27 C
Willemstad
• donderdag 7 juli 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

PB | Michèle Russel-Capriles wordt waarnemend Gouverneur van Curaçao

Michelle Russel Capriles

WILLEMSTAD – Op aanbeveling van minister-president Rhuggenaath namens de raad van ministers van Curaçao, heeft de Rijksministerraad ingestemd met de voordracht om mw. Michèle Russel-Capriles te benoemen tot waarnemend Gouverneur van Curaçao. De benoeming gaat in per 1 juni 2019 en hangt samen met het verlopen van de termijn van de huidige waarnemend Gouverneur, mevrouw Römer-Kenepa.

Mevrouw Russel-Capriles is gelet op haar religieuze, culturele, sociale en maatschappelijke achtergrond zeer goed in staat inhoud te geven aan haar toekomstige ambt. Ze heeft door de jaren heen diverse bestuursfuncties bekleed, wat maakt dat ze goed zicht heeft op het politiek-bestuurlijke krachtenveld waarin ze zal gaan opereren.

- Advertentie -

Haar actieve bijdrage aan diverse sociaal-maatschappelijke projecten daarenboven, voornamelijk op het gebied van kunst en cultuur en ook educatie, zijn daarnaast sterke indicaties van haar ondernemend karakter.

Haar nauwe betrokkenheid bij het Prins Bernhard Cultuurfonds en het Joods cultureel historisch museum is het bewijs hiervan. Mevrouw Russel-Capriles staat verder bekend als een integer persoon met een sterk normbesef.

Curaçao kan trots zijn op het hebben van capabele personen zoals mw. Russel-Capriles die bereid zijn deze functie te bekleden. De beëdiging van de nieuwe waarnemend Gouverneur zal spoedig plaatsvinden.

Bron: Persbericht Ministerie van Algemene Zaken en Minister President

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

12 reacties

 1. Ach ik zeg maar zo: als je in staat bent geweest International Relations aan de University of Pennsylvania af te maken dan heb je een streepje voor op veel losers hier op het forum.
  Nietwaar, onderstandstrekker Clapas? Je schaamt je er echt niet voor iedere 2 weken je hand op te houden, nietwaar.

 2. De mensen met iets lange geheugen weten waarschijnlijk nog wat in 2012 met Frits Goedgedrag is gebeurt toen de waarnemend gouverneur heeft over genomen om de regering Betrain te beëdigen. Het kan zijn dat deze familie nu samen met PAR hun macht op de Curaçaose politiek heeft vergroot.

 3. Kerk/Staat gescheiden?
  Zeg dat aan alle politici die te pas en te onpas schermen met hun Christelijke praatjes.
  Wat een eenzijdige klucht is dit zeg.

 4. “…Mevrouw Russel-Capriles is gelet op haar religieuze, culturele, sociale en maatschappelijke achtergrond zeer goed in staat inhoud te geven aan haar toekomstige ambt…”

  Religieus is nog tot daar aan toe. Maar door je religieuze achtergrond zeer goed in staat te zijn is absoluut verkeerd.

  Kerk en Staat dienen absoluut gescheiden te zijn. Zij geeft absoluut verkeerd inhoud aan een groot deel van het eiland.

 5. Een capabele en integere dame, hopelijk zal deze capabele en integere (Bankimperium) dame Curaçao niet zo teleurstellingen als de vele ” Capabele” “Caribische” Curaçaoënaars uit o.a. de bank en accountantswereld , die het niet zo nauw namen met de ethische deugden en regeltjes.

  Zo hebben we capabele centrale bank onder directeuren die zeer recent aangehouden zijn vanwege valsheid in geschrifte.

  Capabele ( inmiddels gepensioneerde) centrale bankdirecteuren die niet zo getrouw waren aan de huwelijkse verplichtingen.

  Capabele centrale bankpresidenten die het niet zo nauw namen met het melden van ongebruikelijke financiele transacties.

  Capabele Bankpresidenten die miljoenen guldens wegsluisde onder toeziend ook van een
  “R”oekeloze (wegkijk) “A”ccountant.

  Capabele AA Accountants (AA = ? Achteloze Accountant) die achteloos hun “signature” plaatsten op jaarrekening van winkelthes die zich bezighield met het (wit)wassen van vuile onderbroeken.

  Om maar niet te spreken van alle (corrupte) politici die zich op flagrante wijze schuldig hebben gemaakt aan onbetamelijk en uiterst discutabel / parlementarier en ministeronwaardig gedrag

  Hopelijk zal deze “capabele & integere” dame van een voorname Bankiersfamilie de ethische deugden en plichten die aan deze functie kleven wél honoreren en de curaçaosche gemeenschap niet teleurstellen zoals vele capabele academische “vak” mensen in zowel de bank, accountant en politieke wereld reeds hebben gedaan.
  Knoek-koe

 6. Clapas heeft voor niemand respect! De RMR heeft terecht ingestemd met de voordracht voor haar benoeming, een uiterst geschikte kandidaat uit de Yiddische gemeenschap wat ook wel een keer mag naar mijn mening. Chapeau voor haar.

 7. @ericlapas, waar is je respect voor de medemens gebleven?
  Respectvol en kritisch zijn kunnen prima hand in hand.
  Deze mevr. is uitermate geschikt voor de functie. Het proces voor de benoeming mag niet zuiver zijn, maar het geeft je niet het recht om de persoon in kwestie te beledigen. En btw wie zegt dat zij aan een man wil komen? Er zijn genoeg die geen man nodig hebben om gelukkig te zijn.

 8. Dit zie je vaak in rijke families, ze kopen vaak speeltjes voor het lelijke eend van het gezin, de oude vrijster die niet aan de man kan komen. Volgens mij is dit wat ze achterkamer politiek noemen.

  Het cynisme druipt af van de zin, “Curaçao kan trots zijn op het hebben van capabele personen zoals mw. Russel-Capriles die bereid zijn deze functie te bekleden.”

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

DH | Ministry of VROMI announces opening of Great Bay Fresh Water Pond Channel

GREAT BAY, Sint Maarten (DCOMM) – The Ministry of Public Housing, Environment, Spatial Planning, and Infrastructure (Ministry of VROMI), will temporary open the Great Bay Fresh Pond...

Democracy now! | Wednesday, July 6, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 6 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

NTR | Eén op drie Caribische Nederlanders gediscrimineerd, ‘Weet waar je aan begint als je naar Nederland wil’

John Samson DEN HAAG – Eén op de drie Caribische Nederlanders ervaart discriminatie in Nederland, blijkt uit onderzoek van het CBS. “Weet waar je aan begint als je...

Ingezonden | We doen het maar zelf

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

Extra | Journaal 5 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertentie -
- Advertentie -