30 C
Willemstad
• maandag 15 juli 2024

Democracy now! | Tuesday, June 25, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, June 24, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 24 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

SM | 150 miljoen euro nodig voor batterijen, windmolens en zonnepanelen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten

De Nederlandse rijksoverheid moet de komende jaren 150 miljoen euro uittrekken voor de uitrol van windmolens, zonnepanelen, en batterijen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Dat blijkt...

PBC | Top 0.3% belastingplichtigen met schuld dragen 1/3e totale belastingschuld

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Belastingdienst richt zijn focus op invordering bij zakelijke klanten. Zij zijn verantwoordelijk voor ongeveer 95 procent van de totale belastingopbrengsten. 0,3 procent van...
- Advertisement -spot_img

ParadiseFM | Vrouw mishandeld door partner bij Kaya Yobida

HomeMediaParadiseFM | Vrouw mishandeld door partner bij Kaya Yobida
De politie trof de vrouw aan aan de rand van de weg bij Kaya Yobida met wonden aan haar been. Ook was de vrouw in haar gezicht geslagen. 

In de nacht van woensdag op donderdag is er een vrouw mishandeld door haar partner. Na een melding is de politie naar het adres gegaan. De politie trof de vrouw aan aan de rand van de weg bij Kaya Yobida met wonden aan haar been.

Ook was de vrouw in haar gezicht geslagen. De vrouw is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht en daar verder behandeld. De politie onderzoekt de zaak nu verder.

Bron: ParadiseFM

5 reacties

 1. Ik zie dat @John Bash en @Roberto de klassieke fout maken, ze kijken alleen naar de macho gedrag van de man en niet naar het gedrag van de vrouw.

  Laatst werd zelf een demonstratie georganiseerd en waren ook een groep vooral lesbische vrouwen die ook een mening hadden maar ze hebben nooit een relatie met een man gehad dus zij kunnen niet mee praten.

  Vrouwen die slachtoffer van huiselijk geweld worden hebben de juiste advies nodig en het liefst de juiste advies om huiselijk geweld te voorkomen.

  Als kind zag ik het regelmatig in de wijk gebeuren mannen die hun vrouwen sloegen maar en er was één gezin waarbij de man hard tegen zijn vrouw schreeuwde waarbij iedereen dacht, hij gaat haar vermoorden maar ze waren jaren getrouwd en die vent heeft die vrouw ondanks het verbale geweld nooit met één vinger aangeraakt.

  Het was vrij simpel elke keer als die vent boos werd, of omdat het eten niet op tijd klaar was of de vrouw was ongesteld als hij zin had, en hij begon te schreeuwen maakte die vrouw geen oogcontact en maakte ze zich zo klein mogelijk, dat werkte, na een tijd was de man uitgeraasd en was alles weer koek en ei tussen die twee.

 2. Het macho gedrag van deze personen, zou verholpen kunnen door de hersenpan te voorzien van het ontbrekend stukje gen of een ontbrekende bypass aan te leggen naar de desbetreffende goede hersencellen.

 3. Mishandeling is een goed bewaard familiegeheim. Degenen die de echtgenoot het naast staan, dus zijn beste vrienden, collega’s of familieleden die niet in hetzelfde huis wonen, hebben misschien nooit het vermoeden dat hij zijn vrouw slaat. Hij functioneert (misschien) goed op zijn werk en in de maatschappij en vaak zien zijn collega’s naar hem op als een voorbeeldige echtgenoot. Maar…..veel mannen die hun vrouw slaan, zouden een vechtpartij in een bar, op straat of op het werk uit de weg gaan, zij lopen keihard weg. Velen zouden hun laatste cent weggeven om iemand hulp te vragen om hen in zo’n noodtoestand te helpen. Zulke mensen worden un “abusador cobarde” genoemd. Maar let wel dat wanneer het echter hun huwelijkspartner betreft, kan de kleinste kleinigheid, een maaltijd die niet op tijd klaar is, een verkeerd gekozen maaltijd, de stijl van haar kleding die hem niet zint of haar wens om naar iets anders op de televisie te kijken dan hij, een uitermate gewelddadige woedeaanval ontketenen. Terwijl de afranselingen niet door een ruzie waren voorafgegaan. Feiten tonen aan dat in veel gevallen de mishandelingen worden ontketend door iets „onbeduidends”, iets “onbenullig” zoals bijvoorbeeld het feit dat de vrouw zijn spiegelei met een kapotte dooier serveert of haar haar in een paardenstaart draagt”. Ook extreem jaloezie draag regelmatig bij tot mishandeling. Even naar een andere man kijken…..boem boem boem. Het is het beste om, wanneer deze zorgwekkende gevoelens (mishandeling) de kop opsteken, ze vroegtijdig te berde te brengen en te bespreken. Indien het de echtelieden niet mogelijk is onder vier ogen dit openhartig uit te spreken en tot een vredige oplossing te komen, moet er iets anders gebeuren. Dan moeten zij een tussenpersoon inschakelen. Lukt het dan wéér niet, dan moet het slachtoffer (in dit geval de vrouw), serieus over een echtscheiding nadenken. Want als de man eenmaal zijn hand heeft opgehesen tegen zijn vrouw, zal het ook vaker gebeuren. Het blijft zeker niet tot die ene keer. Onder geen enkele voorwaarde mag iemand die zich een kerel, een man noemt, een vrouw (die zich niet kan verdedigen) mishandelen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties