27 C
Willemstad
• donderdag 7 juli 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

Patronen in Quad-moordzaak nergens te vinden

kogel patronenWILLEMSTAD — De behandeling van de moordzaak tegen de voortvluchtige en medeverdachte Raymond P. werd onlangs wederom aangehouden voor meer onderzoek.
Daarnaast zijn de door het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) onderzochte patronen nergens te vinden.
De officier van justitie, Philemijn van Logten, zal ervoor zorgen dat ze de patronen weer in handen krijgt, omdat aanvullende forensisch onderzoek noodzakelijk is.

De zaak werd meerdere malen aangehouden voor onder andere het horen van getuigen en omdat Valentina maanden voortvluchtig was, nadat hij op 13 januari uit de bus die hem naar het stadhuis vervoerde wist te ontsnappen.

- Advertentie -

Nu dat hij weer vastzit, zijn er nog maar liefst zeven feiten bij gekomen waarvoor hij beschuldigd wordt. Valentina werd dit keer onder strenge bewaking naar de rechtbank vervoerd. Hij stond heel onrustig voor de rechter en leek ook geïrriteerd toen hij van de rechter te horen kreeg dat de zaak wederom moet worden aangehouden.

Naast de moord op de 24-jarige man Gershwin Marquita aan de Rooseveltweg op 6 april vorig jaar, wordt Valentina van elf feiten beschuldigd, waaronder

  • autodiefstal,
  • vernieling,
  • bedreiging,
  • poging tot doodslag van twee personen en vuurwapenbezit.

Hij heeft ook – nadat hij vluchtte – de zus van de medeverdachte uit haar woning aan de Kaya Yeye ontvoerd, maar werd later opgepakt.
Bij zijn aanhouding is ook een vuurwapen in beslag genomen.
En tijdens een onderzoek bij de woning van de ontvoerde zus van de medeverdachte trof de politie enkele lege patronen aan.
Die zijn ook in beslag genomen en naar het NFI verstuurd voor forensisch onderzoek.

Uit het NFI-onderzoek blijkt dat de patronen van een andere kaliber zijn dan de patronen die de politie in de Kaya Yeye heeft gevonden.
De patronen komen echter wel overeen (match) met de patronen gevonden in de Kaya Halo in het geval van de poging tot doodslag op de twee personen.
Het OM wil nu graag dezelfde patronen vergelijken met het in beslag genomen vuurwapen.
Alleen zijn de patronen nergens te vinden.

Het NFI zegt de bewijsmaterialen naar Curaçao te hebben teruggestuurd, maar het Openbaar Ministerie deelde de rechter mee dat de patronen nergens te vinden zijn.
Van Logten zal ervoor zorgen dat de patronen weer boven water komen voor de aanvullende onderzoeken.

De voortzetting van de behandeling vindt plaats op 12 maart.

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Extra | Journaal 6 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Telegraaf | Doodgeschoten in zwembad: wéér Russische miljonair gevonden onder mysterieuze omstandigheden

Door Thierry Goeman In een gigantisch herenhuis, gelegen in een exclusieve buitenwijk van Sint-Petersburg, is het lichaam gevonden van de 61-jarige Yuri Voronov. De Russische zakenman en miljonair...

NTR | Eén op drie Caribische Nederlanders gediscrimineerd, ‘Weet waar je aan begint als je naar Nederland wil’

John Samson DEN HAAG – Eén op de drie Caribische Nederlanders ervaart discriminatie in Nederland, blijkt uit onderzoek van het CBS. “Weet waar je aan begint als je...

DH | Ministry of VROMI announces opening of Great Bay Fresh Water Pond Channel

GREAT BAY, Sint Maarten (DCOMM) – The Ministry of Public Housing, Environment, Spatial Planning, and Infrastructure (Ministry of VROMI), will temporary open the Great Bay Fresh Pond...

Ingezonden | We doen het maar zelf

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

Democracy now! | Tuesday, July 5, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertentie -
- Advertentie -