29 C
Willemstad
• zaterdag 3 juni 2023

PBC | Oplossing voor wachtlijst bij CMC

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Inspectie voor de Volksgezondheid heeft ingegrepen in de problematiek van de wachttijden voor operatiepatiënten. Met ingang van maandag 5 juni een wordt een...

PBC | ‘Psychiaters in dienst bij Klinika Capriles zitten ver onder de inkomensnorm van de LNT’

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Psychiaters in dienst bij Klinika Capriles/GGz Curacao verdienen niet een veelvoud van het maximum, dat is vastgesteld in de nieruwe Wet Normering Topinkomens, LNT....

PBC | Eerste kwartaal 2023 ziet honderden onbeantwoorde brieven aan ministers

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Tijdens het eerste kwartaal van 2023 zijn er maar liefst 181 brieven, afkomstig van Statenleden en gericht aan ministers, onbeantwoord gebleven. Minister van Algemene...

PBC | Regering Curaçao zoekt 650 miljoen om pensioenen ENNIA te redden

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Er is zeker 650 miljoen nodig om de pensioenen van ENNIA te redden. De regering van Curaçao heeft besloten op zoek te gaan naar...

PBC | Uitspraak in hoger beroep tegen Ansary uitgesteld

Persbureau Curacao WILLEMSTAD.- Halverwege deze maand kondigt het Gemeenschappelijk Hof de datum van de uitspraak aan in de zaak die de Centrale Bank/ENNIA tegen Ansary & Co hebben...

PBC | Rojer wil in Parijs revanche op Spelen

Persbureau Curacao PARIJS – Jean-Julien Rojer wil zich volgend jaar op de Olympische Spelen revancheren. Twee jaar geleden liepen de Spelen van Tokio op een grote teleurstelling uit,...
- Advertisement -spot_img

BNR | Hongarije weigert Poetin te arresteren bij bezoek

HomeMediaAlgemeen nieuwsBNR | Hongarije weigert Poetin te arresteren bij bezoek
Mocht de Russische president Vladimir Poetin een bezoek brengen aan Hongarije, dan zal hij niet worden opgepakt. Ondanks het arrestatiebevel van het Internationaal Strafhof in Den Haag, zal Hongarije niet meewerken aan een arrestatie van Poetin. (ANP / Associated Press)

Mocht de Russische president Vladimir Poetin een bezoek brengen aan Hongarije, dan zal hij niet worden opgepakt. Ondanks het arrestatiebevel van het Internationaal Strafhof in Den Haag, zal Hongarije niet meewerken aan een arrestatie van Poetin.

Dat zegt de Gergely Gulyas, kabinetschef van premier Viktor Orban.

Hongarije is een van de grondleggers van het Internationaal Strafhof en ratificeerde het verdrag van Rome. Maar volgens Gulyas betekent dat niet dat dat tot een arrestatie van Poetin kan leiden mocht hij het Hongaarse grondgebied betreden. ‘Als we naar de Hongaarse wet kijken, zien we dat we de Russische president niet kunnen arresteren, aangezien het statuut niet is ingevoerd in Hongarije.’

‘Als we naar de Hongaarse wet kijken, zien we dat we de Russische president niet kunnen arresteren, aangezien het statuut niet is ingevoerd in Hongarije’

Gergely Gulyas, Hongaars kabinetschef

Ook heeft de Hongaarse regering ‘geen standpunt ingenomen’ over het arrestatiebevel vanuit het Strafhof. Wel gaf de stafchef zijn eigen blik op het besluit van het Strafhof. ‘Deze beslissingen zijn niet de meest gelukkige, aangezien zij de zaken in de richting van verdere escalatie brengen en niet in de richting van vrede, dit is mijn persoonlijke subjectieve mening.’

Lees ook | Internationaal Strafhof vaardigt arrestatiebevel uit tegen Poetin

 

Illegaal gedeporteerde kinderen

Het arrestatiebevel voor Poetin volgde na onderzoek van het Strafhof naar honderden illegaal gedeporteerde Oekraïense kinderen. Volgens het Strafhof is er ‘grond om te geloven’ dat Poetin individuele verantwoordelijkheid draagt daarvoor. Poetin is pas de derde zittende president die te maken krijgt met een arrestatiebevel van het hof. Het is echter onwaarschijnlijk dat hij ook daadwerkelijk wordt opgepakt.

Bron: BNR

Dit artikel is geplaatst in

30 reacties

 1. Kwam tussen de bedrijven door nog even kijken, en het is niet te geloven zeg die @BS blijft zijn bs maar doordrammen.
  @Mano het blijft leuk jouw epistels te lezen, je rammelt dezelfde reaguurders altijd leuk de hoek in.
  Pabien.

 2. @John schreef;
  “Ik kan iedereen het boek van David Shannard American holocaust the conquest of the New World aanbevelen.
  Ik herinner mij in mijn high school jaren dat de geschiedenis courses hierover niets vermelden, behalve de lifestyle van de indianen.”

  @John,
  Ik heb het boek van D.Shannard niet gelezen, had nog niet van hem gehoord/gelezen. Maar het is werkelijk mensonterend wat er met de inheemse Indiaanse bevolkingen van de America’s is gebeurd. En ja, het is en lijkt mij inderdaad één van de wreedste ergste begane genocides in de tot nu toe bekende geschiedenis. Erg deprimerend overigens.

  En dan durven de zogenaamde conservatieve, extremistische niet zelden mentaal gestoorde “maga base” Trumpaanhangers onbeschaamd te beweren dat Amerika een door ‘god’ aan hen geschonken blank land is. Gelukkig staan niet alle blanke Amerikanen achter die zelfgeproduceerde bullshit-leugen.

  Ik heb wel wat over de genocide van de inheemse Amerikaanse bevolking gelezen. Bijvoorbeeld in het toentertijd door de Katholieke kerk in de ban gedane boek van de Spaanse priester en ooggetuige Bartholomé de las Casas,
  “beknopt relaas van de verwoesting van de West-Indische landen” gepubliceerd in 1552 te Sevilla, Spanje.

  Ik denk dat de meeste mensen wel bekend zijn met de site verbodengeschriften.nl
  Het is overigens geen wonder dat het boek van Las Casas door de R.k. kerk in de ban is gedaan. Het meer dan 400 pagina’s tellende E-book kan men trouwens gratis downloaden.

  Toevallig was het ook Las Casas die zijn best heeft gedaan om in plaats van de Amerikaanse inheemsen Afrikanen als slaven te gebruiken.

  https://verbodengeschriften.nl/html/zeer-beknopt-relaas-van-de-verwoesting-west-indische-landen.html

 3. @Brian S schreef;
  “Mano, Stammen, landen of volkeren. Allemaal deden en doen we het. Overal zijn verliezers en winnaars en later werden de winnaars de verliezers.
  En de winnaars schrijven vaak de geschiedenis.”

  Ja ja ja ja @Brian S, doe maar alsof je niet weet waarover het ging. Met een beetje (min of meer) napraten van hetgeen ik al heb geschreven redt je het niet.

  Het ging over de door jou gemaakte ondoordachte opmerking “dat ik Japan ben vergeten.” En ik probeerde je toen duidelijk te maken dat ik niets ben vergeten omdat ik heel bewust niet één land dat betrokken was bij 1 van de 2 of beide wereldoorlogen bij naam heb genoemd, dus vanzelfsprekend ook Japan niet!

  I.p.v. toegeven dat je niet goed begreep waarover ik het had, vanwege bijvoorbeeld de rare of mijn domme manier van schrijven, kom je met een beetje napraat-geouweklets aanzetten, en daar neem ik geen genoegen mee.

  Ik heb je al eens uitgelegd dat er niets zo bevredigend is dan ruiterlijk toegeven of erkennen dat je iets niet begreep of misschien een domme opmerking hebt gemaakt. In dit geval heb je geen domme opmerking gemaakt, maar je kon me gewoon niet goed volgen of je hebt gewoon iets te snel gereageerd.

  Het is mij hier op dit forum ook zo’n 3 à 4 maal overkomen hoor, dat ik te snel een conclusie trok of iets gewoon niet begreep. Ik weet nog dat ik mijn misverstanden ruiterlijk toegaf en aan twee van die gasten heb ik zelfs mijn excuses aangeboden omdat ik hen ten onrechte onverdiend ergens van beschuldigde. Kan me ook nog precies herinneren wie dat waren.
  ((wink)

  P.S.
  @Brian S schreef;
  “Allemaal deden en doen we het.”

  Nou dat is niet waar Brian S, niet allemaal deden het en ook doen “we” het niet allemaal. Hoewel iedereen in staat is ‘het’ te doen, peins ik er nooit over om een moord te plegen. Jij wel? (lol)

 4. @Mano, Stammen, landen of volkeren. Allemaal deden en doen we het. Overal zijn verliezers en winnaars en later werden de winnaars de verliezers.
  En de winnaars schrijven vaak de geschiedenis.

  Wij bestaan gelukkig nog want er zijn ook volkeren of stammen helemaal verdwenen van de aardbodem.

 5. @Brian S schreef;
  @mano; Bovendien, de tot nu toe grootste en wreedste stammenoorlogen zijn in Europa uitgevochten.

  “Ja en Nee. Al vergeet je de rol van Japan tijdens WOII. Miljoenen mensen gedood. En ook in andere landen waren de Japanners vreed. India-Bangladesh-Pakistan oorlogen ook duizenden en duizenden.
  Grote verschil is dat dit soort oorlogen niet vaak in de nieuws of niet zo groot.”

  @Ik ben niets vergeten Brian S., het zou heel erg zijn als het over de 2e wo gaat zonder de rol van Japan te benoemen. Té snel gereageerd Brian S, je hebt gewoon niet begrepen wat ik eigenlijk bedoelde als ik de 2 wereldoorlogen bestempel als Europese stammenoorlogen. Helaas ben ik beter bekend met de Europese geschiedenis dan met die van de andere continenten waarmee ik ook heus wel een beetje bekend ben hoor. (winkie)

  Ik vind het toch niet zo leuk dat ik moet uitleggen wat ik eigenlijk bedoel. Ben geen leraar, maar wel degelijk ervan bewust dat ik soms een beetje anders schrijf. Dus in dit geval ben ik jou uitleg verschuldigd. Té snel reageren heeft niets met ‘dom zijn’ van doen, ik reageer ook weleens te snel. Wanneer ik bijvoorbeeld een tekst lees dat eigenlijk een beetje doordenken vereist.

  Ik zal nu ff iets doen wat ik normaal nooit doe, namelijk mijn eigen stuk, volgens John een epistel, herlezen alsof ik mano niet ben, maar een of andere vreemde lezer die daarbij meteen becommentarieert wat hem, dus niet wat mij, opvalt.(lol)

  Het eerste wat hem opvalt is het woord ‘stammenoorlog’. Dat is raar want iedereen weet dat de Europeanen al eeuwen niet meer in stamverbanden leven.

  Maar zowel de 1ste als de 2e, dus beide wereldoorlogen, zijn door Europeanen onderling begonnen, gestart zo je wilt. Wat niet echt vreemd is want Europeanen bevechten elkaar al sedert de oudheid en wellicht nog eerder dan dat. Er heeft heel wat bloed gevloeid voordat landen zoals bijv. Duitsland en Italië tot nieuwe stamlanden zijn gevormd of gesticht. Geldt overigens ook voor andere landen. De Europese geschiedenis is bekender dan de Afrikaanse en Aziatische geschiedenis.

  De Grieken, maar vooral de Romeinen hebben de iets oudere Europese geschiedenis opgeschreven. Maar pas op, zij de Romeinen waren meestal de overwinnaars, de heersers. En iedereen weet dat de overwinnaars altijd wel een beetje verdraaien wat niet verdraait had moeten of mogen worden.

  Landen betitel ik als de nieuwe stammen. Over een eeuw, tenminste als deze planeet niet geëxplodeerd is, zal het weer heel anders zijn. Wat jammer toch dat ik dan al dood ben, vergaan tot stof en as. Nou niet ik, want dan ben ik al dood en dan kan er logischerwijs natuurlijk geen sprake meer zijn van ‘ik’, maar wel van de bast of stinkend rottende lijk waarin ‘mijn ik’ woonde of vertoefde. Is het zo vreemd dat veel mensen denken dat het leven eigenlijk geen zin heeft? Wie of wat heeft het eigenlijk bedacht?

  Of is het zoals sommige geleerden als Darwin die op een gegeven moment dacht dat de evolutie maar wat aanrommelt zonder vooropgezet plan en dat wij een samenraapsel zijn van wanordelijke selectie zonder enig moreel doel?

  Nee, ook hij Darwin (e.a.), hoe geleerd ook, weet niet precies waarom mensen in zo’n mysterieuze ruimte ontstaan zijn, leven en/of terecht zijn gekomen met allemaal naar nu steeds duidelijker blijkt miljarden hangende en zwevende planeten, misschien werelden en ander onontwarbare geheimzinnige en nogmaals mysterieuze toestanden.

  @Het tweede wat de vreemde lezer opvalt, (niet ik want ik heb het geschreven), is het feit dat in het stuk van ‘hij mano’ geen enkel land bij naam genoemd wordt, niet Duitsland-Hitler, niet Italië-Mussolini en dus ook niet Japan-Hirohito.

  Het gaat enkel over het moorddadig roofzuchtig gedrag van de beestmensen Europeanen + Afrikanen + Aziaten + de rest beestmensen = homo sapiens. (shock!!)

  Wat een bullshit-reactie weer van mij. Maar ik heb even toch niet zoveel anders te doen.(lol)

 6. @John. Behalve linkse blm uitspraken met die alleen subjectief retroperspectief zijn is het een gewone vraag. Niemand kan ontkennen wat de witte mensen hebben gedaan maar zij deden gewoon wat elke stam in die tijd deden. Incas kregen pak slaag van de spanjaarden klopt maar de Incas zelf waren ook een rovend volk dat andere gebieden innam en koloniseerden.
  Vertel het hele verhaal en niet 1 klein deel en ga dan vinger wijzen.

 7. NB
  De bekende discussie “ja maar de Afrikanen slachtten elkaar ook af”, ken ik inmiddels.
  Doet me een beetje denken “ja maar ik heb ook veel vrienden van kleur en die zijn niet zo”.
  The hell met dat gezeik.

 8. Dat noem je in perspectief zien @Knoek koe

  Kom op zeg, je land wordt ingepikt door een massa Europeanen en je zou je niet mogen verdedigen. Wat ze met elkaar deden of leefden is voor mij onbelangrijk, feit is dat de indigenous mssaal zijn afgeslacht.

  Ik zou jou maar vooral @Brian S die alles altijd in goed perspectief weet te plaatsen…, toch een klein advies geven ga net als ik op zoek naar wat er zich heeft afgespeeld in die tijd. En geen geen John Wayne movies maar facts. We hebben het over 100 miljoen mensen, niet mis te verstaan toch.

  Verder is het voor mij geen discussiepunt hoor, het kwam eigenlijk zomaar even boven.

  Succes met de zoektocht, lol.

 9. John, het is afschuwlijk wat er is gebeurd. Maar de indianen sloegen elkaar ook aan de lopende band letterlijk de schedels in…het was echt niet allemaal zo rooskleurig en ze leefden echt niet allemaal in harmonie met elkaar, niet dat dat een reden is om iets goed te praten, maar laten we de zaken wel in perspectief blijven bekijken.

 10. Vanaf ‘Columbus’ voet op Amerikaanse bodem zette zijn er meer dan 100 miljoen indigenous people afgeslacht.

  Afgeslacht door wie? Aangezien de indigenous people ook elkaar afmaakte en tot slaaf maakten.

 11. Aan de interessante epistels van @Mano heb ik niets toe te voegen, behalve een vgs mij niet onbelangrijke.
  Vanaf ‘Columbus’ voet op Amerikaanse bodem zette zijn er meer dan 100 miljoen indigenous people afgeslacht. Ik kan iedereen het boek van David Shannard American holocaust the conquest of the New World aanbevelen.
  Ik herinner mij in mijn high school jaren dat de geschiedenis courses hierover niets vermelden, behalve de lifestyle van de indianen. Shannards’ boek was een openbaring in de zin van data.
  Dus y de U.S. zal nooit het ICC ratificeren.

 12. Bovendien, de tot nu toe grootste en wreedste stammenoorlogen zijn in Europa uitgevochten.

  Ja en Nee. Al vergeet je de rol van Japan tijdens WOII. Miljoenen mensen gedood. En ook in andere landen waren de Japanners vreed. India-Bangladesh-Pakistan oorlogen ook duizenden en duizenden.

  Grote verschil is dat dit soort oorlogen niet vaak in de nieuws of niet zo groot.

 13. Marlon, het is ook nooit goed he? Had de zwarte, of gekleurde persoon de job niet gekregen dat werd er weer geneuzeld over racisme. Nu weet je nooit of de persoon de job op zijn merites heeft gekrgen, of dat ze de job hebben omdat ze anders niet aan de quota van diversiteit voldoen. Triest, ook voor de zwarte/gekleurde personen die wel hard werken aan hun toekomst en carriere. Zij worden nu ook met eens scheef ook aangekeken. Het scheve oog dat meent te geloven dat de persoon de job kreeg vanwege positieve discriminatie. Zoiets als Pik Pisas of die gozer die het ziekenhuis aanstuurt, Niemand neemt die mannen toch serieus?

 14. Wat nu volgt schrijf ik gewoon omdat ik het niet onbelangrijk vind en omdat ik op dit ogenblijk toch niets te doen heb.

  Degenen die suggereren dat Afrikanen elkaar niet discrimineren hebben het glad mis. Afrikanen discrimineren mekaar net zo erg als Europeanen elkaar discrimineren. En denk niet dat er onder blanke Europeanen en Amerikanen geen discriminatie voorkomt, het bestaat wel degelijk. Al eeuwen overigens. Bovendien, de tot nu toe grootste en wreedste stammenoorlogen zijn in Europa uitgevochten. Europeanen hebben elkaar onderling met miljoenen tegelijk de hersens ingeslagen. En die op dat moment knotsgekke Europeanen hebben “en passant” ook nog ff groepen die zij niet als echte Europeanen beschouw(d)en bijna uitgeroeid, o.m. hun Joodse landgenoten en de Zigeuners. En daar hebben niet alleen de Duitse nazi- uitroeiingsspecialisten aan meegewerkt!

  Tja, de 1ste en de 2e Wereldoorlogen waren in feite Europese stammenoorlogen, vergeet dat niet. Wat de Europeanen onderscheid van bijvoorbeeld Aziaten en Afrikanen (en Arabieren zo je wilt) is dat zij hoe moeilijk het soms ook is een eenheid proberen te zijn of in ieder geval uit te stralen, ook al is het om te overleven. Met name Noord en West Europeanen doen hun best om beschaafd te zijn/te worden, echte beschaving welteverstaan. Want hoewel ‘de mens’ op veel gebieden vooruitgang heeft geboekt is echte beschaving uitgebleven.

  Het is trouwens een grote vraag of de mens ooit echt beschaafd zal kunnen worden. Want echte beschaving is de mens vreemd.

  Waarom worden de Oost Europese landen ook bij de EU betrokken? Gewoon omdat de voorspoed en rijkdom van de West-Europese landen schril afsteekt tegen het armoedige en achtergebleven Oost-Europa. Alleen al dat feit zou op den duur weer kunnen leiden tot grote Europese oorlogen. En dat willen en wensen de rijke West-Europeanen echt niet.

  En geloof het maar, Afrikanen, arabieren of Aziaten zijn echt niet anders, dus echt geen haar beter dan Europeanen. Ook zij roeien elkaar of andere volkeren uit als er vanuit hun perspectief bezien reden daartoe is. Zij behoren net zoals de blanke soort ook tot hetzelfde bloeddorstige “homo sapiens-ongedierte” dat op deze planeet aarde heerst, moordt, rooft en regeert!

  Citaat Darwin; “ik geloof dat de evolutie maar wat aanrommelt zonder vooropgezet plan en dat wij een samenraapsel zijn van wanordelijke selectie zonder enig moreel doel.
  Vreemde verschijningen in een natuur die gruwelijk wreed, onverschillig voor het lijden, en verspillend is.”

  Filosoof Schopenhauer schreef;
  “zodra de rechtsregels wegvallen laat de mens zien wie hij werkelijk is, het meest schrikwekkende dier onder de dieren.

  Schopenhauer is overigens niet de enige filosoof die zo over ‘de mens’ denkt, verscheidene andere filosofen beamen het, weliswaar in andere bewoordingen.

 15. @Marlon schreef;
  “Muy oprtuno. Je zet een moreno, ofwel een zwarte of een arabier aan het hoofd of je geeft hem een belangrijke functie bij het ICC. Dus je laat een zwarte jouw werk doen. Dus dan kan men niet zeggen dat het discriminatie is. Dat noemen de Engelsen een uncle Tom. Wij op Curacao noemen het een Bomda sutado. Dat was Obama ook, een uncle Tom. En je ziet ook weer een zwarte dikke dame daar rond lopen om Afrikanen te achtervolgen.”

  Ik snap wat je bedoelt Marlon, wat je beschrijft heeft inderdaad vaak plaatsgevonden, maar vooral in de jaren 50 tot eind van de vorige eeuw. Misschien gebeurt het nu ook nog op kleine schaal in iets minder belangrijke organisaties. Het wordt soms ook wel als window dressing omschreven. Jij hebt het specifiek over zwarten als je het ‘uncle Tom gedrag’ omschrijft. Maar ik ben het niet eens met je, want zo zwart/wit is het inmiddels niet meer.

  Het is trouwens niets nieuws. Gezien de nu heersende tijdgeest is de roep om diversiteit binnen het ICC of om het even welke belangrijke internationale organisatie niet zo raar. Vele grote belangrijke organisaties, de meesten inderdaad door blanke Europeanen en Amerikanen gesticht en beheerd, begrijpen de tijdgeest. In die zin is het dus niet onlogisch dat er capabele Afrikanen, Aziaten of Arabieren benoemd worden om niet enkel Afrikaanse oorlogsmisdadigers, maar straks ook Aziatische, Europese, Russische en Amerikaanse oorlogsmisdadigers te berechten. (en hopelijk ook de verschrikkelijke Saudi-Arabische koning-moordenaar) Hoewel er natuurlijk nooit Amerikaanse en Russische oorlogsmisdadigers terecht zullen staan.

  Het is ook nooit goed he, als blanke rechters Afrikaanse oorlogsmisdadigers berechten zouden sommige activistische zwarten zeer waarschijnlijk ook gezegd hebben dat het discriminatie is.

  Dat betekent dat sommige zwarten dus ook geen enkele zwarte ICC rechter of andere zwarte functionaris die voor een ander belangrijke organisatie werkt vertrouwen, want die worden al bij voorbaat bestempeld als zijnde uncle Tom…Hoe moet het dan verder? Dit lijkt erg op een zelf veroorzaakt of zelf gecreëerd dilemma. Wie mogen dan wel Afrikaanse oorlogsmisdadigers berechten? De Eskimo’s misschien? Het ICC is toch niet enkel een Europees project? Dit soort organisaties worden gesticht vanuit een idee dat het de beschaving dichterbij brengt. Het zijn pogingen om echte beschaving te bereiken.

  De ware slachtoffers, dat zijn de Afrikaanse bevolkingen die onder afrikaanse oorlogsmisdadigers hebben geleden, hebben er zelf echt geen moeite mee dat hun mishandelaars door blanke, zwarte of door Aziatische rechters berecht worden. Als die moordenaars maar berecht worden vinden zij.

  @Marlon schreef;
  “Wij op Curacao noemen het een Bomda sutado. Dat was Obama ook, een uncle Tom.”

  Ik ben het niet eens met je. Obama was geen uncle Tom. Hij was niet alleen goed op de hoogte van de situatie van de zwarte Amerikanen, maar hij bewoog zich voordat hij serieus voor de politiek koos ook dagelijks tussen hen in de getto’s. Obama was bovendien echt door de Amerikaanse bevolking gekozen, voornamelijk door de blanke Amerikanen en massaal, anders was hij nooit president geworden.

  Wat wel klopt is dat Obama tijdens zijn regeringsperiode erg voorzichtig handelde, maar ook dat is te verklaren. Obama was en is nog steeds een heel intelligente man. Hij wist dat hij als eerste zwarte Amerikaanse president voorzichtig door het politieke wespennest moest. En vergeet niet dat de man 8 jaar lang, en niet zo’n beetje, maar verschrikkelijk gedemoniseerd werd, is geworden, door de extreemrechtse Republikeinen en hun racistische media.

  @Marlon schreef;
  “Niet over de Israel en hun apartheid systeem.”

  Tja, daar zeg je wat. Het is gecompliceerd en ik weet echt niet hoe het uit te leggen, wist ik het maar. Wel weet ik dat niet overal op aarde rechtvaardigheid de norm is. Het heeft allemaal waarschijnlijk ook van doen met de nasleep van de holocaust en de logische Joodse angst voor vervolging en uitroeiing in Europa tijdens de 2e WO.

 16. Muy oprtuno. Je zet een moreno, ofwel een zwarte of een arabier aan het hoofd of je geeft hem een belanrijke funktie bij de Internationale Clown Club. Dus je laat een zwarte jouw werk doen. Dus dan kan men niet zeggen dat het discriminatie is. Dat noemen de Engelsen een uncle Tom. Wij op Curacao noemen het een Bomda sutado. Dat was Obama ook, een uncle Tom. En je ziet ook weer een zwarte dikke dame daar rond lopen om Afrikanen te achtervolgen.
  Niet over de Israel en hun apartheid systeem.

 17. Brian,
  Hongarije is de grondlegger voor het Internationale Hof en behoort bij de EU.
  Als het hun niet uitkomt houden ze zich dus niet aan de regels zoals door hun zelf zijn opgesteld. Lang leve de democratie1

 18. “Black lives mathers”, wij kennen allemaal de beelden vooral bij wedstrijden in de premier league (Engelse profvoetbal) van spelers op één knie voor elke wedstrijd. Schijnt een soort actie voor Black lives mathers te zijn.

  Het gebeurt nog steeds regelmatig bij het voetballen vooral bij professionele sport dat als zwarte spelers aan de bal zijn, het domme racistisch publiek apengeluiden maakt.

  Wat opvalt is dat zowel blanke als zwarte voetballers hebben het over hoe erg dat is maar niemand die durft om van het veld te stappen, denk dat geld boven principes staat.

  Nou wat heeft Hongarije hiermee te maken, zou de ongeduldige lezer denken.

  Nou, Ricardo Moniz, een Nederlandse ex voetballer en trainer, geen grote trainer, letterlijk de man is 1.67m, traint eveneens een onbeduidende club Zalaegerszegi TE FC, in Hongarije.

  Bij één van de uitwedstrijden van Zalaegerzegi was hij de apengeluiden meer dan zat en haalde hij na de zoveelste verzoek aan de grensrechter om in te grijpen zijn spelers van het veld en weigerde verder te spelen.

  Ricardo Moniz is door de Hongaarse voetbalbond voor twee maanden geschorst en niemand die tot de verdediging van Moniz kwam, zelfs de corrupte FiFA heeft geen actie tegen de Hongaarse bond genomen.

  Grappig genoeg zien we nu nog steeds bij elk begin van voetbal wedstrijden in de premier league nog steeds zwarte en blanke voetallers op één knie.

 19. Is Lionfish al geweest voor haar maandelijkse boostershot covid vaccine maart ?
  Rechters ICC zijn schaamteloze lafaards. Zij durven Bush, Blair en Netanyahu , de grootste oorlogsmisdadigers, veel erger dan Putin, aan te pakken.

 20. Tja, soort zoekt soort. Zo ook bij selfish zelfvoldane en volgevreten narcisten, dat zie je ook goed terug in de reacties. Niet mijn soort…

 21. Goed dat in ieder geval Hongarije een van de weinig verstandige landen is in deze. Ik kom er graag en mocht het nodig zijn dan vestig ik mij daar, aldus @Tico M.

  Als je dit zo leest vraag je je toch echt af in hoeverre de Homo sapiens weet waar hij over spreekt.
  Of dat de mens gewoon geboren wordt met onzichtbare oogkleppen.
  Just observing.

 22. Nou @Tico Martina,”Ik kom er graag en mocht het nodig zijn dan vestig ik mij daar.” Nou @Tico, weet niet of je welkom bent om je in Hongarije te vestigen.
  Viktor Orbán heeft meerdere malen laten weten dat hij tegen “rassenvermenging” tussen Europeanen en niet-Europeanen is. Hij waarschuwd zelfs regelmatig voor het ontstaan van “volkeren van gemengd ras”.

  Vergeet niet dat buitenlanders zelfs in een land als Nederland niet overal welkom zijn laat staan in een land waar discriminatie in de grondwet staat.

 23. @Brian S schreef;
  “maar om een dictator te gaan verwelkomen geeft ook wel aan wat voor mensen er in de regering zitten van Hongarije.
  Is men vergeten van de eerdere Russische inval en de Hongaarse opstand?”

  @ericlapas schreef;
  “Het is toch niet te begrijpen dat een land als Hongarije dat niet eens een volwaardige democratie is, lid is van de Europese Unie.
  Het trieste van allemaal is dat Hongarije niet uit de E.U gezet kan worden maar vrijwillig moet uitstappen.”

  Ik ben het volkomen eens met de reacties van zowel ericlapas en Brian S. Ik hoop dat degenen die het volkomen eens zijn met die nazi-schoft Victor Orban niet pikzwart zijn of van origine gemengd, want;

  Bron: BELGA
  Donderdag 28 juli 2022 om 14:55

  Orban hield zaterdag in het Roemeense kuuroord Baile Tusnad een ophefmakende toespraak.

  “Er is een wereld waarin de Europese volkeren zich vermengen met nieuwkomers van buiten Europa. Dat is een wereld van gemengde rassen”, verklaarde hij voor zijn aanhangers. De Hongaarse premier stelde ook dat landen waar Europeanen en niet-Europeanen zich met elkaar vermengen niet langer naties vormen, maar wel een “conglomeraat van volkeren”. “Wij zijn geen gemengd ras. En we willen geen gemengd ras vormen”, klonk het nog.

  Hij kreeg kritiek op die uitspraken, onder meer van de vereniging van Joodse gemeenschappen in Hongarije. Ook de Roemeense minister van Buitenlandse Zaken, Bogdan Aurescu, noemde de uitspraken van Orban “onaanvaardbaar”.

  Op bezoek in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen verdedigde de 59-jarige Orban donderdag zijn standpunt. “Het gebeurt soms dat ik op een manier spreek die verkeerd kan begrepen worden”, aldus Orban.
  Hij voegde eraan toe dat hij aan de Oostenrijkse bondskanselier Karl Nehammer heeft gevraagd om de informatie in een culturele context te plaatsen.

  “In Hongarije vormen deze uitdrukkingen een cultureel, beschaafd standpunt”, aldus Orban.(lol)

  Dus volgens Victor Orban vormen Hongaren “een (apart) ras.” Volgens biologen en antropologen komt er (na meer dan een eeuw onderzoek en studie) maar 1 ras voor op deze wereld. Namelijk de homo sapiens die inderdaad van kleur, uiterlijk en cultuur verschilt, maar organisch precies hetzelfde in elkaar steekt. Tja, men heeft nog geen mens ontdekt die middels zijn kontgat vreet en uit zijn bek poept. (lol)

  https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2022/07/27/topadviseur-viktor-orban-stapt-op-na-nazi-uitspraak/

 24. Zolang het Internationale Clown Circus niet aantoont geheel onpartijdig te zijn, hebben ze geen recht om wie dan ook aan te klagen. Bush zei destijds al dat het bommen en granaten zal regenen als ook maar 1 Amerikaan voor dit tribunaal wordt gesleept. Er zijn geen harde bewijzen dat de heer Putin ook maar 1 kind heeft ontvoerd of opdracht daartoe heeft gegeven. Een ieder die het dus toejuicht dat er een arrestatie bevel is uitgevaardigd, beseft niet dat als het ten uitvoering wordt gebracht het hek van de dam is. Dan kan ook jij zonder gedegen gronde voor een tribunaal worden gesleept. De afgelopen 3 jaar hebben we al kunnen zien hoe de grondrechten van de mens werden betreden zonder enerlei geldige reden. Goed dat in ieder geval Hongarije een van de weinig verstandige landen is in deze. Ik kom er graag en mocht het nodig zijn dan vestig ik mij daar. Met de huidige regering in Tsjechie stevenen we af naar een rampspoed dus binnenkort zal ik vanuit Hongarije reaguuren

 25. Veel grote landen die zelf zich niet aan de regels houden maken geen onderdeel uit van ICC of sturen hun eigen burgers niet.

  Straks zullen er weinig landen meer lid zijn en krijg je nu al de deling Westen tegen de rest van de wereld.

 26. Men schijnt ook vergeten te zijn dat Bush met zijn Engelse vrienden een onrechtmatige oorlog hebben gestart in het Midden Oosten waar duizenden slachtoffers zijn gevallen. Waarom worden deze leiders die dit veroorzaakt hebben ook niet alsnog gearresteerd? Men meet met twee maten.

 27. Het| Internationaal Strafhof in Den Haag, lijkt een tandeloze tijger, tot nu toe zijn voornamelijk wat zwarte Afrikaanse oorlogsmisdadigers daar berecht en drie Serviërs, Slobodan Milošević, Radovan Karadzic en Ratko Mladic, nou lijkt niet echt succesvol allemaal.

  Het is toch niet te begrijpen dat een land als Hongarije dat niet eens een volwaardige democratie is, lid is van de Europese Unie.

  Het trieste van allemaal is dat Hongarije niet uit de E.U gezet kan worden maar vrijwillig moet uitstappen. Het is toch ongelooflijk hoe mensen die vinden dat ze een politieke carrière moeten kiezen wereldwijd een zooitje van maken.

 28. Nu is het goed dat een land ook haar eigen koers kan varen maar om een dictator te gaan verwelkomen geeft ook wel aan wat voor mensen er in de regering zitten van Hongarije.

  Is men vergeten van de eerdere Russische inval en de Hongaarse opstand?

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties