26 C
Willemstad
• zondag 9 mei 2021 09:24

PBC | Coronamaatregelen eerder dan verwacht versoepeld

Persbureau Curacao Vanaf dinsdag 11 mei zullen de coronamaatregelen op Curaçao worden versoepeld. Eerst zou dat over negen dagen, op 17 mei zijn. Volgens demissionair premier Eugene Rhuggenaath...

PBC | Zondag kans op regen en onweer

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Een storing die naar verwachting de lokale eilanden in de komende 24 tot 36 uur zal treffen, bevindt zich momenteel boven het zuidoosten van...

AVC | ‘Toezicht op financiële instellingen Curaçao is te vrijblijvend’

Servaas Houben en Ronald Ketellapper | Achterkant van Curacao Het toezicht in Curaçao op financiële instellingen is te vrijblijvend, verouderd en houdt onvoldoende rekening met de risico’s waaraan...

ParadiseFM | “Eiland heropent dinsdag”

De meeste sectoren op het eiland mogen dinsdag weer open. Dat melden bronnen aan Paradise FM. Om 16 uur worden de details bekendgemaakt tijdens een ‘relato di...

Nu.cw | Curaçao eerder dan verwacht uit lockdown

Na weken op slot te hebben gezeten, gaat Curaçao uit lockdown. "De cijfers van de afgelopen weken zijn dermate positief dat verdere versoepelingen verantwoord zijn", aldus demissionair...

NOS | Premier Rutte: Europese covid-reispas misschien pas in augustus

Sander van Hoorn De covid-pas, de QR-code waarmee Europeanen deze zomer makkelijker op reis moeten kunnen in de EU, is er misschien pas in augustus. Dat heeft premier...
- Advertisement -spot_img
HomeMediaRadio Paradise FMParadiseFM | Wederom grote stroomstoring

ParadiseFM | Wederom grote stroomstoring

De stroom is nog niet helemaal stabiel | Extra

Curaçao is vanmiddag rond 15.15 weer getroffen door een grote stroomstoring. Aqualectra weet de omvang nog niet precies en is as we speak aan het troubleshooten.

Mogelijk is wederom het hele eiland getroffen en is de oorzaak dezelfde als afgelopen maandag.

Bron: ParadiseFM

30 reacties

 1. Klopt &”@Knoek koe
  Een uitermate gevaarlijke wet die de burger beperkt in zijn doen en laten vooral wat de zakkenvullende overheidsdienaren en regering betref!

  Jullie kennen het nieuwtje al dat ms Emily en Leeflang zich bij DP hebben aangesloten?
  Over opportunisten gesproken-:)

  Het wordt weer vervolgd.

 2. Het Aqualectra probleem kan opgelost worden door de loonsverlaging van 12.5% met terugwerkende kracht terug te draaien. Kerstbonus 13de maand nu uitkeren.
  Raad van Commissarissen dienen ook de directieleden een bonus gelijk aan een jaar salaris, toe te kennen.
  Om dit te bekostigen kan de electraprijs verhoogd worden. Of Nederland mag nog 1 of 2 miljard overmaken.
  Zwarte Piet is eruit geschopt, maar De witte Sinterklaas niet!

 3. De vraag is waarom stelt niemand Direct TV en Jachmien Pinedo verantwoordelijk voor deze zoveelste stroomstoring? Waarom Direct TV? Vrij simpel, vóór het verlengen van het contract van Darick Jones , is het uitgelekt dat Steven Martina een Europese Nederlander op zijn lijst had als CEO van Aqualectra.

  Zoals altijd begon Jachmien Pinedo met haar stemmingmakerij van waarom een buitenlander en niet Darick Jones ?

  Steven Martina weet dat Curaçao en Aqualectra beter af zijn met een andere CEO voor Aqualectra dan Darick Jones maar wist dat de valse campagne van Direct TV en Jachmien Pinedo hem politiek kon schaden. Nu zitten we met de gebakken peren. Bedankt Jachmien!!!!

 4. Danki Stephen Martina.
  Je bracht Curaçao 1.000 koeien, spacetravel en duisternis!

  Jij bent de eindverantwoordelijke!

  Best vervelend he? Ministertje spelen van een eiland waar je plotseling en accuut ter veranteoording geroepen wordt.
  !
  Is wel wat anders dan 1.000 koeien beloven, je broer/ neef / familie projectjes en banen toespelen.

  Met de “MAN” in het haar!

 5. Zaterdag middernacht.
  Curaçao wanneer het onafhankelijk / 100% autonoom is:
  Directeuren met wereldsalarissen, bevolking in het donker.
  Dit zal de realiteit zijn!
  En owee als je commentaar hebt op de leiding, met de nieuwe noodwet kun je zo “opgeruimd” worden.

 6. Lekker tax heffen op zonnepanelen. Deze criminele bende denkt alleen aan inkomsten. Mijn koelkast van 3 mn oud
  naar de knoppen. Ik ga dit verrekenen met hun energierekening,,want je krijgt toch niets van die maffioso.s hoop niet dat ik de enige ben die dit gaat doen en niet toch allen die schade hebben als makke schapen netjes hun rekening betalen aan de Aqualectra clan.

 7. @Fred Schiedam: ik had al gezegd: “niet over batterijen beginnen.”

  Nog een keer voor de dombo’s, waaronder ook gij: de prijs van batterijen (ook buurtbatterijen) is zo hoog dat het niet opweegt tegen de voordelen.
  Ja, het gaat snel, maar het is nog niet zo ver. Zal nog minstens 5 jaar duren.

  Je hebt gelijk, in Duitsland en nog meer in Australië wordt gewerkt met buurtbatterijjen. Onder een pleintje in het midden van een buurt worden tot 20 stuks 40ft containers, volgestopt met batterijen. Werkt inderdaad prima.

  ECHTER: als er geen subsidie op wordt gegeven begint niemand er aan.

  Voor een normaal huis, met een dekking van 24 uur hebt je voor ongeveer 30.000 usd batterijen nodig.
  Do the math yourself.

 8. @LaStiwz:
  Het probleem ten voeten uit: mensen zonder inzicht galmen het hardst.

  We leven niet meer in de jaren vijftig. Al eens gehoord van buurtbatterijen? In Duitsland gaan nu de eerste dorpen van het net af, omdat zij volledig (via een buurt-coöperatie) zelfvoorzienend zijn met eigen wind-, zonne- en bio-energie, opslag via buurtbatterij.
  N.B. Inderdaad, bio-energie uit kippestront!!

 9. @ Pelican, uit zeer betrouwbare bron, van iemand die daar een top functie heeft, namen kan ik niet noemen als je mij begrijpt.

 10. @Brian S: en waar draaien die dan op? Op gemalen poppenstront?
  Een grote opwekker vervangen door multi tig kleine (minstens 20 kVA) herriemakers is de oplossing? Wie gaat daar het ondergoud van doen?

  Wat meen je wat dat de consument gaat kosten?
  Als het werkelijk rendabel zou zijn, dan had ik en vele anderen met mij, allang zoiets thuis staan.

 11. Zag laatst iets dat ik 20 jaar geleden in Bogotá het laatst zag. Toen een ‘monteur’ de afgesloten stroom weer ging aansluiten, voelde hij eerst met een niet-geïsoleerde schroevendraaier of er stroom op een draad stond.
  Opleidingen zijn ook niet wat ze zouden moeten zijn…

 12. Ik blijf erbij om te zeggen dat de Aqualectra installeurs medewerkers gewoon de boel blijven saboteren ( in opdracht van MFK leden met Gerrit op de achter grond ) omdat zij geen kerst bonus krijgen uit de al lege staats kist. En Gerrit de Raaf gooit er nog een schepje boven op wat staken betreft met zijn Dominee Haagen preken in de curacrimse dieren tuin!

 13. En weer blijft de verantwoordelijke minister, directie en management van Aqua Electra zitten waar ze zitten.
  Voor Nederland met zijn OLO projecten van start gaat laat ze eerst maar het betreffende ministerie en Aqua Electra schoonvegen en capabele mensen plaatsen want alle projecten zijn gedoemd te mislukken zonder verzekert te zijn van energie.
  De discussie oranje of geel kan ook in de ijskast. Welke vakantieganger komt hierheen als hij niet zeker is dat hij zijn telefoon, ipot etc kan opladen.

 14. Als de politiek van mening is dat een “overheids nv” betekent dat ze daar op basis van politieke, partij of persoonlijke voorkeuren, in plaats van kwaliteit topfuncties uit kunnen delen. En die top het zelfde doet bij het midden management krijg je een zware en incapabele top wat ten koste gaat van de werkvloer en de kwaliteit/continuïteit van het product. Service en verandwoordelijk komen alleen voor in publicaties en niet binnen het bedrijf zelf en de resultaten zijn altijd rampzalig. Maar omdat het overheids nv’s zijn en monopolisten zijn er ook geen consequenties. En hobbelt iedereen door op naar de volgende kosten verhoging en uitval.

  De elektrische infrastructuur van het eiland is vergelijkbaar met een heel oud huis met een stopcontact bij oplevering een luxe en voldoende alleen haalt de tijd de situatie in en er komen apparaten bij. Om dat op te lossen er steeds meer verdeel Dekker dozen geplaatst en zwaardere zekeringen in gestoken. En het dan gek vinden dat de stroom uitvalt?
  En dan zie je het top management te kort schieten stel je door dat ze incapabele zijn en als er iemand in midden management of werkvloer wel een idee heeft hoe de zaak te verbeteren, kan hij het niet uiten want dan wordt de top “gepasseerd” en is de kans best groot dat hij zijn inkomen gaat verliezen.

 15. In Nederland zijn ook gebieden waar je alle essentiële apparatuur achter ups of spanningsfluctuatie stopcontact moet zetten. En dan nog vliegt er af en toe zo’n kut heli de draden kapot.

 16. Om 03.15u, precies 12 uur na de uitval opnieuw een onderbrekig van, ja slechts, 1 seconde. Je schrikt je rot, gaat kijken of je apparatuur nog o.k. is.
  En inderdaad Joep, schade verhalen bij Aqualectra is onmogelijk of je moet een proces beginnen hetgeen je meer gaat kosten dan de veroorzaakte schade.

 17. Het feit dat je een HTS of RA diploma hebt maakt je nog geen goede bedrijfsleider!
  Vaker meegemaakt.

  Aan intelligentie/ potentie om logisch na te denken ligt het niet zo zeer.
  Maar die eilandmores ( nooit op tijd komen, nooit een begroting op tijd af, nooit een e-mail op tijd beantwoorden, “mij nu baas is” mentaliteit) dat leer je op een 4 jarige HBO/WO/ post WO opleiding niet 1,2, 3 af..

  Je kunt de geit uit de mondi halen….maar zijn streken neemt hij mee.

 18. In de krant vandaag dat directeur Jonis en de Grote Giro Graaister Neysa Isenia alle verantwoordelijkheid op zich nemen voor de blackout van gisteren.

  In een beschaafd land betekent dat meteen opstappen.

  Op dit ****** betekent het vandaag gewoon weer naar je werk gaan en eind deze maand weer vele tienduizenden guldens in je zak steken.

 19. Aqualectra laat voor de zoveelste keer weer eens zien niet in staat te zijn de stroomvoorziening op een adequate manier te organiseren. Van de week stond er al een commentaar in de Amigoe over het gebrek aan anticiperen van het management van Aqualectra.
  Helaas zit de rot nog veel verder in het bedrijf, want wanneer er op 1 afdeling maar liefst 25 coronabesmettingen zijn dan is het zeer bedroefd gesteld met de discipline van het personeel en management.

  Als klap op de vuurpijl hadden we dan rond 10.27 PM vanavond nog even een gezellige powerdip van 1 seconde oftewel alle apparatuur kreeg een oplawaai van jewelste. Wanneer de boel dan kapot gaat dan geeft Aqualectra niet thuis en blijft de consument met de schade zitten.
  Het wordt tijd dat de overheid hard gaat ingrijpen bij dit bedrijf, zo kan het niet langer. Aqualectra heeft aangetoond niet in staat te zijn de energievoorziening te kunnen garanderen, wellicht moet het maar eens worden uitbesteed aan een ander bedrijf, waar je gewoon een boeteclausule in het contract kunt opnemen.
  Welk bedrijf ?
  Wat te denken van Karpowership ?
  Een Turks bedrijf dat complete electriciteitscentrales op een schip plaatst en vervolgens stroom gaat leveren aan eilanden. Geen gedoe meer met Aqualectra, gewoon een schip in de haven, centrale aan boord, probleem opgelost.

 20. @Macmba zegt: “…Centrales opdoeken.
  Geen blackouts meer…”

  Denk eens even na. Dat is dan elke nacht een black out.
  Waar krijgen we ‘s nachts dan stroom van? Van maan-energie?

  En niet batterijen roepen.
  Dat is nog dommer dan wat je al deed.

 21. Tja, dat krijg je als je nieuwe directeur uit de afvalbak van Girobank haalt.

  Neysa Amnesia / Insane-ia. Door CBCS niet integer en niet geschikt voor een directiefunctie bevonden, en dus… nu Directeur van Aqualectra!

 22. Laat gewoon op alle daken gratis zonnepanelen plaatsen door aqualectra naar behoefte van de grote van de woning.
  Maandelijks een vast huurbedrag .
  Aqualectra paar man voor onderhoud.
  Centrales opdoeken.
  Geen blackouts meer.

 23. Amateurisme of sabotage, in beide gevallen diep en diep triest. De waarheid hoor je van de man op de vloer, en zeker niet van het management. Dus uitleg en excuses morgen in de media, die kunnen door de plee. Vervang dit management en de hele toezichthoudende bende. Al was het alleen om een voorbeeld te stellen. Wanneer wordt er eens iemand afgerekend op (een reeks van) wanprestaties, waar zovelen schade door lijden.

 24. Als de oorzaak dezelfde is als afgelopen maandag, dan is dat diep-treurig. Men heeft dus niets daarvan geleerd, en geen voorzorgsmaatregelen genomen.
  Dit vraagt om diepgaand onderzoek door onafhankelijke technische deskundigen, bijvoorbeeld van DNV KEMA.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties