ParadiseFM | Winkels moeten dicht na 20.00, restaurants uitgezonderd

Restaurants en truk’i pans zijn hiervan uitgesloten, mits zij zich aan de andere maatregelen van social distancing houden.

Premier Eugene Rhuggenaath heeft nieuwe maatregelen aangekondigd om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen en om de gelimiteerde capaciteit van het eiland niet te overschrijden.

Daarom mogen alle winkels en supermarkten niet meer open zijn na 20.00. Restaurants en truk’i pans zijn hiervan uitgesloten, mits zij zich aan de andere maatregelen van social distancing houden.

De maatregel zal ingaan vanaf morgen en gecontroleerd worden door de politie, de overheid en MEO.

Bron: ParadiseFM

7 Reacties op “ParadiseFM | Winkels moeten dicht na 20.00, restaurants uitgezonderd

 1. De maatregel is gedaan vanwege de vele minimarkets die tot de laatste gast openblijven. Nog steeds zie ik ze in de deuropening staan zuipen. En de gewone supermarkten gingen toch al om 8 of 8.30 uur dicht. En bovendien is het al een stuk rustiger in reguliere supermarkten.

 2. Hoe lang laat Curacao nog regionale vliegtuigen toe, vraag ik me even af. Op Aruba mogen geen regionale vluchten binnenkomen, behalve medisch en noodzakelijk transport.
  Curacao-Bonaire vv gaat gewoon door.
  Ook vraag ik mij even af of CHATA een noodfonds heeft, wat zit erin en hebben zij ooit een plan gemaakt, want laten we wel wezen een crisis kan altijd gebeuren. In het Arubaanse noodfonds van ATA zit bv 23 miljoen gulden. Ben benieuwd hoe CHATA dit geregeld heeft.
  De graaicultuur in acht nemend zal het wel 0,0 zijn. Maar ik kan me vergissen-:)

 3. Joep Meloen

  @ Ericlapas

  We weten nog steeds niet of het zich verspreidt of heeft verspreid. Jij doet een aanname die werkelijk nergens op is gebaseerd.

  Van patiënt nr 1, 2 en 3 is bekend met wie ze in contact zijn gekomen en die mensen worden gemonitord. Maar patiënt, 4, 5 en 6 kunnen best wel met zeer veel mensen in aanraking zijn geweest. Ze kwamen dan wel van buiten het eiland, maar het zijn wel gewoon YdK, dus dikke kans dat zij contact hebben gehad met familie, kennissen etc. Een toerist heeft hier geen familie of kennissen, dus heeft minder kans het op de lokale bevolking over te dragen.

  Daarom moeten we nu weer 14 dagen wachten (na ontdekking van deze patiënten) om vast te kunnen stellen of zij iemand hebben besmet of niet. Zijn we na 14 dagen of 3 weken nog steeds op hetzelfde aantal dan mogen we concluderen dat er geen aanvullende besmettingen zijn en kunnen we de maatregelen wat gaan afbouwen.
  Maar vergeet niet dat we iedere dag nog vliegtuigen krijgen, met een crew en die crew mag gewoon overal komen. Zij worden niet gecontroleerd, zij begeven zich onder de mensen, er hoeft er maar 1 te zijn die het virus bij zich heeft en we beginnen weer van voren af aan.

  Als ik Ruggenaath zou zijn zou ik alle air crews dan ook verplichten om op het terrein van het hotel te blijven en geen contact te hebben met de lokale bevolking.

 4. Joep Meloen

  @ Wim

  Ik denk niet dat de maatregelen minder kunnen, ze moeten slimmer en meer doordacht.
  Het gaat er om dat je mensen zoveel mogelijk afstand van elkaar wilt laten houden en dat doe je dus niet door hetzelfde aantal in kortere tijd door een ruimte te sturen.

  Het beste zou zijn wanneer iedereen dit virus nu eens serieus gaat nemen en gewoon afstand bewaart van anderen. Te vaak zie ik nog hele groepen mensen dicht bij elkaar staan of ze lachen je uit wanneer je hen vraagt om afstand te houden. In Italië en Engeland en zelfs de VS deden ze dit ook tot voor kort, doch daar praat men nu wel anders. Men ziet de gevolgen en men realiseert zich dat dit virus absoluut geen geintje is.

  Hoe eerder we hier met z’n allen ons aan de regels houden, hoe eerder is dit coronavirus verdwenen en kunnen alle maatregelen overboord worden gegooid. Dan kunnen we ons normale leven weer enigzins oppakken, kan de horeca weer aan het werk en verkleinen we de impact van het wegblijven van het toerisme. Want hoe we het ook willen gaan wenden of keren, de toeristen komen voorlopig nog lang niet terug. Reken en plan maar op een jaar, alles wat korter is kun je dan een meevaller noemen.

 5. Deze beslissing van Ruggenaath is simpelweg een politieke stunt, de man wilt mee liften op de maatregelen die genomen zijn.

  Deze maatregelen zijn gewoon overbodig want er is geen enkel signaal dat het virus zich onder de bevolking verspreidt.

 6. Juist Joep, vraag me af wat de gedachte achter deze maatregel is.

  Maar goed dat jij eindelijk ook van mening bent dat de maatregelen wel wat minder kunnen.

 7. Joep Meloen

  Geen slimme maatregel.
  Het enige wat nu gaat gebeuren is dat hetzelfde aantal kopers nu in minder tijd door die winkel moeten en dat leidt dus hoe dan ook tot meer verspreiding.

  Was slimmer geweest om de openingstijden te verruimen, dan zoeken mensen vanzelf naar de stille uurtjes.
  Gelukkig zie ik dat veel supermarkten nu gaan afleveren, dat zal de druk ook van de ketel halen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *