27 C
Willemstad
• maandag 11 december 2023

PBC | Curaçao schittert morgen in Ranking the Talent op SBS6

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De op Curaçao wonende operazanger Michiel René van ‘t Landt doet morgen, zaterdag 9 december mee met het televisieprogramma Ranking The Talent op SBS6....

ParadiseFM | Zorgen om conflict tussen Venezuela en Guyana

De spanningen lopen op in Zuid-Amerika. De president van Venezuela, Nicolás Maduro, geeft signalen af dat hij een regio van buurland Guyana wil gaan inlijven. Engeland en...

Democracy now! | Friday, December 8, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 8 december 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Drie minderjarigen op St. Maarten veroordeeld voor mishandeling en steekpartij

Die minderjarige jongens zijn door de rechtbank veroordeeld voor hun betrokkenheid bij een gevecht op school dat in januari 2022 plaatsvond. Dat maakt het Openbaar Ministerie (OM)...

Nu.cw | Politie waarschuwt voor meer alcoholcontroles tijdens feestmaand

De politie gaat tijdens de feestmaand meer alcoholcontroles in het verkeer houden. Dat maakt het Korps Politie Curaçao via een persbericht bekend. Volgens het KPC neemt het alcoholgebruik...
- Advertisement -spot_img

PBC | BREAKING NEWS: Moses zegt steun op aan regering

HomeNieuwsPBC | BREAKING NEWS: Moses zegt steun op aan regering
marilyn-moses
Statenlid Marilyn Moses gaat verder als onafhankelijk

WILLEMSTAD – Marilyn Moses heeft de steun aan de coalitie Whiteman opgezegd. In een verklaring op Facebook zegt het parlementslid voor PAIS niet langer een regering te willen steunen die geen oog heeft voor de noden van het volk. 

Moses heeft ook haar partij verlaten en zegt nu door te gaan als onafhankelijk Statenlid. Haar partij is op dit moment in spoedberaad.

Of het kabinet gaat vallen, is nog niet duidelijk. Moses zal in de loop van de dag een persconferentie geven, waarin ze de gevolgen van haar stap zal uiteenzetten.

Bron: Persbureau Curacao

Dit artikel is geplaatst in

22 reacties

 1. Helemaal mee eens!

  Zoals gewoonlijk op dit eiland klaagt iedereen om de slechte situatie en slechte beslissingen. Zodra er hiervoor een oplossing komt, in welke positieve vorm dan ook, dan is het ook weer niet goed. Ik heb me al jaren bij neergelegd dat dit verschijnsel inherent is aan het “yiu di Kòrsou”-zijnde. Niks aan te doen.

 2. dat we geen MFK willen is wel duidelijk op deze website.
  En dat de kans groot is dat er genoeg geld is bij de MFK om weer een meerderheid te kopen is ook duidelijk.
  samen met de MAN kunnen ze een heel eind komen.
  maar eindelijk is er iemand die het lef heeft om uit deze coalitie te stappen.
  ik begrijp dan niet waarom iedereen nu ineens zo boos/angstig is?
  want Rosario werd afgebrand op deze website omdat hij steeds mee liep met de coalitie om maar niet het kabinet te laten vallen.
  nu is er iemand die wel het lef heeft, nu wordt zij weer afgebrand.
  ik weet ook niet of ze het doet uit edele motieven, maar geef haar het voordeel van de twijfel.
  maar wie wil er wel blijven zitten onder MP Whiteman?
  dat is toch geen figuur waar je mee wilt of kunt samen werken..

 3. Volgens @willem:
  “… zich vooral omringen door hetzelfde groepje gelijkgestemden … ”
  “… typische figuren die zich vooral bedienen van een gefingeerde naam …”
  “… “1 enkele zin” papiaments te schrijven; nos mes por, gevolgd door bananenreplubiek …”

  Bo tin gran rasón den e lokual ku bo a bisa @willem.

  Mi no ta anda ku tur hende! Mi ta anda ku hende drechi, ku ta husa “common sense”, ku no ta kore huzga otronan djis pasó nan ta pensa diferente, hende ku sa kon ta persibí, rasoná i diskutí, sin prehuisio ni kompleho di rasa, pensamentu i òf klase, na forma ku tur hende por skucha i komprondé sin nesesariamente mester ta di akuerdo ku otro su punto di bista. Pakiko mi ta skirbi e frasenan kòrtiku ku bo a menshoná? Pasó notisianan tin biaha ta kontené susesonan tokante di komportashonan kondenabel ku nos mes ‘riba e isla aki no kier koregí ni kier tuma yudansa pa koregí tampoko, pasó “nos mes por”. Pa’mi pèrdè mi tempu ariba dje ku asina un predikashi, mi ta skirbi “Dushi hende” òf “Nos mes por”. Esey nos ta yama retórika. Esnan ku sa ta komprondé, aunke tin algun ku kisas no tin e kapasidat ey.

  Mi a yega di skirbi na papiamentu. Lo bo no a ripará. Kisas pasó e kontenido no tabata di bo interés.

  Permitimi informa’bo @willem, mi nómber ta Francine. Fran ta un simpel abreviashon. Mi ta husa esey pasó ta asina mi a i ta identifiká mi mes.

  Un konseho, dicho sea de paso, purba di no huzga, di no ta venenoso, no solamente bo ta hasi danjo na bo mes, sino ku bo ta proyektá un impreshon di ta ignorante, bobo i akomplehá.

  Peace!

  PS: hopelijk krijg ik geen “karchi hel” van de KKC redactie. 🙂

 4. Beste carribbeancynic, misschien heeft u gelijk. Wat ik wel zou willen stellen is dat een politici die besluit om haar partij te verlaten, omdat zij niet eens met het beleid van haar partij en de coalitiepartner, mag blijven maar zij moet haar steun niet verlenen aan de partij en coalitiepartij. Dan valt automatisch de regering. Waar zij dan gaat ligt aan haar. De bevolking heeft dan de keuze op wie ze stemmen.

 5. Het was zo dat als de coalitie haar meerderheid kwijt raakte de regering automatisch demissionair was. Nu wordt er met rek- en trekwerk alsnog geprobeerd verder te regeren terwijl men weet dat dat het linkse van PS en neo-liberale van PAIS geen werkbare mix oplevert.

  Pluimpje voor Moses, genoeg is genoeg!

 6. Als Moses de laffe Rosaria de rug toekeert is dat toe te juichen.

  Als zij gekocht is door onze criminele voormalige MAVO3 premier is het een grote schande.

 7. @:”In een verklaring op Facebook zegt het parlementslid voor PAIS niet langer een regering te willen steunen die geen oog heeft voor de noden van het volk. ”
  Iedere politicus heeft de vrijheid van meningsverandering, maar waarom (juist) nu pas ???? Krijgen we weer een onafhankelijke “Leeflang-partij” ??
  De tijd zal het leren…
  Wel verfrissend overigens dat er toch nog iemand in de Staten zit, die door heeft dat “het volk” noden heeft !!! Er iets aan doen is echter vers twee… 🙂

 8. Goede reactie, Herbie.
  Maar waarschijnlijk verspild aan veel reaguurders hier die al vele jaren op het eiland wonen, de werkster zwart betalen zich vooral omringen door hetzelfde groepje gelijkgestemden en je zal het geloven of niet allemaal in staat zijn vooral “1 enkele zin” papiaments te schrijven; nos mes por, gevolgd door bananenreplubiek
  Ik vind het knap, al die Fran’s de Maggies, de Bassen en niet te vergeten de aardsreaguurder Caribbeancynic, kortom de typische figuren die zich vooral bedienen van een gefingeerde naam, etc etc.
  Mwhaaaaaaaaaaaahhhhhhhhhhh

 9. Het vreemde is dat nu zij is opgestapt de coalitie geen meerderheid meer heeft. Als dat zo blijft dan moeten nieuwe verkiezingen gehouden
  worden waarbij de kans bestaat dat MFK weer de macht grijpt.
  Probleem is echter dat ook MFK ook geen oog zal hebben voor de noden van het volk en dat weet ze dondersgoed. En dan was toch de reden van haar uittreden uit PAIS? Dus kiest Moses via een omweg gewoon voor Schotte c.s.? ( ook deze Doctor wenst aan het volk dat zij vertegenwoordigt geen rekenschap af te leggen over het waarom van haar handelen…..Weinig democratisch dunkt me….).
  Dus wat wil ze eigenlijk?

 10. Nee!!!!! Caribbeancynic, lees GOED ze heeft haar steun aan de coalitie opgezegd, DUSSS de coalitie moet nu kijken of ze met par of omario een coalitie in stand kunnen houden. ZO NIETTTT, dan kan men eerder gaan stemmen. Gesnopen???? xD

 11. Ze blijft gewoon op haar fijne stoel zitten!

  Welk ‘daar in het land waar jullie wonen’ bedoel je trouwens?
  Ik mis trouwens Stanley Held die zou uitleggen dat in Nederland ook kamerleden opstappen dus dat dit heel normaal is en we daar geen opmerkingen over mogen maken.

 12. Wat een stelletje zijn jullie ook. Wanneer niemand actie neemt worden ze uitgemaakt als mensen die het maar al te fijn vinden op die stoel te zitten. En wanneer iemand wel actie onderneemt, dan is deze omgekocht.
  Volgens mij zeggen de opmerking meer over de persoon die ze maken dan over de persoon die de actie heeft ondernomen.
  Pot verwijt de ketel toch!!!!!!!
  Jammer. Al dit commentaar en de persconferentie is niet eens gehouden. En dan maar praten over een bananenrepubliek. Bij jullie juist. Jullie nemen de gedachtengoed van de bananen over, daar in het land waar jullie wonen. Ga het daar maar eerst recht trekken.

 13. Als ze was opgestapt dan had de volgende in lijn haar plaats ingenomen en was het business as usual.
  Nu moet PAIS een beslissing nemen… want niets voor niets is de partij in spoedberaad

 14. MFK theorie is zeker mogelijk. Maar het is nu wel erg vaak dat een statenlid opstapt en zelf verder gaat. Die zetel moet binnen de partij blijven eigenlijk.

 15. Goede analyse van Caribbeancynic.

  Zou goed passen in onze bananenrepubliek.

  In een beschaafd land zou Moses zijn opgestapt omdat ze niet meer achter de coward of the country, Alexandra Rosaria staat, maar dat is hier zeker niet gebeurd.

 16. Wat zou de MFK en consorten haar daarvoor betaald hebben? Nu nieuwe verkiezingen voordat de Babel rechtszaak wordt vervolgd?

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties