28 C
Willemstad
• dinsdag 18 mei 2021 19:56

ParadiseFM | 50.000 mensen volledig gevaccineerd

Meer dan 50.000 mensen op Curaçao zijn inmiddels volledig gevaccineerd. Zij hebben beide coronavaccinaties ontvangen. Ruim 80.500 mensen hebben hun eerste prik ontvangen. Bijna 83.000 mensen hebben...

Democracy now! | Tuesday, May 18, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 18 mei 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Motie Staten vraagt meer versoepelingen, waaronder avondklok naar middernacht

De Curaçaose regering wordt in een motie van het parlement vandaag verzocht de coronamaatregelen verder te versoepelen. En dat op de dag dat premier Rhuggenaath in een...

Nu.cw | 62 Procent inmiddels gevaccineerd, prik nu vanaf 16 jaar

62 Procent van het aantal mensen op Curaçao dat gevaccineerd mag worden heeft inmiddels een eerste prik gehad. Er is dus nog een grote groep, ruim 30...

DolfijnFM | Groep acht van de Emmy Bertholdschool moet EFO toets hoofdrekenen over doen

WILLEMSTAD – Groep acht van de Emmy Bertholdschool moet de EFO Hoofdrekentoets overdoen. Afgelopen dinsdag deden ze die toets voor het eerst. Maar door een vergissing van...
- Advertisement -spot_img

PBC | BREAKING NEWS: Drie doden bij schietpartij Campo Alegre

HomeMediaPBC | BREAKING NEWS: Drie doden bij schietpartij Campo Alegre

Campo Alegre Curacao
Drie doden vannacht bij schietpartij Campo Alegre

Drie doden, vannacht op de parkeerplaats bij Campo Alegre. Schietpartij. Omstreeks 3 uur. -later meer-

Bron: Persbureau Curacao

35 reacties

 1. Hmm ik zag aan de autos dat een gewaardeerde partner van 1 van de big 4 ook aanwezig was in Campo.. Nadeel van Seat rijden?

 2. We hebben het filter nagekeken en merkten dat er een bug in zat het filter is inmiddels even verwijdert wegens het opnieuw programmeren van de software. Dit neem even wat tijd in beslag en zal vanavond opnieuw in gezet worden.

 3. @KKC security, we constateren dat de filter voor wat betreft atleet Brian en rechter Irma te strak staat afgesteld. Svp aanpassen, danki!

 4. Beste Maurice,

  Dank je wel voor het compliment, we doen ons (hele harde) best.

  1) Brian Mariano staat vrijwel altijd volledige genoemd en we korten doorgaans ook in de reacties zijn naam niet af.
  2) het zelfde geldt voor rechter Irma Lips, ondanks dat zij er nogal van langs krijgt.
  3) Vwb columnist Rene Zwart, ja wij konden hem ook altijd zeer waarderen. Maar we snappen dat de persoonlijke aanvallen teveel werden. We hebben geprobeerd eea in de hand te houden; dat is helaas niet gelukt. De KKC moet nu zijn pittige columns missen.
  4) John Baselmans: toegegeven: niet al zijn ingezonden stukken zijn pareltjes. Doch we zijn van mening dat zijn woord moet worden gehoord, en laten we eerlijk zijn, de meeste ingezonden stukken zijn de moeite waard te lezen.

  Maurice, je bent niet geblokkeerd, alles is weer goed, de waarschuwing trekken we in. Datzelfde geldt voor Joep. De waarschuwingen waren wellicht te gevoelig, het was gister ook voor ons een gekkenhuis. We hebben echt heel veel werk aan de krant met allehandse soorten cyberaanvallen en de gecompliceerdheid mbt trollers ed. En dan zo’n gewelddaad als gister, ook wij zijn soms net mensen :).

  Even goede vrienden?

  Met vriendelijke groet,
  KKC redactie

 5. Ik heb erg veel respect voor de Knipsel Krant, met name voor de wijze waarop ze van misstanden in de samenleving verslag doet en ons van alle ins en outs en soms volledige dossiers voorziet.

  Echter, op sommige punten is de redactie overgevoelig. Een bekend atleet, publiek figuur, bekend om zijn drugssmokkel en dopinggebruik, wordt afgekort tot B.M.

  Een ridicule rechter, die een drievoudige verkeersmoord afdoet met enkele maanden cel, wordt I.L. op de KKC.

  Een door mij gewaardeerd columnist, door enkele KKC lezers beticht van pro Eman symphathieen, word niet alleen afgekort tot R.Z. maar de redactie van de KKC roept de lezers op geen kritiek meer te geven.

  Erg jammer, want de KKC is een prachtig medium.

  Hetis zo dubbel dat Een bekend schrijver op Bandabou, ik kort hem om de redactie werk te besparen alvast af tot J.B., alle ruimte krijgt om hier Caprileskliniek waardige fantasieen te spuien, maar maak je de nu inmiddels gebleken volkomen terechte opmerking dat, na de Campo moorden, vandaag drie doden niet op hun werk gemist zullen worden dan wordt je geblokkeerd.

 6. Helder Joep,

  Je weet, censuur doen we bijna niet aan, maar het werd bijna een woordbloedbad op deze knipsel, vandaar dat we even streng moesten optreden. Het was niet persoonlijk, het ging om een verhitte gevoelens van vrienden en familie van slachtoffers. Waar we gepast mee om willen blijven gaan. Dank voor het reageren.

  Met vriendelijke groeten,
  KKC redactie

 7. Geachte Redactie,

  Ik reageer graag op jullie reactie.
  Normaal gesproken heb ik altijd medelijden met de familie van een overledene. Zij missen iemand die hun dierbaar is en dat leed hoef je niet te versterken.
  In het geval dat het criminelen betreft heb ik daar een compleet andere mening over en die hoeven jullie niet met mij te delen, ik wil het wel graag uitleggen.
  Curacao wordt reeds lange tijd geteisterd door criminelen die zich te buiten gaan aan extreem zwaar geweld, waarbij zij de overige bevolking totaal minachten. Wij bestaan kennelijk niet voor hen en wanneer een van ons door kogels wordt geraakt dan is dat jammer.
  Recentelijk is nog een onschuldig slachtoffer van de schietpartij op Hato overleden. Hij was destijds getroffen door kogels van de criminelen en is daar nooit meer bovenop gekomen.
  Alleen, toen heb ik Hans, Nicole en Johanna niet gehoord. Toen liepen zij niet voorop om de daders te veroordelen of op te komen voor het slachtoffer. Een leven van een onschuldig persoon is door criminelen voortijdig beëindigd.

  Nu is er dan weer een schietpartij bij Campo. Denken we dan echt dat we hier te maken hebben met 3 onschuldige figuren ?
  Feit is dat al deze personen, de daders en de slachtoffers, in de criminaliteit zijn beland door het collectief falen van de gehele familie. Niemand heeft de ontwikkeling een halt toegeroepen. Niemand heeft ingegrepen en niemand heeft hulp gezocht bij de opvoeding van deze figuren.
  Maar nu, nu er dan een paar doden zijn gevallen, moeten we ineens medeleven hebben met de gevoelens van de familie ? ?
  Waarom ?
  Omdat er mensen zijn gestorven ?
  Ik doe niet aan hypocrisie en ik zou graag zien dat anderen daar ook mee ophouden. Wij ergeren ons allemaal aan het gedrag van criminelen, die zich boven de wet geplaatst achten. De familie is daar net zo goed schuldig aan als de criminelen zelf, zij maken het mogelijk. Klinkt hard, maar is wel de waarheid. Een crimineel is het toonbeeld van het falen in de opvoeding. En ook de omgeving kan niet worden aangedragen als oorzaak, want zij zijn immers ook het gevolg van het falen van de opvoeding.

  Laten we daarom een afspraak maken. Geen medelijden meer met criminelen of hun familie. Zij hebben dat ook niet met ons, zij hebben niet het beste met ons voor en zij zullen dat ook nooit hebben. Wij zijn voor hen slechts leveranciers van goederen en middelen die zij graag willen hebben.

  Ik breng alle respect op voor normale burgers, maar ik weiger respect op te brengen voor criminelen en de familie die de criminelen heeft voortgebracht. Willen zij respect dan gaat ze eerst maar eens hun excuses aanbieden aan de maatschappij voor het voortbrengen van de figurena waar wij allemaal last van hebben.
  Het is werkelijk van de zotte dat we hier over elkaar kruipen om maar zo politiek correct mogelijk over te komen. De criminaliteit op dit eiland is met geen pen te beschrijven en wanneer we het ook nog goed gaan praten dan is het eind zoek.

  Zo werd ik ooit gevraagd om op de begrafenis te komen van één van de grootste oplichters op dit eiland. Onder het motto ‘van de doden niets dan goeds’ werd mij verzocht zijn handel en wandel maar te vergeten. Hoeft geen verder betoog dat ik dat heb geweigerd.
  Omdat iemand is gestorven maakt dan van hem/haar nog geen engeltje. Deze personen richten in hun leven veel schade aan bij hun slachtoffers. Ik ben solidair met de slachtoffers, niet met de veroorzakers van het leed.

  Indien de redactie mij daarvoor wil blokkeren dan zegt dat heel veel over de denkwijze van de KKC en dat had ik niet verwacht. Ik ken de KKC als oprecht en strijdens voor rechtvaardigheid, niet voor de criminelen of hun familie.
  Laten we dat vooral zo houden.
  En voor Hans, Johanna en Nicole hoop ik dat zij nimmer te maken zullen krijgen met zware criminaliteit, dat gun ik namelijk niemand. Maar het zou goed voor ze zijn, omdat het hun vertroebelde geest wat op zou klaren.

 8. De politie heeft de namen van de drie, ja – hoe moet je ze noemen zonder door de redactie geblocked te worden?, bekend gemaakt.

  Zoek hun namen eens op in Facebook, bekijk de foto’s en je weet niet wat je ziet.

 9. Mensen zijn rare dieren. Toen Bin Laden werd geliquideerd – zonder vorm van proces – kreeg Obama applaus. Als er ergens een drone bommen afgooit in Verweggistan en 1 terroristenleider doodt plus 30 anderen, wordt dit met applaus begroet.

  Als er in Parijs een aanslag wordt gepleegd staat de hele westerse wereld in brand, terwijl er in Verweggistan geapplaudisseerd wordt.

  Als criminelen elkaar om zeep helpen roept de ene helft: prima. De andere helft spreekt zijn afschuw uit en bekommert zich om de nabestaanden van de criminelen.

  Criminelen zelf bekommeren zich niet om het leed wat ze anderen aandoen. Daar zijn ze nu eenmaal een crimineel voor. Datzelfde gaat ook op voor terroristen.

  Zelf zal ik niet een zwarte rouwband om mijn arm doen, als een crimineel of terrorist het leven laat. Ik zal ook niet gaan staan juichen om de dood van een crimineel of terrorist.

  Maar… ik zal ook in een raar dier veranderen als ik hoor dat de crimineel die mijn oude moeder berooft, mishandeld en vermoord heeft, wordt dood geschoten. Ik hoop dat mijn omgeving er begrip voor heeft, als ik dan toch de vlag uitsteek.

 10. @Hans: uit de etymologiebank: halfbloed: nakomeling van een donker man en Europese vrouw of van een donker vrouw en Europese man. Ook: mulat.

  Racistisch is degene die denkt dat het woord “halfbloed” racistisch is. Vaak zijn het de politiek correcten die er ook voor hebben gezorgd dat ik geen negerzoenen en Jodenkoeken meer kan krijgen.

  Moeten we nu ook maar de brownie, moorkop, blanke vla, bruin en wit brood meer kopen.

  Zelfs de Belgische Negerinnentetten hebben er aan moeten geloven.

  Moet jij mij eens vertellen wat daar racistisch aan is. Als je dat werkelijk racistisch vindt, heb je een schroefje los.

 11. Meer dan walgelijk, @LaStiwz.
  ‘Mensen kunnen niet gekarakteriseerd worden door bloed’, laten we dat voorop stellen. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, zegt de kleur van je huid of de krullen in je haar vrijwel niets over genetische eigenschappen en al helemaal niets over ‘ras’. Ras is, net als halfbloed, iets wat we verzinnen om foute verklaringen te zoeken voor het uiterlijk van mensen bloed’.Als je dat niet doorhebt dan vraag ik me af onder welke steen je vandaan gekropen bent. Bah.

 12. @ redactie

  Eindelijk een keer van uw kant, Joep meloen had natuurlijk allang geblocked moeten worden. Net zoal veel anderen, helaas.

 13. @Beste Joep,

  We vragen je vriendelijk de gevoelens van verdrietige familieleden te respecteren. We waarschuwen 1x. Indien je hieraan geen gevolg wil geven, blocken we je IP adres. Dat betekent dat de KKC feitelijk voor u niet meer leesbaar is. Het spijt ons zo streng te moeten optreden maar dit is niet gepast tegenover mensen die zich niet meer kunnen verdedigen. Hopende je zo goed mogelijk te hebben geïnformeerd

  Met vriendelijke groeten,
  KKC redactie

 14. @Beste Maurice,

  We vragen je vriendelijk de gevoelens van verdrietige familieleden te respecteren. We waarschuwen 1x. Indien je hieraan geen gevolg wil geven, blocken we je IP adres. Dat betekent dat de KKC feitelijk voor u niet meer leesbaar is. Het spijt ons zo streng te moeten optreden maar dit is niet gepast tegenover mensen die zich niet meer kunnen verdedigen. Hopende je zo goed mogelijk te hebben geïnformeerd,

  Met vriendelijke groeten,
  KKC redactie

 15. Inderdaad durf ik dat niet Marisela, want die familie is, zo zagen we bij Campo, zwaar bewapend.

  En wat bedoel je met ‘***** *** *** ****’?

  Ik heb het vage vermoeden dat het niet een gelukkig leven in goede gezondheid is.

 16. Marisela | 24 juli 2016 om 17:54 |
  “….ik wens jou ***** *** *** ****!…”

  @Marisela:
  Wow meen je dit nou? Weet je wat ik triest aan je vind! Achter je computer scherm ben je echt stoer met je grote mond maar het lef hebben dit zo buiten voor 1 van hun familie te zeggen durf je niet! Jij bent een internet gangster en de dingen die jij zegt schandalig hoe durf je echt ik wens jou het ergste van het ergste!

  De pot verwijt de ketel.

 17. Wow meen je dit nou? Weet je wat ik triest aan je vind! Achter je computer scherm ben je echt stoer met je grote mond maar het lef hebben dit zo buiten voor 1 van hun familie te zeggen durf je niet! Jij bent een internet gangster en de dingen die jij zegt schandalig hoe durf je echt ik wens jou ***** *** *** ****!

 18. Nicole denkt vast dat de 3 om 3 AM bij Campo aan het collecteren waren voor de kankerbestrijding.

  Wat mij betreft gaat de rekening van politie en ambulance naar de nabestaanden, maar ik zal er met mijn SVB premie wel weer voor opdraaien.

 19. Nicole,

  Het is geen respectloze reactie.
  Dit soort figuren, die het leven van een ander volledig minachten hoeven niet op enige sympathie van mij te rekenen. Of dacht je dat dit 3 onschuldige bezoekers van Campo waren ?
  En ik heb deze mening niet alleen v.w.b. Curacaose criminelen, ook v.w.b. criminelen in andere landen denk ik er precies eender over. Dus hou je gepreek over Curacao aub even voor je.

  We moeten eens ophouden met te pretenderen dat iedereen die dood gaat ineens een heilig boontje was. Een crimineel is en blijft een crimineel, ook als hij dood is.
  Maar als jij naar hun begrafenis wilt gaan dan sta je daar vrij in.

  Hou wel in het achterhoofd dat dit soort figuren jou, zonder na te denken, zouden omleggen.

 20. Nicole, het moet eens afgelopen zijn met dat idiote respect van jou voor criminelen.

  En de familie van de ‘slachtoffers’ waar jij het over hebt is geen haar beter.

 21. Een heel leven voor zich in de criminaliteit ja.

  18 jaar en 3 AM op Campo. Lekkere familie, Jay is ongetwijfeld geen haar beter.

 22. Die mensen die hier met zulke ongevoelige, domme en kortzichtige reacties komen echt **** aub jezelf ** wat jij bent wat mis is met deze wereld. Besef je je wel dat hun ook familie, ouders en kinderen hebben? Serieus Joep, Abraham en Maurice het hadden jullie 3 moeten zijn echt waardeloos zijn jullie met zulke reacties. Rot lekker terug naar Nederland joh jullie zijn mijn eiland niet waard. *********

  (Hoewel we verhitte gevoelens en de argumenten goed kunnen begrijpen, zijn bedreigingen – hoe mild ook – niet toegestaan, red)

 23. nou ik ben gewoon een Nederlandse vrouw,ik schaam me kapot voor deze reacties,schrik er gewoon van niemand verdient om zo aan het einde van je leven te komen,hoe slecht iemand ook is.
  Mijn dochter zit bij haar familie op Curaçao dus ik dacht shit nee he,
  Ja ze is een halfbloedje maar ik schaam me diep voor de reacties hier op deze site.
  Rotte appels zijn er overal niet alleen op Curaçao Joep Meloen alleen die naam al.

 24. Wat een domme reacties! Een van deze jonge mannen was wel mijn broertje en was niet eens een volwassen man dus nog maar amper 18 jaar jong. Een heel leven voor zich!

  ** *** **** *** ****, *** ** ****** *******!

  (Hoewel we verhitte gevoelens en de argumenten goed kunnen begrijpen, zijn bedreigingen – hoe mild ook – niet toegestaan, red)

 25. Ik neem aan Nicole, dat als je de ************ in Campo wel tegen een kop-stootje kan, een ieder normaal denkend mens weet toch dat het daar een zooitje 1 klas is, of kan je daar alleen terecht voor een zak patat met maijo.

 26. Respectloze reactie…vraag me af wat jullie hier op curacao te zoeken hebben als je er zo’n mening op nahoudt!!!

 27. Beste Maurice,
  Weet niet of je reactie grappig of serieus bedoelt is maar naar mijn mening zijn je woorden respectloos.. realiseer je je wel dat elk slachtoffer ongeacht wat hij/zij op zijn/haar kerfstok heeft ook familie heeft? Je neemt automatisch aan dat de slachtoffers lezers van vigilante zijn of onder een boom werken of MFK stemmers zijn… Dus als ik jou woorden naar Nederland vertaal mogen lezers van bijvoorbeeld Story met een uitkering die PVV stemmen ook maar zomaar neergeschoten worden? want ze hebben volgens jou mening geen toegevoegde waarde voor de samenleving?
  aannames en generaliseren is precies DAT wat er fout gaat in onze samenleving.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties