30 C
Willemstad
• maandag 20 september 2021 19:39

Laatste reacties

- Advertentie -

PBC | Andrelton Simmons wilde einde aan zijn leven maken

Persbureau Curacao

Simmons veranderde van gedachten toen hij zich realiseerde dat openheid over zijn situatie anderen kon helpen die het ook moeilijk hebben.

Andrelton Simmons zegt dat depressie en zelfmoordgedachten leidden tot zijn beslissing om zich af te melden tijdens de laatste week van het reguliere seizoen van de Los Angeles Angels in 2020.

“Het idee om het seizoen in een bubbel af te sluiten te veel was voor mij”, zegt de shortstop tegen ESPN.

- Advertentie -

Simmons, die onlangs een eenjarig contract van $ 10,5 miljoen met de Minnesota Twins afrondde, koos ervoor om zijn verhaal schriftelijk te delen, via een reeks directe berichten op Twitter, in plaats van mondeling omdat ‘het nog steeds moeilijk is om bepaalde dingen onder woorden te brengen of open te zijn.

De Angels maakten op 22 september bekend dat Simmons zich had afgemeld voor de laatste vijf wedstrijden van de reguliere competitie. Er werd geen aanvullende informatie verstrekt, hoewel Simmons in een verklaring zei dat hij vond dat dit “de beste beslissing voor mij en mijn gezin” was.

Destijds bleven de Angels theoretisch gezien in de race voor de tweede wildcard en tweede plaats in de American League West. Hoewel hun kansen om het naseizoen te bereiken klein waren, vereisten de competitieregels dat potentiële playoff-teams die week in quarantaine moesten als voorbereiding op aankomende playoff-wedstrijden.

Zelfmoord

- Advertisement -

“Het was mentaal moeilijk voor me waar de gedachte aan zelfmoord bij me opkwam,” vertelt Simmons. “Ik heb lang geleden gezworen dat ik het nooit meer zou overwegen. Ik had het geluk om met een therapeut te praten, wat me hielp die gedachten los te laten.”

Simmons speelde slechts dertig wedstrijden tijdens het verkorte reguliere seizoen en miste ook wedstrijden vanwege een enkelblessure, voor de derde zomer op rij. Hij vertelt ESPN dat het moeilijk was om zich op honkbal te concentreren terwijl zoveel mensen worstelden tijdens de COVID-19-pandemie.

“De eerste keer was dat ik door Oakland reed en een aantal winkels en restaurants zag die probeerden open te blijven met alle daklozen die buiten kampeerden”, zei hij. ‘Toen raakte het me echt.’

“Ik was echt bedroefd door hoeveel ik hoorde over het dodental en zag hoe kleinere bedrijven failliet gingen, en ik was een beetje depressief over hoe de effecten van alle nieuwe regels en angsten het leven van mensen zouden beïnvloeden en hoe losgekoppeld mensen begonnen te worden.”

Oordelen

Simmons wilde de echte redenen eerst niet melden. “Ik wil niet leuk elk detail van mijn leven uitleggen. Ook was bang dat mensen oordelen en mensen mijn verhaal zouden verdraaien.”

Simmons veranderde van gedachten toen hij zich realiseerde dat openheid over zijn situatie anderen kon helpen die het ook moeilijk hebben.

Bron: Persbureau Curacao

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

3 reacties

  1. “De eerste keer was dat ik door Oakland reed en een aantal winkels en restaurants zag die probeerden open te blijven met alle daklozen die buiten kampeerden”, zei hij. ‘Toen raakte het me echt.’

    Been there when I was still a young professional in my early thirties achieving my life goals, being successful and looking around and seeing the misery around me on the streets.

    Het heeft mij toen ook echt geraakt. Ben in een depressie gevallen totdat ik het volgende realizeerde :

    Je begint eerst bij jezelf : because everything one feels is created by oneself. Er is niemand die op een knop kan drukken, noch met woorden, noch met daden om jou in een depressie te laten vallen. Kan cliché klinken maar pas daarna kun je een verschil maken de wereld.

    Never give up hope want aan het einde van de dag kun je niet liegen tegen jezelf : by taking a stand, life will become harder, it’s by choice to not take the easy road. But true happiness is worth more than anything.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Extra | Journaal 20 september 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Telegraaf | BnnVara blijft bij stelling over salaris bankdirecteur Curaçao

Met filmpje BnnVara houdt vast aan de stelling dat de directeur van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) 460.000 euro per jaar verdient, ook al...

Column Youp | Stank voor Ank

Afgelopen week liep ik te duimen dat ons land niet bij een oorlog betrokken zou raken. Ik was bang dat we met onze minister van Defensie niet...

Volkskrant | Bij de demonstratie in Washington: ‘Je merkt hoe groot het geloof in The Big Lie is’

Nick de Jager Uit angst voor een tweede January 6 wemelt het nu van de politiemensen voor het Capitool in Washington. Daar betuigen demonstranten hun steun aan degenen...

NDH | BNNVARA-programma over salarissen veroorzaakt rumoer op Curaçao

Op Curaçao is commotie ontstaan over het salaris van de directeur van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) na een uitzending van het Nederlandse...

ParadiseFM | Werkloosheid gaat stijgen volgens IMF

De werkloosheid gaat stijgen tot 24,3% volgens het IMF. Volgens de regering zijn de cijfers te vergelijken met cijfers van de Centrale Bank van Curaçao en Sint...
- Advertentie -