ParadiseFM | ‘Vissers verdienen advocaat’

Sjoerdsma vindt dat Nederland meer kan doen voor de vissers. De vijf mannen zitten sinds maart vorig jaar vast en wachten nog op behandeling van hun zaak | ANP

Volgens het Nederlandse Tweedekamerlid Sjoerd Sjoerdsma moet Nederland ervoor zorgen dat de vijf Curaçaose vissers die momenteel in Venezuela opgesloten zitten allemaal een advocaat krijgen.

Dat zegt Sjoerdsma tegen de Amigoe. Hij reageert op de antwoorden die minister van Buitenlandse Zaken Stef Blok eerder deze week heeft gegeven aan zijn vragen over de vijf vissers – het gaat om vier Curaçaoënaars en een Venezolaan met een verblijfsvergunning.

Sjoerdsma vindt dat Nederland meer kan doen voor de vissers. De vijf mannen zitten sinds maart vorig jaar vast en wachten nog op behandeling van hun zaak.

Bron: ParadiseFM

6 Reacties op “ParadiseFM | ‘Vissers verdienen advocaat’

 1. Dit is nou echt ‘n klus voor de zgn parlementariers van de oppositie, zijn immers hun kiezers, maar zitten te netflixen of in ‘t casino of zich zat te zuipen .

 2. Curaçaonaars? Dat is niet hun nationaliteit. Het gaat hier om 4 mensen met de Nederlandse nationaliteit uit Curaçao. Daarom bemoeit NL zich er logischerwijs mee. NL is langs diplomatieke weg oftewel de Nederlandse ambassade in Caracas verantwoordelijk voor ondersteuning van (Nederlandse) onderdanen. Niet Girigori. Zo is dat geregeld.

  @ericlapas
  Venezuela heeft nada nodig om mensen zonder enige vorm van rechtsgeldigheid eindeloos vast te zetten. Zo zit dat dictatoriale land nu eenmaal in elkaar. Tot nu toe luidt de aanklacht dat deze vissers in de territoriale wateren van Venezuela aan het vissen waren en niks geen witte poeder. Als dat wel zo was, geloof me dan had Venezuela dat heus wel breed uitgemeten. Zou prima propaganda materiaal zijn voor dat corrupte regime?

 3. Curaçao wacht af.
  Niets meer, niets minder. Noch de parlementariërs noch de regering hebben ergens de ballen verstand van.
  In een derde rangs circus zouden ze niet misstaan!

 4. LOL, de laatste die voor deze vissers opkomt is blijkbaar een ydk parlementarier/ minister.

  Een WIC parlementarier geeft meer ruchtbaarheid aan deze zaak dan onze parlementariers die zitten te netflixen.

 5. Nou laten we elkaar geen mietje noemen, deze mannen zitten niet voor niets vast. Waarom zou Venezuela ze vast houden als ze alleen aan het vissen waren en geen witte poeder transporteren? Moet zeggen dat die flikker met een grote bek van een sorry excuus voor een minister van Justitie die we heer hebben wel iets meer had kunnen doen.

 6. En wat doet Curacao eigenlijk voor deze vissers?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *