28.8 C
Willemstad
• woensdag 22 september 2021 14:32

Laatste reacties

- Advertentie -

PBC | 101 mensen positief getest op zaterdag

Persbureau Curacao

Zestien personen liggen nu in het ziekenhuis, waarvan vier op de intensive care. Negen personen zijn genezen. Het aantal actieve cases is nu 1131 | Antilliaans Dagblad

Er zijn zaterdag 101 nieuwe coronabesmettingen op Curaçao geregistreerd uit 492 testen.

Van tachtig van hen is de besmettingsbron nog niet duidelijk.

- Advertentie -

Zestien personen liggen nu in het ziekenhuis, waarvan vier op de intensive care. Negen personen zijn genezen. Het aantal actieve cases is nu 1131.

 

Bron: Persbureau Curacao

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

8 reacties

 1. @ William,

  Er is gewoon niet genoeg capaciteit om nu nog antecedenten onderzoek te doen. Ook in Nederland lukt dat niet meer, simpelweg teveel besmettingen.

  Het enige dat nu nog gaat helpen is strakker handhaven van de politie, discipline van de bevolking zelf en nog strengere maatregelen.
  Het zijn niet de toeristen en de horeca die hier corona verspreiden, het zijn gewoon de lokalen die weigeren zich ook maar ergens aan te houden. Zelfs wanneer ze besmet zijn weigeren ze om thuis te blijven, ze voelen zich immers niet ziek hoor je dan.
  Ik moest gisteren in Zeelandia zijn, maar zag de parkeerplaatsen aldaar overvol en ben dus maar omgekeerd. Ik had geen zin om daar tussen te gaan lopen. Ik ga morgen die paar schroeven wel even halen.
  Maar over 14 dagen zullen we wel te horen krijgen dat er een zeer groot aantal mensen besmet is geraakt. En niet lang daarna zal onze gezondheidszorg zo ongeveer instorten. Dan zijn er geen normale behandelingen in het ziekenhuis meer mogelijk. Hoop dat de ontkenners, zoals bv Ambulant, dan hun zin hebben. We gaan dan feestend ten onder.

 2. De “score” van vandaag is 109 besmettingen.

  https://www.curacaochronicle.com/post/main/covid-19-update-106-new-cases-reported-on-november-29-2020/
  Inmiddels van een bevriende arts begrepen dat de GGD het administratieve werk niet meer aankan.
  Dat artsen instructies moeten geven aan positief getesten en familie, dat artsen contacten moeten doorgeven van hen bekende aangestoken patienten en zij zelfs moeten ‘nabellen’ omdat “men” dit ook al niet aankan.
  Al met al een uiterst zorgwekkende situatie zoals dat zich hier afspeelt, zeker gezien het feit dat er nu 3 ‘geimporteerde’ positieve besmettingen zijn. En meer dan 80 niet te traceren.
  Vraag: waar vandaan : NL, USA. Alles is dus mogelijk!
  Schofterig hoe deze regering met mensenlevens omgaat.

 3. @Rey Miguel: gezien je schrijfwijze van : “houdt jij ze arm, dan houd ik ze dom?!…” is dat dom houden van jou in ieder geval gelukt.

 4. Bij besmettingen gaat het zo:
  100 mensen besmet, die ieder met minimaal 10 mensen contact hebben gehad.
  Als de helft daarvan besmet is geraakt, zijn er plotseling 100 x 5 = 500 mensen besmet.

  Vervolgens gebeuren er 2 dingen:
  * Die eerste 100 hebben klachten of zijn in contact geweest met een besmet persoon en laten zich testen.
  * Die nieuwe 500 besmette personen weten nog nergens van en hebben weer contact met 10 personen, waarvan ze de helft besmetten. U zijn er plotseling: 500 x 5 = 2500 nieuwe besmettingen bij.

  Enzovoort. Met andere woorden als je niet iedereen test binnen een hele korte periode en tegelijk ervoor zorgt dat er tijdelijk niemand binnen kan komen, krijg je dit niet in grip.

  Het is ook niet iets o er even bij te doen! Dit is oorlog en moet ook zo aangepakt worden.

 5. Waarom is er hier geen dashboard zoals elders, en oa ook in Nederland?
  Waarom geldt hier nog steeds: houdt jij ze arm, dan houd ik ze dom?!

 6. Een score van ongeveer 1 op 5 bij de testen. Dat betekent dat er nog heel wat meer rondlopen die besmettelijk zijn en anderen besmetten.
  Als je zo weinig test lukt het nooit dit te onderdrukken.

  Overigens is het percentage positieve testresultaten in Nederland nu 12 procent. Doen we het hier dus behoorlijk slechter met het beleid.

  In Nederland zijn de grootste 5 groepen die besmet zijn de leeftijden 10 tot 60 jaar. Niemand mag kennelijk weten hoe dat hier is.

 7. Hoeveel testen worden er door een particulier afgenomen? Waarom worden de positieve testen daarvan niet meegeteld?
  Zo kan iedereen het om de stijging af te zwakken. Boerenbedrog dus.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

AntilliaansDagblad | ‘Aanpassing toeristenbelasting Bonaire’

Kralendijk - De toeristenbelasting op Bonaire gaat, als het aan het Bestuurscollege (BC) ligt, vanaf 1 januari 2022 naar 50 dollar per jaar. Tegelijkertijd komen de zogenoemde...

AntilliaansDagblad | Ruim 80.000 bezoekers Sint Maarten in zomermaanden

Philipsburg - Sint Maarten heeft in de maanden juni, juli en augustus in totaal 80.000 bezoekers ontvangen. 72 Procent hiervan kwam uit de Verenigde Staten. Dat maakt...

AntilliaansDagblad | Rijksbegroting: Zorgelijke toename armoede

Den Haag - De conceptbegroting 2022 voor Koninkrijksrelaties en het BES-fonds wordt sterk beïnvloed door de plannen van de Nederlandse regering voor hervormingen in Curaçao, Aruba en...

AntilliaansDagblad | Ook in augustus herstel toerismecijfers

Willemstad - Hospitalityvereniging Chata blikt blij en tevreden terug op de hotelbezettingscijfers van augustus. Juli liet al een hogere bezettingsgraad zien ten opzichte van dezelfde maand in...

AntilliaansDagblad | Ruim 1.000 zaken Slachtofferhulp

Willemstad - Stichting Slachtofferhulp Curaçao nam vorig jaar in totaal 1.075 zaken in behandeling. Bij de meeste zaken ging het om het verstrekken van voedselpakketten. Daarvoor ontving...

FD | Kansspelautoriteit gaat harder optreden tegen illegale goksites

Jeroen Piersma | Financieel Dagblad De Kansspelautoriteit wordt per 1 oktober strenger voor aanbieders die zich niet aan de wet houden. De toezichthouder verhoogt de boetes en gaat...
- Advertentie -