PBC | Curaçao gaat licentieregels voor kansspelen aanscherpen

Persbureau Curacao

De Gaming Control Board en belastingdienst zullen ervoor zorgen dat alle gokvergunninghouders hun vereiste belastingen en heffingen betalen.

Curaçao zal een nieuwe onafhankelijke toezichthouder oprichten die wordt belast met het toezicht op de gokindustrie en het uitgeven van licenties aan geïnteresseerde iGaming-operators. De toezichthoudende instantie moet er 1 maart 2021 staan.

Curaçao heeft ermee ingestemd ervoor te zorgen dat zijn goklicentiehouders

“handelen in overeenstemming met de wet- en regelgeving van de landen waarop ze zich richten.”

Ook zal Curaçao ervoor zorgen dat alle gokvergunninghouders hun vereiste belastingen en heffingen betalen.

Nederland biedt Curaçao sinds april liquiditeitssteun om de economische impact van de COVID-19 te verzachten.

Het Curaçaose vergunningstelsel voor online gokken is een doorn in het oog van de Nederlandse overheid omdat operators zich richten op Nederlandse gokkers.

Bron: Persbureau Curacao

KKC naschrift

Het nieuwe deel van de tekst zoals geformuleerd op 2 november 2020 voor de 3e tranche is: “Maatregelen om (via de Curaçao Gaming Control Board en de Belastingdienst) de door licentiehouders verschuldigde belastingen en licentievergoedingen te innen.”

De daadwerkelijke uitvoering van taxering en regulering wordt over de verkiezingen van maart 2021 heen getrokken, maar kan met terugwerkende kracht worden ingevorderd onder toezicht van COHO op basis van het tijdspad van haar uitvoeringsagenda. Lees de volledige Tweede Kamer en landspakketten tekst hier.

Offshore online gaming en -trustbranchevereningingen CIGA/CIFC/CIFA/IFG en de 7 offshore online gaming vergunninghouders (Antillephone/E-commercepark, Intertrust/Cyberluck, United Trust/TISS, TMF/Curaçao Interactive Gaming Licensing, HBM/Curaçao Interactive Licensing, Dutch Antilles Management/Gaming Services Provider) lobbyen tesamen voor eigen invloed op komende nieuwe wetgeving, beleid, tijdspad en uitvoeringsagenda.

De tekst zoals geformuleerd op 6 juli 2020 voor de 3e tranche

De tekst zoals geformuleerd op 6 juli 2020 voor de 3e tranche

De tekst zoals geformuleerd op 2 november 2020 voor de 3e tranche

De tekst zoals geformuleerd op 2 november 2020 voor de 3e tranche. Nieuw is: “Maatregelen om (via de Curaçao Gaming Control Board en de Belastingdienst) de door licentiehouders verschuldigde belastingen en licentievergoedingen te innen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *