31 C
Willemstad
• vrijdag 19 juli 2024

Democracy now! | Tuesday, June 25, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, June 24, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 24 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

SM | 150 miljoen euro nodig voor batterijen, windmolens en zonnepanelen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten

De Nederlandse rijksoverheid moet de komende jaren 150 miljoen euro uittrekken voor de uitrol van windmolens, zonnepanelen, en batterijen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Dat blijkt...

PBC | Top 0.3% belastingplichtigen met schuld dragen 1/3e totale belastingschuld

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Belastingdienst richt zijn focus op invordering bij zakelijke klanten. Zij zijn verantwoordelijk voor ongeveer 95 procent van de totale belastingopbrengsten. 0,3 procent van...
- Advertisement -spot_img

Opinie | De Amigoe heeft de klok weer horen luiden, maar weet niet waar de klepel hangt

HomeMediaOpinie | De Amigoe heeft de klok weer horen luiden, maar weet...
Journalist Robert Pastoors en Wim Romeijn moesten eerder diep door het stof vanwege verzonnen feiten en daarop gebaseerde gevolgtrekkingen.

Het begint ondertussen gewoonte te worden dat deze krant als ongeleid projectiel leugens de wereld in slingert om daarna door de rechter te worden gecorrigeerd. Gelukkig voor de krant dat niet iedereen de moeite neemt om te gaan procederen, anders zou ik nog wel kunnen bemiddelen in het verkrijgen van een retainer contract bij een advocatenkantoor in de stad.

De krant heeft kennelijk niet geleerd van de uitspraak van mr. Pieter de Kort in de rechtszaak tussen krant en Harald Linkels. Journalist Robert Pastoors en Wim Romeijn moesten diep door het stof vanwege verzonnen feiten en daarop gebaseerde gevolgtrekkingen.

En ook nu gaan ze weer in de fout en opnieuw lijkt het dat journalist Wim Romeijn zijn gram probeert te halen op René Zwart.

U krijgt alleen de kop van de krant te zien, want u weet dat journalisten en anderen monddood worden gemaakt als Amigoe zijn zin krijgt. Vraag het Yves Cooper.

2019 12 27 – Amigoe | Rene Zwart formaliseert werk voor Openbaar Lichaam Bonaire

Wat staat er onder deze kop:

KRALENDIJK – René Zwart gaat de noodlijdende communicatieafdeling van het Openbaar Lichaam Bonaire (OLB) leiding en sturing geven.

Zwart is buiten de normale kanalen om ingehuurd en arriveert begin volgend jaar op het eiland. Zijn aanstelling vond plaats op instructie van gedeputeerde Elvis Tjin Asjoe en directeur Marion Gherbaz van de directie Bedrijfsvoering en Ondersteuning.

Wim Romeijn vervolgt het artikeltje verder met wat opvulling uit het verleden, zoals de ‘ontmaskering’ door zijn krant van Zwart c.s..

De ‘faux pas’ die hij beging ten aanzien van collega journalist Linkels en waarvoor hij werd teruggefloten door de rechter blijft verder achterwege.

Had Amigoe gewoon zijn werk gedaan, dan had Elvis EJ Tjin Asjoe de krant kunnen vertellen dat Zwart helemaal niet in dienst komt en al helemaal geen manager wordt van de afdeling communicatie op Bonaire. Laat staan afreist per 1 januari om zich te vestigen op Bonaire. Btw.: de positie die Romeijn in gedachte heeft voor Zwart is al vervuld vanaf 1 januari. Misschien had de Amigoe daarover kunnen schrijven…..

Dan zou de wakkere krant van de ABC-eilanden kunnen opschrijven dat Zwart – nu hij geen journalist meer is – een opdracht van het Bestuurscollege heeft gekregen om als staffunctionaris in Den Haag voor de directie Bedrijfsvoering en Ondersteuning adviezen en ondersteuning te geven.

‘Rene heeft in de Hofstad een uitgebreid netwerk, die voor het OLB van nut kan zijn ten behoeve van onze werkbezoeken aan Den Haag’, zo weet Elvis Tjin Asjoe mij te melden.

En nu ik toch even wat factchecking doe, kan ik ook de reactie van René met je delen:

‘Ik kreeg inderdaad van een kennis een bericht uit de Amigoe doorgestuurd dat ik ben aangesteld als de nieuwe manager van de afdeling Communicatie van het OLB en dat ik volgende week op Bonaire arriveer. Ik weet zelf nog van niks maar het is geschreven door de waarheidslievende Romeijn dus ik wacht met smart op bericht van het OLB.’

Rest mij nog één ding: van wie krijgt de Amigoe of Romeijn toch al die onzin doorgespeeld?

Zijn we toch weer bij de partijpolitiek beland. De Amigoe laat zich toch wel heel snel voor een rood karretje spannen.

En dat voor voor een krant met zo’n lange traditie. Hoofdredacteur Norman E. Serphos gaat het nog druk krijgen in 2020.

Bron: Facebook Dick Drayer

5 reacties

 1. Journalisten hier op Curaçao zijn over het algemeen zo onbetrouwbaar als het maar kan. Het zijn net hoeren ze kiezen de kant waar geld is.

  Er is een project Wellness, een dood project waar niets gebeurd waar sommige journalisten doodleuk elke maand een salaris van onze belastinggeld krijgt zonder enige prestatie. Zo is bekend dat o.a. Mariano L. Heyden vanaf september 2018, 9,540 NAF per maand krijgt bijgeschreven.

  Als tegenprestatie moet hij alles wat de regering doet goed praten en dit in een land waar gezegd wordt dat 30% onder de armoede grens leeft.

 2. Gisteren publiceerde de Amigoe dat gladjanus Alvin Daal. een kwal van een vent, 9,000 gulden per journalist betaalt om pro PIN stukjes te plaatsen.

  Uit belastingmiddelen uiteraard.

 3. Abonnement dit jaar opgezegd vanwege de geringe nieuwswaarde van de Amigoe en de vele onwaarheden in de krant. Deze krant is niet meer dan een verlengstuk van de grote mond van haar Directeur Michael Voges.

 4. De Amigoe is een prima krant, met wellicht hier en daar een missertje, maar wie maakt geen fouten (is het niet Dick Drayer die toestaat dat zijn zonen oorbellen dragen?)?

  Hij bevestigt hierboven gewoon wel dat een Rene Zwart een vette pastechi aan zijn vrijage met het bestuur van Bonaire heeft overgehouden.

  Alleen niet op Bonaire maar in Den Haag. Beiden Nederland toch?

  De selectief verontwaardigde Rene Zwartkijker Dick Drayer ziet het niet.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties