26 C
Willemstad
• zaterdag 22 januari 2022 21:05

Laatste reacties

- Advertentie -

Passantenonderzoek in Marie Pampoen

- Advertentie -

GEZOCHT

De folder die gisteren door de politie in Marie Pampoen werd uitgedeeld.

WILLEMSTAD — De politie heeft gisteren vanaf het middaguur tot laat in de avonduren een passantenonderzoek gedaan in de buurt van de plek waar parlementslid Helmin Wiels op 5 mei werd vermoord.

Het is een onderzoek waarbij de autoriteiten op zoek gaan naar getuigen, onder de personen die op een bepaalde tijd een bepaalde plaats passeren.
In verband met dit soort onderzoek, wordt normaal door de rechercheurs vooraf bepaald in welke vorm zij in die buurt of omgeving vragen achterlaten.
Ook laten zij uiteraard telefoonnummers achter.

- Advertentie -

Er werd in dit geval gekozen voor een Nederlands- en Papiamentstalige folder, die opent met de Bijbelse passage ‘Wij, de sterken, moeten de zwakken in hun kwetsbaarheid helpen en niet ons eigen belang dienen (Romeinen 15:1)‘ en die verder het volk duidelijk maakt dat de politie hulp nodig heeft om deze zaak op te kunnen lossen.
Verder worden zeven vragen gesteld en worden de telefoonnummers genoemd die men kan bellen om informatie te geven.
Zo wordt gevraagd of men in de buurt was, iets gezien of gehoord heeft, of het verhaal werd doorverteld of niet, of men iets van het aantal daders weet of informatie heeft over het gebruikte voertuig en dergelijke.

De politie heeft voor de specifieke plek van de moord gekozen, gezien het feit dat een veel mensen de gewoonte hebben om op zondag – rond het tijdstip waarop het misdrijf werd gepleegd – deze plek te bezoeken en misschien op dat moment aanwezig waren.
Ook werd de plek van de moord gekozen om zo de gelegenheid of ruimte te scheppen om ook andere bruikbare, dan wel relevante informatie over deze moordzaak te kunnen vergaren.

De politie is nog altijd op zoek naar meer informatie en wil tevens mogelijke tipgevers geruststellen dat hun anonimiteit via de tiplijn 108 gegarandeerd is.
Verder kan men ook contact opnemen met de HelminWiels-tiplijn 866-6124 en het algemene noodnummer 911.

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

NOS | Medewerksters Talpa in paginagrote advertentie: ‘John, het ligt niet aan de vrouwen’

BOOS over The Voice "Beste John, het ligt niet aan de vrouwen." Zo reageren Talpa-medewerksters met een paginagrote advertentie in het AD op uitspraken van John de Mol....

Democracy now! | Friday, January 21, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 21 januari 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Bestuurder na ongeluk gered door omstanders

Persbureau Curacao Benauwde momenten voor de bestuurder van een auto op de Weg naar Westpunt bij Duzu. Die raakte betrokken bij een ongeluk en sloeg gedeeltelijk over de...

PBC | Eind februari binding proposals voor overname raffinaderij

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Rdk heeft een aantal bedrijven gevraagd voor het einde van februari een binding proposal in te sturen voor de exploitatie van de Isla en...

PBC | CMC luidt de noodklok om IC-capaciteit

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Het ziekenhuis op Curaçao (CMC) luidt de noodklok. Alle zestien IC-bedden zijn bezet met coronapatiënten, terwijl er nu zeventien mensen intensieve zorg nodig hebben....
- Advertentie -
- Advertentie -