27 C
Willemstad
• vrijdag 12 augustus 2022

Laatste reacties

PBC | Asfalt Lake Recovery stapt naar rechter om uitspraken Piso

Andante-asfalymeer Asfalt Lake Recovery (ALR) | Foto Persbureau Curacao
Andante-asfalymeer Asfalt Lake Recovery (ALR) | Foto Persbureau Curacao

WILLEMSTAD – Asfalt Lake Recovery stapt naar de rechter. Het bedrijf is boos op voormalig onderaannemer Herman Piso. Afgelopen dinsdag viel justitie op verzoek van Nederland het asfaltverwerkingsbedrijf binnen.

Piso denkt dat dat komt omdat daar asfalt met illegale stoffen wordt afgemengd, en dat Curaçao het afvalputje is van Europese bedrijven die op die manier af willen van hun troep.

Volgens voormalig directeur Karel Aster is dat smaad en beschadigt hij daarmee moedwillig de naam van het bedrijf. Justitie in Nederland onderzoek al 3 jaar deze vorm van milieucriminaliteit en onlangs dus op Curaçao.

Bron: Persbureau Curacao

Artikel delen

9 reacties

 1. @Stanley (en alle andere simpies)
  Meneer Shell: “hallo Stanley, ik heb hier een fabriekje, dat gaan we sluiten en we ruimen de boel op of je koopt de hele teringtyfuszooi voor 7 gulden en 52 cent. Maar jekoopt dan ook alles, ook de troep. Kies maar, we ruimen op of je koopt.

  Meneer Stanley: “Hallo meneer Shell, we willen niet dat u weg gaat. Dat kost teveel banen. 7 gulden en 52 cent is niet veel. We kopen het.

  Meneer Shell “Da’s goed mien jong, asjeblief en doe er mee wat je wilt.”

  Meneer Stanley “Dank u wel meneer Shell, we gaan het lekker verhuren aan Venezuela, de werkgelegenheid blijft en we pakken ook nog eens 20 miljoen aan huur per jaar.”

  Iedereen blij.

  30 jaar later en 600 miljoen verder….

  Meneer Stanley: “Heej lul van een Shell, jij hebt mij een oor aangenaaid. Ik kom terug op onze deal. Ik wil het niet schoonmaken (maar wel 600 miljoen houden).

  Ik heb die zwarte plek asfalt van 10 voetbalvelden groot niet gezien. Nu hoef ik die niet meer! (Na er zelf nog 5 voetbalvelden bijgegooid te hebben.)
  En die asbest, waar ik 30 jaar lol van heb gehad) mag je ook zelf opruimen.

  En meneer Shell zegt “Fuck you meneer Stanley, fuck you. Ken uw geschiedenis en lees de contracten er maar op na.”

  Maar helaas, meneer Stanley wil niet lezen wat hij niet wil lezen en zit het mondivolk op te naaien, “SHELL HEEFT HET GEAAN, DA MAKAMBA HEEFT HET GEDAAN”.”

  langzaam, maar wel tergend langzaam, begint het volk te begrijpen dat Meneer Stanley eigenlijk geen meneer is, maar een bekrompen mannetje.

 2. Zijn mensen die niet eens weten wie die asfaltmeer daar heeft gedropt. Ja, de Shell. in die periode had het bestuur van Curaçao niets vertellen. Ga terug in uw geschiedenis. Dan praat u anders. Decennia lang was de rook een obstakel voor de bewoners van Marchena, Wishi en Julianadorp. Er is onderzoek geweest. Een ieder wijst naar de huidege regering of daarvoor. Lees wat er gebeurde na de vertrek van onze mooie Shell. Een hond lust er geen brood van. Dit probleem ligt niet bij de regeringen. Ligt bij? Vul maar zelf in.

 3. Is de uitstoot van de Isla, de vuillozing in zee en de teringzooi overal op dit eiland dan de schuld van de rest van de wereld, egeg ??…
  Laten we eerst maar eens de hand in eigen boezem steken, vind je niet?? 🙂

 4. Lionfish-ben jij echt zo zielig dat je denk ons goede eiland in de zeik te moeten zetten-nog altijd is de SHEL de grootste moedwillige vervuiler in de wereld met veroordeelde omkoopschandalen en vieze smerige olie overschot lozingen-ja de Nederlandse top industrie kan er echt wel wat van-misschien hebben ze het ons gewoon voorgedaan hoe het volgens hen moest-je schandalige discriminerende opmerking alsof dit iets van Curacao is.

 5. De wereld weet dat op Curacao ‘van alles mogelijk is’. Vandaar dat men Curacao ook uitkiest om dit soort zaakjes ‘te regelen’ (opportunistisch).

 6. Het is ook verboden ‘iets’ te verkopen dat ‘verdunt’ is (KIA ipv BMW) omdat men weet dat laboratorium analyse omslagtig, tijdrovend en duur is. En omdat men ook weet dat er geen functionerende milieudienst is dat handhaaft en ervoor zorgt dat de wetgeving de veranderende (huidige) situatie dient.

 7. Curacao is een land wat denkt ongestraft alle milieunormen aan zijn laars te kunnen lappen. Het wordt tijd dat de rest van de wereld ingrijpt voor het te laat is.

 8. Dino,

  Het mengen van stoffen is pas verboden wanneer dat hier ook verboden zou zijn of wanneer het wordt uitgevoerd naar een land waar dat mengsel niet is toegestaan en men claimt dat er iets anders in zit.
  Tot die tijd is er niets illegaals, dus om dan maar conclusies te trekken vind ik ruim voorbarig.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Jacobs: Secret audio recordings create a dangerous precedent

PHILIPSBURG--Prime Minister Silveria Jacobs (National Alliance) does not condemn the threats made by Minister of Public Housing, Environment, Spatial Development and Infrastructure VROMI Egbert Doran (National Alliance)...