25 C
Willemstad
• donderdag 2 december 2021 04:53

Laatste reacties

- Advertentie -

PBC | Curaçao krijgt aanwijzing uit Den Haag

Persbureau Curacao

Waarschijnlijk vandaag nog.

Curaçao heeft een aanwijzing ontvangen uit Den Haag. Dit heeft Statenvoorzitter Ana-Maria Pauletta (PAR) bevestigd. Dit maakt de vergadering van de Staten mogelijk en het 21ste lid kan zo snel mogelijk worden ingezworen.

Waarschijnlijk vandaag nog.

De problemen in de staten worden veroorzaakt doordat er precies 20 parlementariërs zijn die gelijk verdeeld zijn over coalitie en oppositie. Om te kunnen vergaderen is een meerderheid in het parlement nodig. Nu kunnen er geen beslissingen worden genomen en blijven belangrijke zaken liggen.

- Advertentie -

Met de aanwijzing kan tijdens de eerstvolgende vergadering kandidaat Statenlid voor de PAR, Emmilou Capriles haar zetel in het parlement innemen.

- Advertisement -

Artikel delen

19 reacties

 1. @Ook dat nog | 26 februari 2021 om 15:45 |
  Volkomen eens. Verschrikkelijke partij. Hoop dat ze weggevaagd worden, maar vrees dat er nog steeds voldoende goedkeurende cq wegkijkende types als Hans rondlopen op deze klip waardoor de PAR niet zal verdwijnen. Zolang de huidige partijen aan de macht zijn, zal er niets veranderen, ook niet met een COHO.

 2. Zou goed zijn als de PAR dame publiek zou maken dat ze af gaat zien van wachtgeld als ze na de verkiezingen niet terugkeert als Statenlid. Levert hen stemmen op.

  Weet iemand hoe veel en hoe lang het wachtgeld is voor iemand die 2 maanden Statenlid is geweest?

 3. Ben benieuwd, niet echt, hoe en hoe lang de formatie besprekingen gaan verlopen duren na de verkiezingen en hoe erg dat is als het land formeel onbestuurbaar blijft bij lange duur.
  Om maar dicht bij het bevattingsvermogen van de meerderheid van dit forum te blijven, België heeft er zo een tien jaar geleden ruim 500 dagen over gedaan. En passant sappig detail, thans begrotingstekort over de 53 miljard euro. Het zijn maar cijfers die de realiteit niet volledig weergeven anders dan voor de cijfertjes (n)/(b)eukers die een belangrijke grondslag leveren voor het beleid. Echter los van de haren ten berge rijzende cijfers, het leven ging en gaat gewoon door in al haar varianten en facetten. Je kunt er prima eten, drinken en wippen. Dat gemoedelijke zangerige, ja, daar raak ik opgewonden van na een goed glas, anders dan de nuchtere rasperige keelklanken van de haringslikkers om de hoek.
  Gegeven is echter wel, like it or not, dat elders en wereldwijd de onlust gevoelens toenemen, het politieke landschap versnippert, de traditionele partijen afkalven en de, al dan niet, radicale en anti establishment partijen in rap tempo toenemen én terrein winnen.

  Het levende bewijs hiervan op Curacao? De opkomst van, gezien het voorgaande, not out of de blue sky, een record aantal nieuwe politieke partijen, weliswaar gelardeerd met oud gedienden uit de politiek gesteund door het traditionele belanghebbenden geldschieterskapitaal, die geroutineerd als aan de roulettetafel jachtig en gedreven, verspreid inlegt tot het rien ne va plus klinkt en aan de achterdeurtjes bij de nieuwe machthebbers, de beleidskoers wordt ingefluisterd en de inleg wordt geïncasseerd.
  Incasso..binnen zonder kloppen.

 4. Ik ben klaar met alle partijen.
  Allemaal hebben ze laten zien wat voor grote assholes ze zijn.
  Alleen een domme ezel stoot zich voor de zoveelste keer aan dezelfde MAN< PAR< PS< PIN< PNP MFK steen

 5. “elk staten lid belooft of zweert dat ze hun geweten zullen volgen”.
  Een paar opmerkingen:
  Of de statenleden hebben geen geweten.
  Of de statenleden hebben geen benul wat ze eigenlijk beloven of zweren.
  Of de openbare belofte is minder waard als de belofte aan de partij leiding.
  Of het houden aan je belofte tijdens je installatie staat gelijk aan politieke zelfmoord.
  Of al het bovenstaande. En dat maakt het parlement een fars. Nogmaals dit is geen democratie. De rijksministerraad een beslissing laten nemen ook niet.
  Maak er een einde aan en stem niet op partijen die nu in de staten zitten of op individuen die in regering of staten gezeten hebben. Zij zijn verantwoordelijk.

 6. Heel jammer dat het zo moest gaan. Oppositie voeren is niet gemakkelijk, maar ons Land op deze manier te grabbel gooien was niet goed. Hopelijk leren we hier van en gaat dit niet weer gebeuren. Nos parlement is een bestuursorgaan waar gewerkt moet worden. Voor ons, nos pueblo! Er is veel werk te doen en het Landsbelang dient te preferen boven eigen- en partijbelang. Voor 1 van de oppositiepartijen heb ik altijd veel sympathie gehad, maar met tegenzin moet ik nu bekennen dat dat nu minder is geworden. Maar effin; zand er over en weer aan het werk!

 7. “Curaçao heeft een aanwijzing ontvangen uit Den Haag”. Wat bemoeien die kaaskoppen zich mee zou je vragen. Dit ondermijnt de democratie want elk staten lid belooft of zweert dat ze hun geweten zullen volgen en dat gebeurt niet want er wordt altijd 11-10 gestemd.

  In feite hebben wij daarvoor geen 21 statenleden nodig want 2-1 is ook een meerderheid.

 8. Diep triest dat onze opperkabouter Nederland zelfs hiervoor nodig omdat hij zelf geen leiderschap/management kwaliteiten heeft. Gelukkig voor hem heeft hij op de valreep alsnog een jaarsalaris voor een PAR vazal veilig kunnen stellen. Zal zijn volgende actie zijn ons te melden dat helaas de tijd tot de verkiezingen te kort is om de wetten nog te kunnen behandelen ??. Zou me niets verbazen.

 9. @ Drekkie hou jij maar je scheur en ga direct bij je vrienden Pik en Ampie op schoot zitten zonder een grote L . L te krijgen.

 10. 1 voordeel nu zo net voor de verkiezingen.

  Voor de mensen die het misschien vergeten waren. PAR is net zo corrupt als de PS, MFK en KdnT!

 11. Tuna…
  Eerst uitzoeken voordat je je scheur opentrekt. De gouverneur keurt de geloofsbrieven goed, beëdigt haar en klaar! Dus Tuna: D’er komt lekker niemand bij kijken.

 12. Dit is politiek volgens Curaçao recept:
  Brullen over eigenwaarde, zelfbestuur en onafhankelijkheid.
  Niets doen, verantwoordelijkheid afschuiven en, als individu de kluit belazeren.
  En in tussen zijn er geld en beslissingen en beslissingen uit Nederland nodig.
  De eigenwaarde, zelfbestuur en onafhankelijkheid van de bevolking is verkocht door een kleine groep. En die leven er goed van.
  De parabel van de schildpad en de schorpioen is van toepassing.

 13. Erg dit.
  Snapt Nl niet hoe schandelijk het is dat flut partij par voor 2/3 weken iemand gaat benoemen op kosten van de weinige belastingbetalers die het eiland nu heeft.
  In 1 woord shameful.

  Net zo shameful zoals die niksnutten van regering hun salarissen gaan verhogen ten tijden van crisis en dat terwijl bijna 45% van de bevolking aan het infuus ligt!

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -
- Advertentie -

Zoeken

Democracy now! | Wednesday, December 1, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 1 december 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | 213 coronapatiënten in CMC niet gevaccineerd

213 coronapatiënten die in het Curacao Medical Center (CMC) hebben gelegen in de periode van twintig juli tot en met dertig november waren niet gevaccineerd. In totaal...

Nu.cw | OM: ‘Extra controles op de luchthaven voor openstaande boetes’

Het Openbaar Ministerie (OM) zal in december extra controles op de luchthaven aanscherpen voor openstaande boetes. Dat meldt het OM in een persbericht. De boetes dienten te worden...

ParadiseFM | Vernietigend rapport over aanstellingen Curaçaohuis

Het ministerie van Bestuur, Planning en Dienstverlening heeft geen goed woord over voor vier nieuwe mensen die zijn aangenomen op het Curaçaohuis in Den Haag. Dat staat...

DolfijnFM | DUO komt niet naar Bonaire, wel online

Het geplande bezoek van de Dienst Uitvoering Onderwijs, DUO aan Bonaire gaat niet door. De autoriteiten hebben de coronamaatregelen op het eiland aangescherpt. Om mensen toch van...
- Advertentie -