27.1 C
Willemstad
• dinsdag 27 juli 2021 02:31

Laatste reacties

- Advertentie -

Passantenonderzoek in Marie Pampoen

GEZOCHT

De folder die gisteren door de politie in Marie Pampoen werd uitgedeeld.

WILLEMSTAD — De politie heeft gisteren vanaf het middaguur tot laat in de avonduren een passantenonderzoek gedaan in de buurt van de plek waar parlementslid Helmin Wiels op 5 mei werd vermoord.

Het is een onderzoek waarbij de autoriteiten op zoek gaan naar getuigen, onder de personen die op een bepaalde tijd een bepaalde plaats passeren.
In verband met dit soort onderzoek, wordt normaal door de rechercheurs vooraf bepaald in welke vorm zij in die buurt of omgeving vragen achterlaten.
Ook laten zij uiteraard telefoonnummers achter.

- Advertentie -

Er werd in dit geval gekozen voor een Nederlands- en Papiamentstalige folder, die opent met de Bijbelse passage ‘Wij, de sterken, moeten de zwakken in hun kwetsbaarheid helpen en niet ons eigen belang dienen (Romeinen 15:1)‘ en die verder het volk duidelijk maakt dat de politie hulp nodig heeft om deze zaak op te kunnen lossen.
Verder worden zeven vragen gesteld en worden de telefoonnummers genoemd die men kan bellen om informatie te geven.
Zo wordt gevraagd of men in de buurt was, iets gezien of gehoord heeft, of het verhaal werd doorverteld of niet, of men iets van het aantal daders weet of informatie heeft over het gebruikte voertuig en dergelijke.

De politie heeft voor de specifieke plek van de moord gekozen, gezien het feit dat een veel mensen de gewoonte hebben om op zondag – rond het tijdstip waarop het misdrijf werd gepleegd – deze plek te bezoeken en misschien op dat moment aanwezig waren.
Ook werd de plek van de moord gekozen om zo de gelegenheid of ruimte te scheppen om ook andere bruikbare, dan wel relevante informatie over deze moordzaak te kunnen vergaren.

De politie is nog altijd op zoek naar meer informatie en wil tevens mogelijke tipgevers geruststellen dat hun anonimiteit via de tiplijn 108 gegarandeerd is.
Verder kan men ook contact opnemen met de HelminWiels-tiplijn 866-6124 en het algemene noodnummer 911.

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

ParadiseFM | Aantal actieve besmettingen neemt af

Het aantal actieve coronabesmettingen op Curaçao neemt al twee dagen af. Afgelopen dag testten 48 mensen positief op het coronavirus op een totaal van ruim 1500 afgenomen...

Democracy now! | Monday, July 26, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 26 juli 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DolfijnFM | Drie Venezolanen doen noodoproep Pisas

Drie Venezolanen die al tien maanden vastzitten in de vreemdelingenbarakken van de SDKK-gevangenis hebben een noodkreet gestuurd naar premier Pisas. Hun detentieomstandigheden zijn slecht en ze worden...

DolfijnFM | Ruim helft hotelkamers weer bezet

Ruim de helft van alle hotelkamers op Curaçao was in de maand juni bezet. Dat meldt CHATA. Daarmee krabbelt Curaçao langzaam weer uit het diepe dal vanwege...

DolfijnFM | Inspectie niet te spreken over uitgaansgedrag jongeren

De Inspectie is niet te spreken over het gedrag van jongeren in het uitgaansleven. Dat schrijft de Èxtra. Dit weekend werd er extra gecontroleerd vooral in het...
- Advertentie -