32 C
Willemstad
• maandag 5 juni 2023

PBC | Oplossing voor wachtlijst bij CMC

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Inspectie voor de Volksgezondheid heeft ingegrepen in de problematiek van de wachttijden voor operatiepatiënten. Met ingang van maandag 5 juni een wordt een...

PBC | ‘Psychiaters in dienst bij Klinika Capriles zitten ver onder de inkomensnorm van de LNT’

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Psychiaters in dienst bij Klinika Capriles/GGz Curacao verdienen niet een veelvoud van het maximum, dat is vastgesteld in de nieruwe Wet Normering Topinkomens, LNT....

PBC | Eerste kwartaal 2023 ziet honderden onbeantwoorde brieven aan ministers

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Tijdens het eerste kwartaal van 2023 zijn er maar liefst 181 brieven, afkomstig van Statenleden en gericht aan ministers, onbeantwoord gebleven. Minister van Algemene...

PBC | Regering Curaçao zoekt 650 miljoen om pensioenen ENNIA te redden

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Er is zeker 650 miljoen nodig om de pensioenen van ENNIA te redden. De regering van Curaçao heeft besloten op zoek te gaan naar...

PBC | Uitspraak in hoger beroep tegen Ansary uitgesteld

Persbureau Curacao WILLEMSTAD.- Halverwege deze maand kondigt het Gemeenschappelijk Hof de datum van de uitspraak aan in de zaak die de Centrale Bank/ENNIA tegen Ansary & Co hebben...

PBC | Rojer wil in Parijs revanche op Spelen

Persbureau Curacao PARIJS – Jean-Julien Rojer wil zich volgend jaar op de Olympische Spelen revancheren. Twee jaar geleden liepen de Spelen van Tokio op een grote teleurstelling uit,...
- Advertisement -spot_img

PBC | 2021 begint op Curaçao met twee doden als gevolg van Covid19

HomeMediaPBC | 2021 begint op Curaçao met twee doden als gevolg van...

Persbureau Curacao

In het ziekenhuis liggen tien patiënten. Naast de twee sterfgevallen, bleek één patiënt geen corona te hebben. Vijf patiënten liggen op de intensive care.

Het jaar 2021 is begonnen met twee doden als gevolg van Covid19. Zij overleden in het ziekenhuis. Daarmee komt het totaal aantal overleden patiënten op zestien.

29 nieuwe coronabesmettingen werden geregistreerd uit 622 testen. Een besmettingsratio van 4,7 procent. 25 patienten zijn weer beter.

In het ziekenhuis liggen tien patiënten. Naast de twee sterfgevallen, bleek één patiënt geen corona te hebben. Vijf patiënten liggen op de intensive care. Het totaal aantal actieve cases is nu 1323.

Bron: Persbureau Curacao

Dit artikel is geplaatst in

9 reacties

 1. @Tuna |
  Ja, klopt. Ter info voor jou en enkele niet goed ingevoerde anderen: Je leest eigenlijk de KZKC. [Knipsel Zeur Krant Curacao]

 2. @PBC 2021
  Q “In het ziekenhuis liggen tien patiënten.” UQ
  Een ziekenhuis met een paar honderd bedden en slechts 10 patiënten. In Nederland zijn er 45-50 dagopnames en ongeveer 30 “klassieke verblijven” per 100.000 inwoners. Korsow heeft nu totaal 10 patiënten – zoals het communiqué vermeld – omgerekend slechts 6 patiënten per 100.000. Gezond volkje zijn we geworden.
  Het CMC heeft momenteel honderden verpleegsters en verplegers voor deze “10 patiënten”. Wie doet ons dat na? Moet je worden opgenomen dan heb je niets te klagen, want je wordt lekker vertroeteld met zoveel personeel. Ze staan misschien wel in rijen van 3 voor je bed.

  Of heb ik het niet helemaal goed begrepen?

 3. Mijn buurvrouw overleden in ziekenhuis een paar dagen geleden als gevolg van een Medische Fout….. heeft zij misschien ook plotseling Covid?

 4. @Persbureau Curacao

  Graag voortaan uw stukjes/inlichtingen/perscommuniqués bij voorkeur laten controleren door iemand die niet alleen naar taalfouten kijkt, maar die ook de inhoud naar dusdanig Nederlands kan redigeren dat een onjuiste interpretatie (eventueel) door de kritische KKC lezers niet zo snel en lichtvaardig zou kunnen plaatsvinden.

  Het Nederlands is soms wat minder simplistisch dan het Papiaments (Papiamento zo u wilt).
  AANHALING
  “Naast de twee sterfgevallen, bleek één patiënt geen corona te hebben.” EINDE AANHALING
  Deze zin is in het Nederlands geen logische “stijlfiguur” – overigens is het nauwelijks een stijlfiguur te noemen. Zoals nu is gebleken geeft dit verwarring bij de Makamba KKC lezer – die in Nederland is geboren – maar misschien niet bij YdK KKC lezer – die op Curacao is geboren. Aangezien het perscommuniqué in het Nederlands is gesteld, verdient het de voorkeur een formulering te hanteren die aansluit op het karakteristieke denken van de “overheersende” boven modale KKC lezer. Wordt dit uitgangspunt onvoldoend gehanteerd, dan resulteert dit in meerdere reacties – inclusief dit commentaar – vanuit het reeds voornoemde lezersveld. Gevolg: dit neemt weer, zoals zo vaak in het verleden is voorgekomen, teveel van onze kostbare tijd af. Vooral vervelend voor de gepensioneerden die – zelfs als ze Covid negatief zijn – vermoedelijk niet zo lang meer te hebben gaan. Probeer a.u.b. met deze groep ook consideratie te hebben.

 5. Vreemd nieuws inderdaad. Wij hoeven geen namen te weten. Maar wel leeftijd etc. Altijd info achterhouden.

  En waarom schrijft men: 2 sterfgevalen en bleek een geen Corona geval. Wat voor noticia is dat ? Is dat slip of the fingers ? Wie schrijft zoiets ?

 6. Een beetje raar verhaal de kop zegt, “2021 begint op Curaçao met twee doden als gevolg van Covid19” en verder op staat dat één van de sterfgevallen niets met Corona te maken heeft.

  De epidemioloog staat ons vaak met statistieken te vervelen terwijl hij de juiste informatie achterhoudt. Voor iedereen is het van belang om te weten wat de leeftijd en gezondheidstoestand van de gestorvenen zijn.

  Iedereen weet dat in Nederland Sinterklaas aan de gevolgen van corona is overleden, nu kan iedereen voor zichzelf bepalen of ze de volgende keer voor Sinterklaas willen spelen of niet.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties