27 C
Willemstad
• dinsdag 24 mei 2022 06:14

Laatste reacties

- Advertentie -

Parool | Trump op ramkoers met eigen partij

Tom Kieft

Trump zaait al maanden twijfel over het stemmen per post | EPA

De Republikeinse partijtop benadrukt dat president Donald Trump op zal stappen als hij de Amerikaanse presidentsverkiezingen in november verliest. De president zelf blijft hierover verwarring zaaien.

- Advertentie -

 

Mitch McConnell, de Republikeinse leider in de Amerikaanse Senaat, beloofde een ordelijke machtsoverdracht na de presidentsverkiezingen, nadat de Amerikaanse president de dag ervoor de suggestie wekte zich niet zonder meer bij de verkiezingsuitslag neer te zullen leggen.

‘De winnaar van de verkiezing op 3 november zal op 20 januari worden geïnaugureerd,’ twitterde McConnell. ‘Er zal een ordelijke transitie zijn, zoals elke vier jaar is gebeurd sinds 1792.’

Ook andere partijgenoten van Trump, onder wie diens loyale bondgenoot Lindsey Graham beloofden een vreedzame machtsoverdracht.

Uren daarna deed de Amerikaanse president er desalniettemin een schepje bovenop. In gesprek met journalisten bij het Witte Huis trok hij donderdag wederom het eerlijke verloop van de verkiezingen in twijfel. “Weg met die stembiljetten en we zullen een heel vredige overdracht hebben,” zei Trump, waaraan hij toevoegde: “Of eerlijk gezegd zal er geen overdracht zijn, maar een voortzetting.”

Trump zaait al maanden twijfel over het stemmen per post, dat de Democraten volgens hem oneigenlijk willen gebruiken om de verkiezingen naar hun hand te zetten.

Vanwege de coronapandemie zullen veel meer Amerikanen dan gewoonlijk poststemmen verkiezen boven het stemlokaal. Met name Democratische kiezers zouden geneigd zijn het stemhokje te mijden.

Bron: Parool

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

4 reacties

 1. Trump doet vanaf zijn inauguratie niks anders dan twijfel en verwarring zaaien,met de Covid-19 aanpak was en is het tot vandaag toe,precies hetzelfde.
  Liegen en bedriegen met een ijskoude gezicht is Trump’s eigen.
  Trump is nu bewust bezig om er een puinhoop van te maken,opdat hij straks
  kan zeggen dat er op groot schaal fraude gepleegd is.
  Trump is een meester in het angst en haat zaaien,om daarop verder voor eigen gewin te parasiteren.
  Voor Trump zou het raadzaam zijn dat hij zich nú gaat inbinden,want eenmaal dat hij z’n eigen partij tegenover zich krijgt,zou het hem net zo
  kunnen vergaan zoals het met Kennedy in 1963 is gegaan.

 2. Donald ( Dagobert Duk ) Trump gaat gewoon de verkiezingen winnen, hij koopt net zoals wat hier gebeurd ” lees verkiezing Gerrit de Raaf 10-10-2010” op curacrim gebeurt het zwarte volk om met een gevulde koek en een flesje rum.

 3. Media zijn abdoluut onbetrouwbaar! Net zoals op Curaçao.
  Spreken hun sponsoren naar de mond!
  Geen objectieve journalistiek op dit eiland, en nergens ter wereld waarschijnlijk!
  Van het AD, tot Amigoe, Tele Curaçao , ennTV direct…

 4. Trump zaait verwarring? Of is het de media die verwarring zaait?!

  Toevallig heb ik het interview gezien waarin hij deze uitspraken deed. Je zou zeggen dat zijn antwoord verwarring schept. Echter, wanneer je “de vraag” van de desbetreffende interviewer hoort, dan kan je niets anders concluderen dat Trump het juiste antwoord gaf. Kortom, een verwarde vraag leidt tot een verward antwoord.

  De vraag was: “Win, loose or draw… would you commit to a peaceful transfer of power?” Vrij vertaald: “Wanneer je de verkiezing wint, gelijk scoort of verliest, commiteer jij je dan aan een vreedzame machtsoverdracht?”

  Wat had Trump op deze “bias” en “gotcha” vraag dienen te antwoorden, anders dan hij heeft gedaan?

  Want indien Trump de verkiezingen wint, dan is er geheel gèen sprake van een machtsoverdracht. Dat heet Democratie. Althans, machtsoverdracht aan wie? Aan hemzelf?

  Indien de verkiezingen resulteren in een “draw”, dan heeft hij niets anders te doen dan het resultaat aan te vechten, evenals de Democraten dit zullen doen. Dit is ook een van de essenties van Democratie.

  Kortom, wanneer je verwarrende vragen stelt, kan je rekenen op een verward antwoord. En dit is precies wat er is gebeurt. Echter niet door Trump, maar door de reporter zelf.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

AV | Europees parlement stemt in met minimumtarief vennootschapsbelasting

Het Europees Parlement is in meerderheid voor de invoering van een minimumtarief van 15 procent voor de vennootschapsbelasting. Het beoogde minimale belastingtarief is onderdeel van een akkoord...

Column Youp | Sussende Wiske

Wiske Rutte. Lieve stripfiguur. Met zijn Nokia zonder geheugen. Soort zoekt soort. Na drie lettergrepen moest hij zijn telefoon om het uur opschonen. Hoe? Schudden. Keihard schudden....

Trouw | Curaçao wacht al jaren: eerherstel voor vrijheidsstrijder Tula gaat traag in Den Haag. ‘Klap in ons gezicht’

Lodewijk Dros De Curaçaoënaar Gilbert Bacilio ijvert voor eerherstel voor Tula, de leider van de neergeslagen slavenopstand in 1795 op Curaçao. De Nederlandse regering werkt daar nog niet...

Investico | Russen in ondergrondse trustsector vallen buiten toezicht

Romy van der Burgh en Linda van der Pol ‘De heer Remmelink? Elfde verdieping,’ zegt de receptiemedewerker van een grote zorgflat in Rotterdam. Vóór het gebouw op het...

Nu.cw | Honden sterilisatieproject krijgen hartjes tattoo

De honden die gesteriliseerd of gecastreerd zijn bij het sterilisatieproject van Rescue Paws Curacao (RPC) en Feed Friends Foundation (FFF) krijgen een hartje in het oor getatoeëerd....

PB | The Aruba International Regatta, slated for August 20th & 21st

Aruba’s most important life-partner is the ocean around us. Ask yourself: When was the last time you went to the beach? Swimming? Snorkeling? Sailing? Visitors pay fortunes...
- Advertentie -
- Advertentie -