PBC | Andrelton Simmons wilde einde aan zijn leven maken

Persbureau Curacao

Simmons veranderde van gedachten toen hij zich realiseerde dat openheid over zijn situatie anderen kon helpen die het ook moeilijk hebben.

Andrelton Simmons zegt dat depressie en zelfmoordgedachten leidden tot zijn beslissing om zich af te melden tijdens de laatste week van het reguliere seizoen van de Los Angeles Angels in 2020.

“Het idee om het seizoen in een bubbel af te sluiten te veel was voor mij”, zegt de shortstop tegen ESPN.

Simmons, die onlangs een eenjarig contract van $ 10,5 miljoen met de Minnesota Twins afrondde, koos ervoor om zijn verhaal schriftelijk te delen, via een reeks directe berichten op Twitter, in plaats van mondeling omdat ‘het nog steeds moeilijk is om bepaalde dingen onder woorden te brengen of open te zijn.

De Angels maakten op 22 september bekend dat Simmons zich had afgemeld voor de laatste vijf wedstrijden van de reguliere competitie. Er werd geen aanvullende informatie verstrekt, hoewel Simmons in een verklaring zei dat hij vond dat dit “de beste beslissing voor mij en mijn gezin” was.

Destijds bleven de Angels theoretisch gezien in de race voor de tweede wildcard en tweede plaats in de American League West. Hoewel hun kansen om het naseizoen te bereiken klein waren, vereisten de competitieregels dat potentiële playoff-teams die week in quarantaine moesten als voorbereiding op aankomende playoff-wedstrijden.

Zelfmoord

“Het was mentaal moeilijk voor me waar de gedachte aan zelfmoord bij me opkwam,” vertelt Simmons. “Ik heb lang geleden gezworen dat ik het nooit meer zou overwegen. Ik had het geluk om met een therapeut te praten, wat me hielp die gedachten los te laten.”

Simmons speelde slechts dertig wedstrijden tijdens het verkorte reguliere seizoen en miste ook wedstrijden vanwege een enkelblessure, voor de derde zomer op rij. Hij vertelt ESPN dat het moeilijk was om zich op honkbal te concentreren terwijl zoveel mensen worstelden tijdens de COVID-19-pandemie.

“De eerste keer was dat ik door Oakland reed en een aantal winkels en restaurants zag die probeerden open te blijven met alle daklozen die buiten kampeerden”, zei hij. ‘Toen raakte het me echt.’

“Ik was echt bedroefd door hoeveel ik hoorde over het dodental en zag hoe kleinere bedrijven failliet gingen, en ik was een beetje depressief over hoe de effecten van alle nieuwe regels en angsten het leven van mensen zouden beïnvloeden en hoe losgekoppeld mensen begonnen te worden.”

Oordelen

Simmons wilde de echte redenen eerst niet melden. “Ik wil niet leuk elk detail van mijn leven uitleggen. Ook was bang dat mensen oordelen en mensen mijn verhaal zouden verdraaien.”

Simmons veranderde van gedachten toen hij zich realiseerde dat openheid over zijn situatie anderen kon helpen die het ook moeilijk hebben.

Bron: Persbureau Curacao

5 Reacties op “PBC | Andrelton Simmons wilde einde aan zijn leven maken

 1. “De eerste keer was dat ik door Oakland reed en een aantal winkels en restaurants zag die probeerden open te blijven met alle daklozen die buiten kampeerden”, zei hij. ‘Toen raakte het me echt.’

  Been there when I was still a young professional in my early thirties achieving my life goals, being successful and looking around and seeing the misery around me on the streets.

  Het heeft mij toen ook echt geraakt. Ben in een depressie gevallen totdat ik het volgende realizeerde :

  Je begint eerst bij jezelf : because everything one feels is created by oneself. Er is niemand die op een knop kan drukken, noch met woorden, noch met daden om jou in een depressie te laten vallen. Kan cliché klinken maar pas daarna kun je een verschil maken de wereld.

  Never give up hope want aan het einde van de dag kun je niet liegen tegen jezelf : by taking a stand, life will become harder, it’s by choice to not take the easy road. But true happiness is worth more than anything.

 2. Uitermate treurig.
  Jammer van de schunnige reactie van @Henk, en zijn aliassen etc

 3. De Rechtsstaat

  Eer u begeef neem de tijd, derhalve hierbij een “must read article”.

  https://www.espn.com/mlb/story/_/id/30800732/san-francisco-giants-outfielder-drew-robinson-remarkable-second-act

  Andrelton, open up to those who really care, niet de gekke Henkies en die andere hieronder.

 4. Abraham Mossel

  Heb ik vroeger toen ik 30 jaar was en een bouwbedrijf had met meer dan 500 man personeel ook wel een paar keer aan gedacht als ik om 5 uur s’nachts naar huis reed in mijn 280 sl en het geld wat ik aan lonen moest uitbetalen op vrijdag ( was toen nog betalen per week ) had vergokt in een gokhuis, maar kon altijd bij de bank terecht, dat was mijn redding. dus ik zeg geef nooit op Simmons de redding is altijd nabij, ben nu 70 jaar en denk alleen als er iets moeilijk gaat, krijg de plurrietis allemaal, en ga lekker aan het water zitten bij mariepam poen of caracas bay met een flesje rum en een biertje, het zal mijn tijd wel duren denk ik dan.

 5. KKC commentpolis

  Deze reactie is verwijderd wegens strijd met de regels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *