28 C
Willemstad
• donderdag 6 mei 2021 09:49

PBC | 30.000 mensen op Curaçao volledig gevaccineerd

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Bijna 30.000 mensen op Curaçao zijn volledig gevaccineerd. Vanochtend om 10.00 werd die mijlpaal bereikt. Nog eens 45.000 mensen hebben hun eerste prik gehad. Dat...

PBC | Laura Quast krijgt eindelijk de Cola-Debrot-prijs

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Dramaturg Laura Quast heeft vandaag dan eindelijk de Cola Debrotprijs 2020 gekregen uit handen van premier Eugene Rhuggenaath. De Curaçaose cultuurprijs, in de categorie Theater,...

PBC | COVID Art Project van start

Persbureau Curacao Vandaag, woensdag 5 mei, start het Prins Bernhard Cultuurfonds Caribisch Gebied met het COVID Art project. Het fonds roept vanaf deze dag alle artiesten en kunstenaars van...

ParadiseFM | Voedselhulp via ministerie komt moeilijk op gang

De voedselhulp op ons eiland komt moeilijk op gang, nu de overheid er sinds deze week verantwoordelijk voor is. Zaterdag hebben ze die taak overgenomen van het...

NTR | Nabestaanden over 4 mei herdenking: ‘Goed om stil te staan bij die nare tijd, hoe sober ook’

Marit Severijnse KRALENDIJK – “Mijn vader ging vroeger en nu hij er niet meer is, vind ik het belangrijk om hem en de familie te vertegenwoordigen,’’ dat zegt...

DH | Govt. representative Helmond reflects on freedom on May 4

SABA/ST. EUSTATIUS--Dutch Government Representative in the Caribbean Netherlands Jan Helmond wondered what freedom really means in front of a small party gathered in Bonaire on Tuesday, May...
- Advertisement -spot_img
HomeMediaParool | Trump op ramkoers met eigen partij

Parool | Trump op ramkoers met eigen partij

Tom Kieft

Trump zaait al maanden twijfel over het stemmen per post | EPA

De Republikeinse partijtop benadrukt dat president Donald Trump op zal stappen als hij de Amerikaanse presidentsverkiezingen in november verliest. De president zelf blijft hierover verwarring zaaien.

 

Mitch McConnell, de Republikeinse leider in de Amerikaanse Senaat, beloofde een ordelijke machtsoverdracht na de presidentsverkiezingen, nadat de Amerikaanse president de dag ervoor de suggestie wekte zich niet zonder meer bij de verkiezingsuitslag neer te zullen leggen.

‘De winnaar van de verkiezing op 3 november zal op 20 januari worden geïnaugureerd,’ twitterde McConnell. ‘Er zal een ordelijke transitie zijn, zoals elke vier jaar is gebeurd sinds 1792.’

Ook andere partijgenoten van Trump, onder wie diens loyale bondgenoot Lindsey Graham beloofden een vreedzame machtsoverdracht.

Uren daarna deed de Amerikaanse president er desalniettemin een schepje bovenop. In gesprek met journalisten bij het Witte Huis trok hij donderdag wederom het eerlijke verloop van de verkiezingen in twijfel. “Weg met die stembiljetten en we zullen een heel vredige overdracht hebben,” zei Trump, waaraan hij toevoegde: “Of eerlijk gezegd zal er geen overdracht zijn, maar een voortzetting.”

Trump zaait al maanden twijfel over het stemmen per post, dat de Democraten volgens hem oneigenlijk willen gebruiken om de verkiezingen naar hun hand te zetten.

Vanwege de coronapandemie zullen veel meer Amerikanen dan gewoonlijk poststemmen verkiezen boven het stemlokaal. Met name Democratische kiezers zouden geneigd zijn het stemhokje te mijden.

Bron: Parool

Dit artikel is geplaatst in

4 reacties

 1. Trump doet vanaf zijn inauguratie niks anders dan twijfel en verwarring zaaien,met de Covid-19 aanpak was en is het tot vandaag toe,precies hetzelfde.
  Liegen en bedriegen met een ijskoude gezicht is Trump’s eigen.
  Trump is nu bewust bezig om er een puinhoop van te maken,opdat hij straks
  kan zeggen dat er op groot schaal fraude gepleegd is.
  Trump is een meester in het angst en haat zaaien,om daarop verder voor eigen gewin te parasiteren.
  Voor Trump zou het raadzaam zijn dat hij zich nú gaat inbinden,want eenmaal dat hij z’n eigen partij tegenover zich krijgt,zou het hem net zo
  kunnen vergaan zoals het met Kennedy in 1963 is gegaan.

 2. Donald ( Dagobert Duk ) Trump gaat gewoon de verkiezingen winnen, hij koopt net zoals wat hier gebeurd ” lees verkiezing Gerrit de Raaf 10-10-2010” op curacrim gebeurt het zwarte volk om met een gevulde koek en een flesje rum.

 3. Media zijn abdoluut onbetrouwbaar! Net zoals op Curaçao.
  Spreken hun sponsoren naar de mond!
  Geen objectieve journalistiek op dit eiland, en nergens ter wereld waarschijnlijk!
  Van het AD, tot Amigoe, Tele Curaçao , ennTV direct…

 4. Trump zaait verwarring? Of is het de media die verwarring zaait?!

  Toevallig heb ik het interview gezien waarin hij deze uitspraken deed. Je zou zeggen dat zijn antwoord verwarring schept. Echter, wanneer je “de vraag” van de desbetreffende interviewer hoort, dan kan je niets anders concluderen dat Trump het juiste antwoord gaf. Kortom, een verwarde vraag leidt tot een verward antwoord.

  De vraag was: “Win, loose or draw… would you commit to a peaceful transfer of power?” Vrij vertaald: “Wanneer je de verkiezing wint, gelijk scoort of verliest, commiteer jij je dan aan een vreedzame machtsoverdracht?”

  Wat had Trump op deze “bias” en “gotcha” vraag dienen te antwoorden, anders dan hij heeft gedaan?

  Want indien Trump de verkiezingen wint, dan is er geheel gèen sprake van een machtsoverdracht. Dat heet Democratie. Althans, machtsoverdracht aan wie? Aan hemzelf?

  Indien de verkiezingen resulteren in een “draw”, dan heeft hij niets anders te doen dan het resultaat aan te vechten, evenals de Democraten dit zullen doen. Dit is ook een van de essenties van Democratie.

  Kortom, wanneer je verwarrende vragen stelt, kan je rekenen op een verward antwoord. En dit is precies wat er is gebeurt. Echter niet door Trump, maar door de reporter zelf.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties