspraak willen maken voor zorg kunnen dit jaar niet meer terecht en kunnen ook geen afspraak maken voor 2024. Het CMC had tot uiterlijk 11 augustus 2023 de tijd om de Gezondheidsinspectie hierover te informeren, maar dit is nog niet gebeurd.

Voor de tweede keer dringt de inspecteur aan op aandacht voor deze kwestie. Het Curaçao Medical Center krijgt tot 2 oktober 2023 om te reageren.

Bron: Persbureau Curacao

Dit artikel is geplaatst in

8 reacties

 1. Uit de commentaren blijkt dat men het bestuur van directie verward met bestuur van de vereniging van specialisten.
  Gelieve het onderwerp goed te kezen en begrijpen voordat U nonsens schrijft.!

 2. “uiteindelijk is het bestuur/directie eindverantwoordelijke”
  Waar, helemaal waar.
  Maar, volgens mij, heeft het CMC nogal een complexe bestuursconstructie, met meerdere “onafhankelijke” bestuurden. Die elkaar rekeningen en verantwoordelijkheden doorschuiven
  Waardoor het bepalen van eindverantwoordelijk wel moeilijk maakt.
  Een bestuurlijke hervorming zou beter zijn een organisatie een bestuur met duidelijke verantwoordelijkheden.
  Dit maakt de organisatie transparant en een stuk goedkoper.
  Gaat niet gebeuren, waar moeten alle F en F naar toe, waar kunnen ze zonder kennis, kunde en verantwoordelijkheid een stoel warmhouden tegen onbehoorlijke beloning

 3. uiteindelijk is het bestuur/directie eindverantwoordelijke. Directie staat voor richting geven en bij CMC wordt allesbehalve richting gegeven, het is van de ene crisis naar de andere. Een directie met ervaring in het ziekenhuiswezen had hier tijdiger op gestuurd door hetzij de vraag naar zorg af te remmen of door meer aanbod voor zorg te creeren desnoods door artsen uit het goedkopere buitenland te recruiten. De huidige directie geeft nog sturing, en neemt in plaats van verantwoordelijkheid geeft het de schuld en allerlei andere factoren (te weinig budget, te veel patienten etc etc).

 4. Dit heeft niets met het Bestuur te maken. Het zijn de artsen die de afspraken maken! Als u vandaag geholpen bent en over een half jaar terug moet komen dan geven zij u een datum voor volgend jaar. Als er nog geen agenda in het bestand zit dan is het een andere zaak. Dan ligt het wel aan de organisatie, of de arts weet nog niet wanneer hij beschikbaar is i.v.m. bijscholing en of vakantie.
  Het lijkt mij allemaal een beetje overtrokken.

 5. In elk beschaafd land hadden ze de top er allang eruit gegooid. Maar niet op Curaçao. Daar kunnen klunzen voor eeuwig aanblijven. CMC, CBCS, Ennia, Giro, ALM, Aqualectra etc. En specialisten als bestuurders is zo’n beetje het ergste wat het CMC is overkomen.

 6. Stelletje criminelen. Georganiseerde misdaad. Samenzwering om overheid onder druk te zetten om hogere salarissen af te dwingen. Hiervoor spelen zij met mensen levens en gaan zij letterlijk over lijken. Als iemand iets ernstig heeft, beter meteen naar buitenland anders wacht men hier een dood vonnis.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties