ParadiseFM | Zorgen om ecoresort Sint Willibrordus

Het streven is om in september te beginnen met de eerste fase van het Dormio Eco Resort, van 150 units.

Inwoners van Sint Willibrordus en milieubewegingen maken zich zorgen over het ‘ecoresort’ dat Janssen de Jong gaat aanleggen bij Rif St. Marie.

Dat meldt het Antilliaans Dagblad vandaag. In reactie hierop hebben de directeuren van het bouwbedrijf laten weten dat in het project de unieke natuur en cultuur juist centraal staan en dat het uitgangspunt is dat het past bij de omgeving.

In een periode van zes tot acht jaar staat zullen er 450 wooneenheden worden gebouwd, dit gaat om hotelkamers en een winkelcentrum. Het streven is om in september te beginnen met de eerste fase van het Dormio Eco Resort, van 150 units.

Bron: ParadiseFM

7 Reacties op “ParadiseFM | Zorgen om ecoresort Sint Willibrordus

 1. No Ecoresort at Saliña/Rif Sint Marie, Curacao

  1,100 have signed. Let’s get to 1,500!

  https://www.change.org/p/gobiernu-cw-no-ecoresort-at-sali%C3%B1a-rif-sint-marie?signed=true

 2. @Knoek-Koe: die wetlands zijn niet vernield. Sehos loos al meer dan 60 jaar daar.

 3. De mangroves by Corendon zijn ook wetland, totaal vernield door gifwater lozing van het ziekenhuis, demoing, en graafwerkzaamheden.

  Een waterrecyclatie systeem ziekenhuis, 20 miljoen was te duur bevonden en is geschrapt ( inside info HNO)

  Er zou anders natuur te veel ruimte in de zakken overblijven van de met name dames en heren in charge, en dat, dat mag natuurlijk niet.

  Low ethics, typisch voor bestuurdets van een bananenrep..

 4. Joep Meloen

  Welk ‘licht’ heeft deze ongein bedacht ?
  Denkt men nu werkelijk dat er ook maar 1 vogel daar zal blijven of terugkomen wanneer men daar begint met bouwactiviteiten ?
  Dit plan is simpelweg totale vernietiging van het hele gebied en ik ben toch wel heel benieuwd welke malloot dit niet alleen een goed idee vond, maar die ook nog eens een bouwvergunning hiervoor heeft afgegeven ?

  Hoeveel geld is hier onder de tafel geschoven om dit er door te krijgen en als er niet is geschoven dan is dit het zoveelste bewijs dat er op bepaalde functies totaal, maar dan ook werkelijk totaal incapabele en ongeschikte figuren zitten. Geen wonder dat Nederland wil ingrijpen. Keer op keer laten de bestuurders zien dat ze er een puinhoop van maken.

  Voor wie nog niet heeft getekend, hier de link naar de petitie om deze ongein te stoppen.
  https://www.change.org/p/gobiernu-cw-no-ecoresort-at-sali%C3%B1a-rif-sint-marie?recruiter=701236955&utm_source=share_petition&utm_medium=facebook&utm_campaign=psf_combo_share_initial&utm_term=psf_combo_share_abi&recruited_by_id=17a46b90-12ed-11e7-b3bc-0966d346efc3&utm_content=fht-27163647-en-us%3A1

 5. How wetlands are linked to our climat

  Bogs, ponds and peatlands don’t get the attention they deserve. Yet they could help us save the climate — and ourselves.  

  Why should we care about wetlands? 

  Although wetlands cover less than 4% of the Earth’s surface, 40% of all animal species live or reproduce in them. One-third of all organic matter on our planet is stored in places like the gigantic Pantanal wetland in western Brazil, the Sudd floodplain in southern Sudan or the Wasjugan Marsh in western Siberia. 

  https://m.dw.com/en/climate-change-peat-soil-forests-biodiversity-protected-nature-co2-emissions/a-56408677?maca=en-newsletter_en_bulletin-2097-xml-newsletter&r=57178741245685181&lid=1742481&pm_ln=75596

 6. Wie gaf de vergunning of toesteming ?
  Wie wordt er beter van ?
  Nader uitleg a.u.b .
  Ook dit is vreemd , heel vreemd .

 7. Hoe naief en onverantwoordelijk kun je zijn; 450 apartementen en een winkelcentrum bouwen in een natuurgebied (!), n.b. een wetland waar vogels zoals flamingo’s foerageren, bewoners kunnen rondwandelen en toeristen kunnen genieten van een uniek stuk natuur. En dan het lef hebben om te zeggen dat “in dit project juist de uniek natuur en cultuur centraal staan”. Ja, voor degenen die het zich kunnen veroorloven een dergelijk optrekje te kopen. De rest is er niet welkom (weer een gated community) en de vogels en bezoekers hebben het nakijken. Juridisch gezien kan dat helemaal niet, zie wat er met Lac te Bonaire is gebeurd; het is een wetland (!), en aangezien wij deel uitmaken van het Koninkrijk is het bebouwen en vernielen daarvan VERBODEN. Ja, ook te Curaçao. Ook bij Lac wilden ‘projectontwikkelaars’ (hebzuchtige mensen op winstbejag die willen bouwen in met name rustige natuurgebieden ten faveure van enkelen) dit gaan doen. Dank zij gevoerde processen heeft de overheid (middels een Besluit van de Gouverneur) daar een stokje voor gestoken. Kennelijk moet een dergelijke strijd nu wederom gevoerd worden. Mocht dat nodig zijn dan zal ik betreffende instanties graag informatie verstrekken en van relevante stukken voorzien. Wat mij betreft is het gebied het alleszins waard om daarvoor een intense, langdurige en succesvolle juridische strijd aan te gaan. Ons erfgoed is al te vaak ten prooi gevallen aan querulante ondernemingen en hebzuchtige ‘ontwikkelaars’. Enough is enough, het wordt tijd om de juridische messen te gaan slijpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *