26 C
Willemstad
• donderdag 24 juni 2021 06:02

Laatste reacties

- Advertentie -

PBC | 2021 begint op Curaçao met twee doden als gevolg van Covid19

Persbureau Curacao

In het ziekenhuis liggen tien patiënten. Naast de twee sterfgevallen, bleek één patiënt geen corona te hebben. Vijf patiënten liggen op de intensive care.

Het jaar 2021 is begonnen met twee doden als gevolg van Covid19. Zij overleden in het ziekenhuis. Daarmee komt het totaal aantal overleden patiënten op zestien.

29 nieuwe coronabesmettingen werden geregistreerd uit 622 testen. Een besmettingsratio van 4,7 procent. 25 patienten zijn weer beter.

- Advertentie -

In het ziekenhuis liggen tien patiënten. Naast de twee sterfgevallen, bleek één patiënt geen corona te hebben. Vijf patiënten liggen op de intensive care. Het totaal aantal actieve cases is nu 1323.

Bron: Persbureau Curacao

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

9 reacties

 1. @Tuna |
  Ja, klopt. Ter info voor jou en enkele niet goed ingevoerde anderen: Je leest eigenlijk de KZKC. [Knipsel Zeur Krant Curacao]

 2. @PBC 2021
  Q “In het ziekenhuis liggen tien patiënten.” UQ
  Een ziekenhuis met een paar honderd bedden en slechts 10 patiënten. In Nederland zijn er 45-50 dagopnames en ongeveer 30 “klassieke verblijven” per 100.000 inwoners. Korsow heeft nu totaal 10 patiënten – zoals het communiqué vermeld – omgerekend slechts 6 patiënten per 100.000. Gezond volkje zijn we geworden.
  Het CMC heeft momenteel honderden verpleegsters en verplegers voor deze “10 patiënten”. Wie doet ons dat na? Moet je worden opgenomen dan heb je niets te klagen, want je wordt lekker vertroeteld met zoveel personeel. Ze staan misschien wel in rijen van 3 voor je bed.

  Of heb ik het niet helemaal goed begrepen?

 3. Mijn buurvrouw overleden in ziekenhuis een paar dagen geleden als gevolg van een Medische Fout….. heeft zij misschien ook plotseling Covid?

 4. @Persbureau Curacao

  Graag voortaan uw stukjes/inlichtingen/perscommuniqués bij voorkeur laten controleren door iemand die niet alleen naar taalfouten kijkt, maar die ook de inhoud naar dusdanig Nederlands kan redigeren dat een onjuiste interpretatie (eventueel) door de kritische KKC lezers niet zo snel en lichtvaardig zou kunnen plaatsvinden.

  Het Nederlands is soms wat minder simplistisch dan het Papiaments (Papiamento zo u wilt).
  AANHALING
  “Naast de twee sterfgevallen, bleek één patiënt geen corona te hebben.” EINDE AANHALING
  Deze zin is in het Nederlands geen logische “stijlfiguur” – overigens is het nauwelijks een stijlfiguur te noemen. Zoals nu is gebleken geeft dit verwarring bij de Makamba KKC lezer – die in Nederland is geboren – maar misschien niet bij YdK KKC lezer – die op Curacao is geboren. Aangezien het perscommuniqué in het Nederlands is gesteld, verdient het de voorkeur een formulering te hanteren die aansluit op het karakteristieke denken van de “overheersende” boven modale KKC lezer. Wordt dit uitgangspunt onvoldoend gehanteerd, dan resulteert dit in meerdere reacties – inclusief dit commentaar – vanuit het reeds voornoemde lezersveld. Gevolg: dit neemt weer, zoals zo vaak in het verleden is voorgekomen, teveel van onze kostbare tijd af. Vooral vervelend voor de gepensioneerden die – zelfs als ze Covid negatief zijn – vermoedelijk niet zo lang meer te hebben gaan. Probeer a.u.b. met deze groep ook consideratie te hebben.

 5. Vreemd nieuws inderdaad. Wij hoeven geen namen te weten. Maar wel leeftijd etc. Altijd info achterhouden.

  En waarom schrijft men: 2 sterfgevalen en bleek een geen Corona geval. Wat voor noticia is dat ? Is dat slip of the fingers ? Wie schrijft zoiets ?

 6. Een beetje raar verhaal de kop zegt, “2021 begint op Curaçao met twee doden als gevolg van Covid19” en verder op staat dat één van de sterfgevallen niets met Corona te maken heeft.

  De epidemioloog staat ons vaak met statistieken te vervelen terwijl hij de juiste informatie achterhoudt. Voor iedereen is het van belang om te weten wat de leeftijd en gezondheidstoestand van de gestorvenen zijn.

  Iedereen weet dat in Nederland Sinterklaas aan de gevolgen van corona is overleden, nu kan iedereen voor zichzelf bepalen of ze de volgende keer voor Sinterklaas willen spelen of niet.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Volkskrant | Vanaf vandaag is de CoronaCheck app toegangsbewijs en paspoort ineen

Maar nog niet voor iedereen | Charlotte Huisman, Pieter Sabel en Laurens Verhagen Vanaf vandaag kunt u gegevens inladen in de app CoronaCheck, die weer toegang moeten geven tot...

ParadiseFM | Last minute vakantie Curaçao goedkoper

Wie in juli nog op vakantie wil komen naar Curaçao vanuit Nederland kan op koopjesjacht. Dat meldt het Algemeen Dagblad op basis van onderzoek van vakantievergelijker Weflycheap. Reizen...

ParadiseFM | ACU opent deuren voor oud-Girobank klanten

Algemene Spaar- en Kredietcoöperatie ACU zet de deur open voor oud-Girobank klanten. Dat meldt de Extra vandaag. De klanten kunnen niet alleen een rekening openen bij ACU,...

DH | Former security service chief sentenced for embezzlement

PHILIPSBURG--The Joint Court of Justice on Tuesday sentenced former head of the Security Service St. Maarten VDSM James Adolphus Junior Richardson to eighteen months, nine of which...

AntilliaansDagblad | ‘Toezicht op miljoenen voor BES-eilanden niet op orde’

Den Haag - De Tweede Kamer ontvangt onvolledige of onbetrouwbare informatie over miljoenen euro’s die naar Bonaire, Saba en Sint Eustatius gaan. De ministeries van Binnenlandse Zaken en...

AntilliaansDagblad | Scheepswrakken Mullet Pond verwijderd

Philipsburg - Een half gezonken woonboot, een gekapseisde catamaran en vele andere stukken stormafval zijn onlangs verwijderd uit Mullet Pond in het kader van het Emergency Debris...
- Advertentie -