27 C
Willemstad
• donderdag 1 juni 2023

Extra | Journaal 30 mei 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Verongelukte automobilist was 36-jarige Chinees Jianwei MO

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De automobilist die vorig week verongelukte op de Helmin Wiels Boulevard is de 36-jarige Jianwei MO, geboren in China. Het ongeluk vond plaats om drie...

PBC | ‘Iedere Curaçaose minister een creditcard van 25.000 dollar voor reizen, bespaart geld’

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Elke minister van Curaçao krijgt voortaan een creditcard van 25.000 dollar om zijn dienstreizen te bekostigen. Dat meldt minister Javier Silvania van Financiën. De...

ParadiseFM | Terugkeer Hof naar Punda stap dichterbij

‘Nieuwe mensen, nieuwe zienswijzen’ is het thema van het jaarverslag over 2022 van het Hof van Justitie. Vorig jaar was in veel opzichten een jaar van herstel....

ParadiseFM | Betaalpas dienstreizen bespaart 1,2 miljoen

Het kabinet-Pisas introduceert betaalpassen voor dienstreizen. De limiet op deze credit cards bedraagt 25 duizend dollar. Deze maatregel moet de overheid 1,2 miljoen besparen. Dat meldt minister...

ParadiseFM | LHBTI-organisaties uiten kritiek op wetsvoorstel Calmes

Statenlid Rennox Calmes wil de rechten van duizenden Curaçaoënaars beperken in plaats van veiligstellen. Dat zeggen LHBTI-organisaties Foko en Igualdat Korsou. Ze noemen het wetsvoorstel dat de...
- Advertisement -spot_img

PB | Trustkantoren verenigen zich en doen dringende oproep aan Silvania en Gaming Control Board

HomeLandenCuraçaoPB | Trustkantoren verenigen zich en doen dringende oproep aan Silvania en...
Persbericht van 17 gaming trustkantoren | Illustratie VPRO/Argos

WILLEMSTAD (23 maart 2023) – Tijdens een bijeenkomst afgelopen maandag hebben trustkantoren die actief zijn in de online gaming sector het voornemen uitgesproken om zich te verenigen. Naar verwachting zal de vereniging in de komende weken worden opgericht en zal een bestuur worden gekozen.

Het doel van de vereniging is om gezamenlijk en eensgezind op te treden naar buiten.

De trustkantoren onderstrepen de noodzaak van vernieuwing van wet- en regelgeving en toezicht op de online gaming sector. Zij willen graag samenwerken met de overheid en in het bijzonder minister Silvania om de nieuwe wetgeving zo snel mogelijk te kunnen invoeren.

Nagenoeg alle op Curacao gevestigde online gaming bedrijven worden vertegenwoordigd door de trustkantoren en om die reden vormen de trustkantoren de onmisbare schakel naar de online gaming industrie. De trustkantoren beschikken over de benodigde kennis en ervaring om een constructieve bijdrage aan het wetgevingsproces te kunnen leveren, zodat de bestaande bedrijven, directe en indirecte banen voor Curacao behouden kunnen blijven en nieuwe bedrijven kunnen worden aangetrokken.

De trustkantoren hebben verder het voornemen uitgesproken om zo snel mogelijk een haalbaarheid studie te laten uitvoeren naar de effecten van het huidige concept van de landsverordening op de kansspelen (LOK 23). Dit zal naar verwachting leiden tot ondersteuning van de aanbevelingen die de trustkantoren eerder hebben gedaan.

Tot slot luiden de trustkantoren de noodklok over de huidige situatie rondom de zogenaamde master licentie houders. In het huidige systeem spelen deze een cruciale rol en de trustkantoren achten het urgent en noodzakelijk dat er een goede overgang komt van de oude naar de nieuwe situatie. Dit houdt in dat zo snel mogelijk duidelijkheid moet komen over de vernieuwing van master licenties die aflopen in het derde en vierde kwartaal van 2023. Indien deze licenties niet tijdig worden verlengd, zal dit betekenen dat alle onderliggende sublicenties van de in Curacao gevestigde bedrijven zullen komen te vervallen, hetgeen de gehele sector grote schade zal toebrengen

0m de schadelijke gevolgen te beperken, adviseren de trustkantoren minister Silvania en de Gaming Control Board dringend om die onzekerheid bij de online gaming bedrijven weg te nemen door de licenties van de master licentie houders op korte termijn en bij voorkeur voor eind april 2023 te verlengen.

Lijst trustkantoren
(SMES) Solutions for Management & Employment Support N.V.
Allyant Group
Downtown E-commerce Company B.V.
e-Management N.V.
EM Group
Global Related Services B.V.
Kurason Trust Curacao N.V.
Morganite Corporate Services B.V.
Odin Trust B.V.
OnPoint Group
Pearl Trust
Sadekya Trustees Ltd. B.V.
Virae Management B.V.
Xecutive Corporate Services B.V.
IFS Management
Dutch Antilles Management
Capital Trust Corporation N.V.

Bron: Persbericht gaming trustkantoren van  23 maart 2023

Naschrift KKC

Zie ook: Vixio | ‘Game over’ for Curaçao masterlicences

Zie ook Opinie | Curaçaose bevolking zou ten volle moeten profiteren van de meest lucratieve industrie van het land

Lees ook: Blog Koninkrijksbelangen | Masterlicenties over de (il)legaliteit van Curacaose en Sint Maartse online masterlicenties.

Lees ook: Blog Koninkrijksbelangen | Sublicenties over de (il)legaliteit van Curacaose en Sint Maartse online gok vergunningen.

Lees ook: Koninkrijksbelangenblog | Witwaswalhalla over witwassen met behulp van een niet op de wet gebaseeerde en niet wettelijk gereguleerde online gambling masterlicentie-sublicentiestructuur.

Overzicht: het Curacao Goksector dossier

2 reacties

  1. Bericht aan Parera: Den Haag wenst wekelijkse actualiteitenrapportage van AIVD/MIVD en RST van afspraken, happy hours, cocktails, en andere “toevallige” gespreksrondes van sleutelfiguren Forti, trustkantoorpersoneel en “licentiehouders”. Bijzondere interesse in handelingen en omgang van Sylvania (he’s so vain!, moodswings, easy compromat), Blooper (Silverback dominant Alpha/macho-man van de grab as you can- Ali Baba-partij) en Pikje (semi-Bokito, makkelijk in compromat te brengen, “toch wel”).
    Den Haag wenst dat de diensten, mede in het kader van waarborging behoorlijk bestuur , subiet “storende en ontmoedigende activiteiten” starten.

    Grtz from Makati

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties