27 C
Willemstad
• dinsdag 19 oktober 2021 08:26

Laatste reacties

- Advertentie -

PBC | Caribische eilanden komen er bekaaid vanaf

De aandacht in de troonrede voor de eilanden is nog nooit zo summier geweest
De aandacht in de troonrede voor de eilanden is nog nooit zo summier geweest

DEN HAAG – In nauwe samenwerking met de Caribische delen van het Koninkrijk heeft Nederland succesvol campagne gevoerd voor het tijdelijke lidmaatschap van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties.

Dat was de bijdrage in de troonrede, die vanochtend werd uitgesproken door koning Willem Alexander. Dat doet hij traditiegetrouw elke derde dinsdag van september, op Prinsjesdag. De aandacht in de troonrede voor de eilanden is nog nooit zo summier geweest, als dit jaar.

Bron: Persbureau Curacao

- Advertisement -

Artikel delen

6 reacties

 1. Verschil is dat Amersfoort geen haven en luchthaven heeft, eigen munteenheid, Colombia als (bijna) buurland heeft. dit geld wel voor Venezuela dat op omvallen staat en zo kan ik nog even doorgaan. Maar bovenal we zijn lid van een vier-eenheid en de koning staat hiervan nog steeds aan het hoofd.

 2. Fraudelyne het viswijf van de curacrim had toevalig een plekje op de derde rij achter, Rutte en nog een paar van die kwakzalfers gekregen, hierdoor heeft zij 11 keer gezichts en vijf keer opgeblaze reet tv tijd gehad. Dus ik vind dat de caribean aardig aan hun trekken zijn gekomen.

 3. Buitenlandse zaken en defensie worden wel door Nederland bepaald. Men (Rutte) had wel iets kunnen opnemen in de troonrede, zeker i.v.m. drugsbestrijding en de problemen in Venezuela.
  De kosten daarvan zullen best in de begroting opgenomen zijn. Is het budget daarvoor verhoogd? of mag men dat hier niet weten.
  Het enige wat wel duidelijk naar voren kwam is dat de cameraman Mw. Wiels diverse keren duidelijk in beeld had die een “strategische” positie had ingenomen. Wat zijn we daar blij mee.

 4. De eilanden zijn samen even groot als een middelgrote gemeente als Amersfoort.

  En Amersfoort wordt ook niet apart in de troonrede genoemd.

  En aangezien de eilanden vooral bekend staan als exporteur van criminaliteit en importeur van Nederlands belastinggeld, kunnen we ze ook maar beter stilzwijgen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Monday, October 19, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 19 oktober 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Medici Curaçao distantiëren zich van minister van Volksgezondheid

Persbureau Curacao Huisartsen en specialisten op Curaçao distantiëren zich van uitspraken van minister van Volksgezondheid Dorothy Pietersz-Janga. In een Tv-interview afgelopen donderdag zei zij geen bezwaar te zien...

PBC | Passagiers tussen Bonaire en Curaçao zijn honderden dollars extra kwijt aan coronatesten

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Passagiers die reizen tussen Bonaire en Curaçao zijn vanaf vandaag honderden dollars kwijt, alleen al aan Covid-testen. De extra uitgaven zijn het gevolg van...

PBC | Bonaire heeft ruim meer besmettingen dan andere eilanden

Persbureau Curacao KRALENDIJK – De besmettingscijfers op Bonaire zijn vier keer hoger dan op Curaçao. Vergeleken met Aruba is het zelfs zes keer. Dat concludeert het RIVM op...

PBC | Twee koninklijke onderscheidingen voor twee bijzonder vrouwen

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Yvonne Christiaan heeft een koninklijke onderscheiding gekregen voor haar werk als oprichtster, secretaris en huidige voorzitter van de stichting Shimaruku. Daarnaast kreeg Greta Trapenberg...
- Advertentie -