25.6 C
Willemstad
• zondag 29 januari 2023

PBC | Dagje vrij voor Oranjes

Persbureau Curacao KRALENDIJK – De koninklijke familie kan vandaag even op adem komen. Prinses Amalia, koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben geen activiteiten op de planning staan. Vanmiddag...

PBC | Winstbelasting Curaçao zeven procent omlaag

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Curaçao verlaagt de winstbelasting voor ondernemers van 22 naar vijftien procent. De verlaging geldt voor de eerste 500.000 gulden. Dat meldt het ministerie van...

AD | Op Bonaire hoort Amalia overal haar eigen naam

Jeroen Schmale | Algemeen Dagblad De introductiereis van prinses Amalia met haar ouders op de Antillen begon zaterdag echt op Bonaire. Conclusies na een dag in het spoor...
- Advertentie -

NOS | Oranjes stappen dansvloer op bij bezoek aan Bonaire

Met een dag vol activiteiten, waarbij er zelfs een dansje werd gewaagd, is het bezoek van de koninklijke familie aan Caribisch Nederland officieel begonnen. Prinses Amalia, koning...

NTR | Leerorkest Aruba oefent met eigen ‘prinses’ Amalia

Melissa Stamper Voor de 9-jarige Amalia Hazel is de komst van haar koninklijke naamgenoot naar Aruba extra bijzonder. Samen met de andere kinderen in het Leerorkest van Aruba...

DH | Fire at District 721

SIMPSON BAY—Entertainment complex District 21 on Welfare Road caught fire early Sunday morning and largely burned down. The blaze started around 5:30am and quickly spread through...

BNR | Greenpeace: rechtszaak tegen Staat om Bonaire is noodzakelijk

Greenpeace verwacht dat de Nederlandse overheid voorlopig onvoldoende zal ingrijpen om Bonaire te beschermen tegen de gevolgen van klimaatverandering. Daarom zal uiteindelijk een rechtszaak tegen de Staat...
- Advertentie -

Parool | Ook doelwit van Shardyone S. en Edwin R. veroordeeld in Marokko

Paul Vugts

Het gaat om Shardyone S. (29) geboren op Curaçao en Edwin R. M. (24) geboren in Amsterdam. Edwin R.M. (links) en Shardyone S. op foto’s die door de Marokkaanse politie zijn verspreid | Beeld Marokkaanse politie

In het strafproces waarin Amsterdammers Shardyone S. (30) en Edwin R. (26) vrijdag in Marokko ter dood zijn veroordeeld voor de liquidatie van de zoon van een opperrechter in november 2017 in Marrakesh, is ook hun Nederlandse doelwit veroordeeld, tot 15 jaar cel.

Het gaat om Mustapha F., in het criminele milieu bekend als ‘Moes’ of ‘Amotor’

Hij wordt gerekend tot de groepering van de erven van de in 2014 in Zuid-Spanje geliquideerde Marokkaans-Amsterdamse crimineel Samir ‘Scarface’ Bouyakhrichan – die ook in Marokko erg machtig is.

Ook een neef van F. is veroordeeld, tot 8 jaar cel. F. en zijn neef krijgen hun straffen voor internationale drugshandel, die de aanleiding was voor de liquidatie.

Het draait allemaal om de schietpartij op het terras van de luxe koffiebar La Créme op 2 november 2017 in het centrum van Marrakesh – eigendom van Mustapha F.

Blunder

Jeugdvrienden Shardyone ‘Dyon’ S. (geboren op Curaçao) en Edwin R. (geboren in de Dominicaanse Republiek) hadden F. moeten doodschieten, maar troffen door een blunder de zoon van de rechter, een 26-jarige geneeskundestudent. Die droeg net zoals F. een wit T-shirt en zat op de stoel waar F. kort daarvoor had gezeten.

Ze vluchtten op een motor, maar konden snel worden gepakt. Ze waren de roemruchte Marokkaanse geheime dienst onder meer door hun rasta’s al lang en breed opgevallen. Ze sliepen in twee hotels, waarvan er een in de buurt van La Créme was.

Ridouan Taghi

De opsporingsdiensten in Nederland en Marokko zijn ervan overtuigd dat de voortvluchtige Ridouan Taghi (41) de opdrachtgever voor de liquidatie was. Hij had leden van zijn groepering al eerder opdracht gegeven ‘Moes’ dood te schieten, bij diens (inmiddels gesloten) club No Limit in Zoetermeer. Dat was mislukt doordat te veel portiers in de buurt waren.

Twee broers van Ridouan Taghi zitten in Marokko vast voor het mee organiseren van de liquidatie bij La Créme. Zij komen later voor de rechter.

De twee ter dood veroordeelde jonge Amsterdammers krijgen die ultieme straf voor de liquidatie, poging tot moord op de zwaargewond geraakte vriendin van de student, lidmaatschap van een criminele organisatie, drugshandel en het beschadigen van publiek bezit. Ze hadden in Nederland allebei al een fors strafblad.

De doodstraf is in Marokko overigens sinds 1993 niet meer ten uitvoer gelegd.

Bron: Parool.nl

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

7 reacties

 1. Conclusie @ Showroe: Ook voor de onderwereldse carrierepaden zijn nauwkeurig plannen, voorbereiden en kritisch nadenken en handelen vereiste kwaliteiten om te excelleren.

  Kwaliteiten waar deze fameuze “exportproducten” blijkbaar niet over beschikten.

  Ze zouden probleemloos ingepast kunnen worden in het parlement.

 2. Ehhh… @Graai & de Raaf, even vanuit de praktijk: Caraïbische Nederlanders zijn voor de georganiseerde criminaliteit in het Kikkerlandje “onmisbaar” gebleken als facilitators, dienstverleners en enforcers. Het bleef niet bij middelgrote ripdeals als de goodies binnenkwamen of getransporteerd werden, maar ook “verhuur” van wapens, slim “prepareren” van auto’s voor verhuur, schaduwen/profileren van liquidatie-slachtoffers. Gwen Martha bv. werd, eerst als facilitator en daarna mogul “moeilijk” en te luidruchtig met zijn sponsoring van o.a. kooi-vechten, die is toen, ook als signaal, groots, op zowat klare dag met een overdaad aan vuurkracht opgeruimd.. Met een bijzonder oog op al te ambitieuze groepsvorming van Antillianen in Rotterdam, Dordrecht , Tilburg en Leeuwarden, heeft e.e.a. gerichte aandacht van inlichtingen nationale politie (en anderen).
  Men prijst zich nu erg gelukkig met de detaillistische inside info over de georganiseerde (Moccro)criminaliteit van overgelopen kroongetuige Nabil B.. De response volgde direct: zijn onschuldige broer werd prompt en in opdracht, door een ingehuurde Antilliaanse domkop vermoord.
  Just me 2 cents.

 3. De daders waren 26 en 30 jaar oud en hadden in Nederland al een fors strafblad. Waarschijnlijk hadden ze in Nederland allebei forse voorwaardelijke straffen gekregen.

 4. Ook als carrière hit man crimineel sloegen ze de plank mis, en schoten de verkeerde dood.

  De professionele onderwereld zal in het vervolg niet zo gauw meer een Caraibische Nederlander inhuren voor liquidatie opdrachten.

 5. Ik ben voor invoering van de doodstraf op Curacao, en anders voor het in rekening brengen van de kosten van Bon Futuro aan hen die tegen de doodstraf zijn.

  We hebben al genoeg problemen zonder de criminelen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -