29 C
Willemstad
• dinsdag 23 april 2024

Extra | Journaal 19 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Thursday, April 18, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 18 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Telegraaf | Uitspraak in zaak tegen Jamel L. over doodsteken AH-medewerkster

DEN HAAG - De rechtbank in Den Haag doet donderdag uitspraak in de zaak tegen Jamel L. over het doodsteken van een supermarktmedewerkster van een Albert Heijn...

Democracy now! | Wednesday, April 17, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 17 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img

PB | Oproep nationale optocht voor veiligheid op Aruba

HomeLandenArubaPB | Oproep nationale optocht voor veiligheid op Aruba
Oproep nationale optocht voor veiligheid op Aruba op 13 oktober
Oproep nationale optocht voor veiligheid op Aruba op 13 oktober

Oranjestad – Het is geen geheim meer op Aruba dat er veel vuurwapens circuleren op Aruba . En dat maakt het ook makkelijk en gewoonlijk het te gebruiken. Zelfs is het bevestigd dat tussen Aruba en Venezuela , wordt gehandeld in vuurwapens.

Wij van Commision ProSeguridad maken ons ernstig zorgen hierover, en daarom is één (1) van onze streven en onze aanvraag aan de overheid , om ervoor te zorgen dat heel snel een oplossing komt aan deze ernstige problematiek. Jammer dat er geen officiële cijfers zijn die het exact circulatie van vuurwapens aantoont. Korps politie in samenwerking met de douane zijn degene die moeten optreden , maar krijgen geen ondersteuning van de Minister van Justitie.

Minister van Justitie blijft maar roepen dat criminaliteit op Aruba echt meevalt in vergelijking met de andere landen in de Cariben waar het nog erger is. Dus er zijn echt geen reden om zorgen hierover te maken. Door deze bureaucratie en mentaliteit , ziet de KIA, DIMAS en Korps die onder deze ministerie vallen , het heel moeilijk hun werk uit te oefenen. De situatie is ernstig en het dragen van een vuurwapen is niet meer alleen onder allochtonen, maar nu ook onder lokale jongeren.

Er is een zorgelijk sociaal maatschappelijk probleem op Aruba. En de overheid doet er niks aan om deze situatie onder jongeren te verbeteren. Overheid vindt het belangrijker te investeren in verfraaiing van Aruba en duurzame energie. Men vergeet dat voor een goede ontwikkeling van een land hebt je goede beveiliging en onderwijs nodig. Er is geen efficiënte controle rond de kusten van Aruba voor het naar binnensmokkelen van illegale vuurwapens. En zo ook geen controle in de achterstand wijken waar hoog percentage van drugs verslaving en criminaliteit circuleren. Overheid heeft zijn prioriteiten compleet verkeerd.

Commision ProSeguridad eist van de overheid om met een plan van oplossing te komen. We zijn benieuwd waarom Aruba nog geen lid is van IANSA (Int. Action Network on Small Gun) . Waar wacht de overheid om lid van deze organisatie te worden. Daar kunnen ze veel van leren. Nogmaals wij van Commision ProSeguridad vinden dat veiligheid in een land prioriteit moet zijn van elke regering. Ons land is in een totale achteruitgang, alle normen en waarde zijn verloren en veiligheid van het volk is helemaal zoek.

Vuurwapens is een serieus probleem op Aruba. Straffen moeten strenger zijn, om antisociaal een goede les te leren. Commision ProSeguridad is tegen geweld en wil hierbij volk aanspreken om niet zelf justitie in handen te nemen en ook aan een vuurwapen probeert te komen. Het lost het probleem niet op. Meestal maakt het alleen maar erger.

Laten we samen een duidelijk signaal afgeven aan degene die zorg moet dragen in ons land voor veiligheid en orde. Hierdoor doet Commision ProSeguridad een oproep aan iedereen om aanstaande 13 oktober , 16:00 bij het Postkantoor te verzamelen en samen op een rustige manier te gaan manifesteren tegen criminaliteit en geweld. Wij eisen ons veiligheid terug op Aruba.

Bron: Commision ProSeguridad

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties