PB | Curaçao neemt deel aan militaire bedevaart in Lourdes

Curaçao neemt deel aan militaire bedevaart in Lourdes

Marvelyne Wiels neemt deel aan militaire bedevaart in Lourdes

DEN HAAG – Voor het eerst heeft een delegatie uit Curaçao, Aruba en Sint Maarten deelgenomen aan de Internationale Militaire Bedevaart in het Franse Lourdes.

Zo’n 13.000 militairen en veteranen kwamen van 19 tot en met 22 mei bijeen voor bezinning en gebed.

De gevolmachtigde minister Marvelyne Wiels woonde namens het Curaçaohuis de bedevaart bij. Die vond dit jaar voor de 58e keer plaats. “Het was een indrukwekkende bedevaart waarbij militairen uit de hele wereld aanwezig waren. Curaçao was voor het eerst uitgenodigd en samen met betrokkenen uit Sint Maarten en Aruba waren we met 40 man aanwezig. Het was fantastisch om hier te zijn en Lourdes te ervaren. Dit was mijn eerste bedevaart naar Lourdes maar zeker niet mijn laatste”, aldus mevrouw Wiels.

De bedevaart geeft de aanwezigen de gelegenheid zich te verdiepen in het christendom. Ook nemen hulpvaardigheid, ontmoeting, ondersteuning en vriendschap een centrale plaats in. Het thema van dit jaar was barmhartigheid.

Internationale Militaire Bedevaart

De Internationale Militaire Bedevaart ontstond na de Tweede Wereldoorlog op initiatief van Franse en Duitse aalmoezeniers. Sinds 1958 komen militairen samen tijdens de bedevaart, die inmiddels is uitgegroeid tot een jaarlijkse ontmoeting van militairen en krijgsmacht gerelateerde burgers uit 24 landen.

Bron: Persbericht Curacaohuis

8 Reacties op “PB | Curaçao neemt deel aan militaire bedevaart in Lourdes

 1. Ze zal eigenlijk d’r van moeten drinken! 🙂

 2. caribbeancynic

  Kan iemand haar een tijdje onder water houden? In het geval Marvelyne Wiels zijn een paar druppels Lourdes water echt niet genoeg om haar psyschische problemen op te lossen.

 3. Dit viswijf liegt, steelt en bedriegt en gaat vervolgens in Lourdes Jezus aanbidden.

  Wat een payaso is Wiels. Was het geestelijk geroofde zoontje van het vette varken Kade Wilsoe ook mee?

  Die randdebiel kan nog geen computer van een magnetron onderscheiden maar werd well IT manager in het Curacaohuis.

 4. Abraham Mossel

  Ik heb gehoordt dat zij “fraudelyny Wiels” weg getrapt is van haar verkoop plekje aan de lourders vijfer , in plaats van scheinhijlige beeldjes was ze rotte vis aan het verkopen. Dus die naam van Curacrimvishuiswijf is dan toch terecht voor haar en gelukkig niet aan het aanrecht.

 5. maar ja wel een leuk dienstreisje toch

 6. 7 mei 2013 – Curaçaose miliciens op bedevaart … Gebied hebben deelgenomen aan de Internationale Militaire Bedevaart naar het Franse Lourdes. geplaatst in AD 7 mei 2013

  zoals gewoonlijk liegt ze weer,

 7. hoezo de eerste keer?

 8. Wat een ongelofelijke schijnheiligheid!!
  Probeert ze zich op deze manier alvast een plaatsje in haar eigen hemel te verzorgen??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *