ParadiseFM | Weer verbinding tussen Colombia en Curaçao

Avianca voerde vlucht uit van en naar Bogotá.

De Colombiaanse luchtvaartmaatschappij Avianca is weer begonnen met vluchten op Curaçao. Dat heeft Curaçao Airport Partners bekend gemaakt.

Het gaat om de eerste vlucht sinds het sluiten van de grenzen vanwege de corona pandemie in maart vorig jaar. Avianca voerde vlucht uit van en naar Bogotá. In eerste instantie wordt er begonnen met tweewekelijkse vluchten door Avianca. Ook start de Colombiaanse luchtvaartmaatschappij Wingo weer met vluchten tussen Curaçao en Colombia. De eerste vlucht vanuit Bogotá staat gepland op 3 februari.

De verwachting is volgens de Amigoe dat er binnenkort ook vanuit Medellin en Cartagena op Curaçao gaat worden gevlogen. Naast Nederland en Amerika is Colombia een belangrijke markt voor Curaçao. Voor de coronacrisis landden ongeveer 25.000 Colombianen per jaar op Hato.

Bron: ParadiseFM

8 Reacties op “ParadiseFM | Weer verbinding tussen Colombia en Curaçao

 1. Aviancia vliegt elke dag op en neer. Soms vlgs mij 2x dags.
  Laten wij vanuit gaan dat de vliegtuigen 70% gevuld zijn.
  Dan zou het dan veel meer dan 25.000 moeten zijn. Of niet ?

 2. Mooi, de Colombianen (toeristen, familie, vrienden enz.) zijn van harte welkom; bienvenidos Colombia! Zolang het natuurlijk wel met PCR is. Maar dat spreekt voor zich.

 3. “Colombia is een land wat zwaar getroffen is door de coronacrisis. Het aantal besmettingen nam vanaf maart in heel snel tempo toe en het aantal coronapatiënten was in juli en augustus ontzettend hoog, met op het hoogtepunt meer dan 13.000 nieuwe patiënten op 1 dag. Om dit een halt toe te roepen riep de regering op tot een heel strenge lockdown. Dit had echter ook heel ernstige gevolgen: al na een paar dagen hadden mensen moeite voedsel op tafel te krijgen. Colombianen in nood hingen rode vlaggen uit ramen en deuren – de rode vlag werd een nationaal symbool voor honger”

  Komt u binnen….op 4/1/21 ‘slechts’ + 10.000 besmettingen

 4. Vrij verkeer van mensen en goederen heeft helaas ook negatieve kanten.

 5. @Brian S, de werkende dames tellen ook mee die zullen nu waarschijnlijk in cafés en snackbars gaan werken.

 6. Voor de coronacrisis landden ongeveer 25.000 Colombianen per jaar op Hato.

  En hoeveel was toerisme en hoeveel was familiebezoek?

 7. Met 25.000 per jaar een belangrijke markt? Arm Curaçao….

 8. Gelukkig… Begon al saai te worden bij de Sneks.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *