ParadiseFM | “Vishon-kandidaten hebben integriteitsbeoordeling doorlopen”

Verder sluit Vishon niet uit dat er gewerkt kan worden vakministers en dat niet alle potentiële ministers op de lijst staan.

De nieuwe politieke partij Vishon zegt een onafhankelijk deskundig bedrijf te hebben ingehuurd om alle kandidaten op de lijst een integriteitsbeoordeling te kunnen geven.

Dat meldt partijleider Miles Mercera. Daarnaast zouden alle kandidaten een selectie- en plaatsingsgesprek ondergaan hebben met een ‘lijst commissie’. Deze commissie werd gevormd door twee externe politiek deskundigen en partijleider Miles Mercera.

Verder sluit Vishon niet uit dat er gewerkt kan worden vakministers en dat niet alle potentiële ministers op de lijst staan.

Bron: ParadiseFM

23 Reacties op “ParadiseFM | “Vishon-kandidaten hebben integriteitsbeoordeling doorlopen”

 1. En Monte staat nu op de lijst van de MFK…

  Hij kwam zeker de integriteitstest niet door.. dan past de MFK beter bij je!

 2. En nog is alles beter dan het repalje , schorem, tuig , van kdnt , mfk , ps .

 3. Krijg eerst je partij maar eend op orde onder en controle, voordat het land wilt besturen!

 4. Curacao revisited

  @Wim: de eigenaar van Miles had in de politiek moeten gaan, want hij is de enige die en public durft te zeggen waar het op staat!

  Ben overigens erg benieuwd hoe Trui en Henk hier over denken

 5. Gebakken lucht.
  Net als de rest!

 6. Joep Meloen

  Vishon is nu een paar maanden bezig, maar tot op heden alleen nog maar loze (dus niet onderbouwde) statements en nu al ruzie ?
  Dat belooft wat voor de toekomst.

  Normaal is het toch de bedoeling dat je eerst een programma (lijst met doelen en wensen), dan gaat kijken wat dat zou gaan kosten. Vervolgens ga je kijken hoe je dat wilt gaan financieren en pas daarna breng je de nieuwe partij naar buiten.
  Het lijkt erop dat men op het allerlaatste moment heeft besloten om mee te doen aan de verkiezingen, dus maar snel het oprichten van de partij naar buiten heeft gebracht en pas daarna is gaan nadenken over wat ze eigenlijk willen bereiken en hoe ze dat willen bereiken. De omgekeerde wereld dus.

  Het opstappen van Monte geeft aan dat er binnen Vishon kennelijk dus ook opportunisten rondlopen die meenden dat een vroege aanmelding recht zou geven op een mogelijk zitje in de Staten oftewel veel gratis geld.
  En daarmee diskwalificeert Vishon zich volledig, want ook daar zijn er dus velen die alleen maar bezig zijn voor het eigen gewin en niet voor het algmeen belang. Anders gezegd, het gaat een partij worden met veel ruzies en opstappende leden.

 7. Curacao Revisited: wat zou de eigenaar van Miles hiervan vinden?

 8. @Curacao revisited, We hebben het al zo vaak gezien.. Nieuwe politieke partijen (met vaak dezelfde lui) die het anders gaan doen. Of politici die het anders gaan doen. En elke keer is hetzelfde pot nat.
  Politieke partijen zijn er alleen om jezelf beter te laten worden. Het eigen belang staat voorop.
  Wellicht een oplossing is om de lucratieve voorwaarden om bv statenlid te zijn flink in te korten zodat het financieel niet meer leuk is.

 9. Curacao revisited

  vishion zou anders zijn dan de rest vanwege een visie en verkiezings programma maar kennelijk blijkt het toch gewoon een instrument te zijn om binnen korte tijd een leuk baantje te vinden en veel pensioen op te bouwen

 10. En dit was Vishon dus.

 11. Het opstappen van Monte bewijst weer dat de dames en heren daar voor hun eigen belang zitten.

  Dean Rozier is opgestapt bij Partido Democrat omdat hem de 1ste plaats is beloofd maar die naar iemand anders ging. Elsa Rozendal is bij MAN opgestapt omdat die heks van Giselle Mc Williams op plaats 2 is gezet.

  Het valt wel tegen van Monte en Miles, ze laten politiek tussen hun relatie komen. Blijkbaar hielden ze toch niet zoveel van elkaar.

 12. Monte had de laatste verkiezingen 119 stemmen. Echt een stemmenkannon

 13. Lees in de link van Django dat een beoorbelde tambuzanger een hogere plaats op de lijst van Vishion beloofd was.

  Dacht dat we aan een dansleraar en een dj in de Staten wel genoeg hadden, moet dus een tambu zanger bijkomen.

  We gaan feestend ten onder.

 14. Er is al bomboshi binnen de partij. Leden gaan opstappen en financiers willen hun geld terug..

 15. en het begint al goed….
  Bij de oprichting van de partij worden al beloftes gedaan die niet (kunnen) worden nagekomen. Misschien toch een idee om een kandidaat die goed kan zingen ook het zangwerk te laten doen. Je kunt als nieuwe partij onmogelijk beloftes doen die niet in lijn zijn met de partij-idealen en al helemaal niet zonder de benodigde stemmen….. dat is namelijk niet verenigbaar met integriteit. Deze man gaat al voor het zingen (werkelijk begint) de kerk uit…

  https://curacao.nu/onrust-bij-nieuwe-politieke-partij-vishon/

 16. Het zou gunstig zijn als “Vishon” met een frisse vishon (visie en missie) in een duidelijk geschreven partij-programma laat weten waar zij voor staat, wat hun missie wordt voor de komende 4 jaar en op welke wijze die missie kan worden gerealiseerd. Dat begint natuurlijk met de ophoging van de loonbelastingen van iedere werkende inwoner (Bruin moet het immers wel kunnen trekken), verhoging van de OB, winstbelasting en kansspelbelasting en het financieel “rippen” van veroordeelde dealers….. tot en met het doorbelasten op het bezit van tweede huizen in binnen- en buitenland. Ik ben echt benieuwd naar het programma en de data onder/achter het programma. Ik hoop dat de partij een duidelijk normen- en waardenkompas hanteert en streeft naar een hoog integriteitsniveau onder de kandidaten. Maak er maar een zaken-kabinet van. Advies: Begin te investeren in goed onderwijs en vroegtijdige begeleiding van peuters en kleuters… (die niet intussen beroofd worden te Dominquito). Nos mes por!

 17. Volgens @Bulibuli, “We moeten niet net zoals in VS met fake news beginnen en conspiracies verspreiden.Ik ben geen fan van Vishon, maar ik vind het belangrijk wel om de feiten te vermelden.”

  Nou @Bulibuli, een ezel stoot zich niet twee keer aan de zelfde steen. Wij zagen het aan Steven Martina die een goede baan verliet om minister van economische zaken te worden om de belangen van de verzekeringsbranche te dienen.

  Miles Mercera gaat met één doel de politiek in en dat is om de belangen van zijn rijke vriendjes uit de toeristenindustrie te dienen. Alle middelen zijn geoorloofd om dit te voorkomen, het betekent meer geld in volle zaken terwijl de bevolking honger lijdt.

  Dat wij als negers vorderingen hebben gemaakt is bemoedigend dat we er nog niet zijn, geeft ons energie om door te gaan maar wij moeten waken voor ons eigen soort die ons aan de blanken wilt verkopen.

 18. Ze hebben in ieder geval een grote sede gehuurd in Salina.
  Geldschieters zat dus.

 19. @Ericlapas, Jermone gaf in een interview aan, dat haar partner genoeg verdient om voor het gezin te zorgen. Sterker nog, ze gaf aan dat ze sinds de geboorte van hun dochter bij de man woont, dus ze hoeft geen huur of hypotheek te betalen. Zij is niet de eerste en ook niet de laatste vrouw die heeft besloten om, in haar geval misschien tijdelijk, huisvrouw te worden. We moeten niet net zoals in VS met fake news beginnen en conspiracies verspreiden. Ik ben geen fan van Vishon, maar ik vind het belangrijk wel om de feiten te vermelden.

 20. Curacao revisited

  heb ik iets gemist? Waar is de opmerking van Wim/Trui/Henk over Stella van Rijn ivm integriteit? Is onze Stella nu ook bij Vishion aan het bijbeunen?

 21. Een integriteitsbeoordeling voor alle kandidaten, hoe kan dat? Jermône de Lima heeft 4 maanden voor de verkiezing haar baan bij Direct TV opgezegd.

  Nou weten wij dat de salarissen bij Direct TV niet van kanta Makamba zijn dus ze zal nooit genoeg kunnen sparen om 4 maanden zonder inkomsten te overleven.

  Het kan toch niet anders dat een financier van de partij haar financieel bijstaat, Schotte is voor minder de gevangenis in gegaan.

 22. Ze hebben zelf een expert ingehuu

 23. Vakminister. Een verpleegster als minister van volksgezondheid worden. Een leraar als minister van onderwijs. Een landmeter als minister van verkeer en een politieambtenaar als minister van justitie. Lang leve de visie van Vishon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *