27.5 C
Willemstad
• dinsdag 5 december 2023

Extra | Journaal 4 december 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Antilles-Guyane patrol vessel seizes 3.5-ton cocaine haul

MARIGOT--Patrol vessel La Combattante from Marine Nationale seized 3.5 tons of cocaine from a fishing vessel southeast of Barbados on November 28. After confirming the location of the...

AntilliaansDagblad | Overheid belooft prijzen in de gaten te houden

Kralendijk - Directie Toezicht en Handhaving (T&H) van het Openbaar Lichaam Bonaire (OLB) kondigt aan prijscontroles te gaan uitvoeren op het basismandje, bekend als Bon Kompra Plus. F16...

AntilliaansDagblad | Aruba eigen mededingingsautoriteit

Oranjestad - In een statig pand in de binnenstad van Oranjestad is de Aruba Fair Trade Authority (Afta) geopend. Aruba heeft daarmee een eigen mededingingsautoriteit. Bij de opening...

AntilliaansDagblad | Parkeerbeheer bijna rond

Parkeerbeheer in zicht | Minister VVRP: Onderhandeling nieuw contract in eindfase Willemstad - Het parkeerbeheer is bijna rond en de onderhandelingen zijn in de eindfase. Dat antwoordt de...

AntilliaansDagblad | ‘Hoofdpijn’ in de wijk Rio Canario

Naast illegale boomkap nu ook een snack begonnen Willemstad - De buurtbewoners van de Menegrandeweg in de wijk Rio Canario houden hoofdpijn vanwege de acties van Melly Bergland,...
- Advertisement -spot_img

PBC | ‘Mitch Henriquez zwaar mishandeld’

HomeLandenArubaPBC | ‘Mitch Henriquez zwaar mishandeld’
‘Mitch Henriquez zwaar mishandeld’ | Foto Persbureau Curacao
Advocaat: ‘Mitch Henriquez zwaar mishandeld’ | Foto Persbureau Curacao

DEN HAAG – Mitch Henriquez had na zijn arrestatie onder meer een gebroken strottenhoofd. Ook had de Arubaan over heel zijn lichaam bloeduitstortingen.

Dat zegt de advocaat van zijn nabestaanden, die het rapport van de Rijksrecherche inzag. Hij vertelde erover op de Nederlandse televisie bij Pauw.

Henriquez overleed afgelopen zomer na zijn arrestatie in Den Haag. De advocaat zei gisteren dat Henriquez “gigantisch mishandeld” was door de politie. Vijf agenten zijn verdachte in deze zaak.

Bron: Persbureau Curacao

Dit artikel is geplaatst in

18 reacties

 1. .
  .
  ” Ook als die zg caribische nederlander door een aantal fascistische agenten wordt vermoord”

  Typische reactie van een “lange teen” met een vooroordeel.
  Met dit soort lieden valt niet te praten: laag IQ en minderwaardigheidscomplex. Ze zijn ziende blind en horende doof. Helaas oververtegenwoordigd op Curaçao.

 2. De meest verstandige reactie. Het spijt mij te moeten constateren dat het de schijn heeft dat KKC gekaapt wordt door personen die coûte que coûte tegen de zg caribische nederlander zijn: Ook als die zg caribische nederlander door een aantal fascistische agenten wordt vermoord, krijgt HIJ van hen alle schuld. Dat is bizonder jammer want deze ongenuanceerde antihouding zou uiteindelijk tot een vervreemding van de KKC kunnen leiden van goed willende KKC lezers, die deze constante fascistische erupties spuugzat zijn.. Ik zal nu ongetwijfeld het etiket anti makamba van die lieden opgeplakt krijgen. Het zij zo, maar hoeft niet persé waar te zijn ! Ik heb bij meerdere gelegenheden aangegeven pro Nederland te zijn; maar dat pro Nederlands gevoel, gaat wel samen met een godsgruwelijke hekel aan de zowel hier gevestigde als in Nederland woonachtige fascistische en racistische Nederlanders. En daar lopen er hier veel te veel van rond. Lieden die van de veronderstelling uitgaan dat de caribische nederlander (om die stomme aanduiding weer te hanteren) zich zonder enig protest te voegen hebben naar de besluiten van de Nederlandse functionaris. Het wordt dan ook tijd dat ter informering van die groep, die er van uitgaan dat corruptie tot Curacao Aruba en St Maarten beperkt is, met de regelmaat van de klok in de edities van de KKC een volledige steeds geupdated lijst gepubliceerd wordt van de talloze (witte) Nederlandse wethouders , burgemeesters, leden van raden van commissaris, bankiers etc, die vanwege corruptie zijn weggestuurd. De corruptie beperkt zich in Nederland heus niet tot een bepaalde groep. Die corruptici tref je net als hier in ALLE gelederen van de Nederlandse bevolking. Van de rechters Kalbfleisch en Westenberg is bekend dat zij liegende , dus corrupte rechters zijn. En daarvan zijn er ongetwijfeld meer.

 3. Gisteren heb mijn mening gegeven. Vandaag gaat het OM, naar aanleiding van het rapport van de Rijksrecherche over tot vervolging van deze agenten. Het kan niet anders.

 4. .
  Goed gezien Herbie. Je bent helemaal bij de les.
  Het schijnt dat de agenten Henriquez speciaal uitgezocht hebben om even lekker dood te drukken. Ze hadden eerst een klein mannetje op het oog, maar dat vonden ze géén partij voor 5 agenten.

  Een van de agenten was van Arubaanse afkomst, hij wees Henriquez aan en zei: kom we gaan een landsman even lekker wurgen. Hun avond was weer helemaal goed!

 5. Nee, zij woont in een bananenrepubliek. Waar dit soort dingen gebeuren en toegestaan worden. 🙂
  Wat Henriquez ook gedaan en/of gezegd heeft, geeft niemand maar dan ook niemand het recht Henriquez van het leven te beroven. Ja, tenzij dit in een bananenrepubliek gebeurt waar men dit maar niet zal begrijpen totdat het met hun eigen vader, broer of andere familielid gebeurt. Dan piepen de bananen plotseling anders.

 6. hoe je het wend of keert.
  dit had nooit mogen gebeuren.
  het toegepaste geweld van de politie was buiten proportie.
  dat Mitch een fout grapje maakt oké, maar de politie had hem met 2 man kunnen overmeesteren en in de boeien slaan.
  hij was kansloos!!

 7. .
  Als de politie je sommeert om je te verwijderen of door te lopen, volg hun orders gewoon op. Agenten zijn ook gewone mensen, met een modaal salaris, vrouw en kinderen. Ze willen ook graag ‘s Avonds op tijd thuis zijn.

  Als je machogedrag gaat vertonen, kan dat nare gevolgen hebben.
  Een “stille tocht” en bloemen brengen je niet tot leven. Verstandig handelen voorkomt een “dode held” op de begraafplaats.
  .

 8. Op beelden en volgens getuigenverklaringen was er geen verzet alleen een grapje van Mitch. Vervolgens werd ie door 5 man politie afgemaakt, terwijl dat niet hoeft, want met 2 man leg je iemand zo in de boeien tenzij ie zwarte band heeft zoals mijn zoon. Hij was al KO voordat hij afgevoerd werd. Ook ik word regelmatig gemolesteerd door politie, die mij opzoekt, opwacht afijn gewoon orders opvolgt zoals in Nazietijd, terwijl ik niks gedaan heb, blanco strafblad, ben opgeleid als agressietrainer, nooit een fout woord tegen welke ambtenaar danook als oude vrouw al ruim 10 jaar getreiterd door politie en in hartje DenHaag 4ha2 schoon en crimineelvrij heeft gekregen, wat geen enkele autoriteit lukte. Van politie zelf verneem ik dat regelmatig mn zwervers dood geschoten worden door politie, lees je niet in media en van een Marokkaanse antropoloog dat bvk in Schilderswijk politie door en door getraind is om racistisch te zijn. Politie wordt erop geselecteerd en voor beloond. Trollen van elders worden door overheid ingezet om rotzooi te trappen om S’wijk, wat een prima buurt is een slechte naam te bezorgen. Als je je mening geeft check dan zaken en zoek ze uit. Mn bij minderheden, bikers, angels, zigeuners, klokkenluiders, die altijd gepest worden door politie.

 9. Eindelijk de eerste verstandige reactie op de zaak Henriquez.

  Henriquez gedroeg zich asociaal, dreigde met een vuurwapen gebruikte vervolgens geweld tegen de politie.

  Dat de politie dan geweld gebruikt is niet meer dan normaal, ze kunnen niet anders, en in zo’n situatie kunnen er bewegingen gemaakt worden die voor het slachtoffer slecht kunnen aflopen.

  Prima reactie, Tuna.

 10. Heeft iemand de blauwe plekken van de politieagenten gezien, welke gezien het waanzinnige verzet van de helaas overledene er ongetwijfeld ook waren?
  Stoppen, luisteren naar wat je gevraagd dan wel gezegd wordt door het bevoegd gezag, en niet uitdagen daarvan had deze man zijn eigen leven kunnen redden, daar stappen we echter maar snel overheen als ik al dit soort artikelen en reacties lees over de gang van zaken. Het is en blijft triest, maar laten we wel het juiste fietsje bij het juiste schuurtje plaatsen en de eenzijdige belichting van dit gebeuren eens even wat afzwakken.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties