ParadiseFM | Vijf organisaties willen Isla vergroenen

De organisaties die geïnteresseerd zijn, zijn Sweco, Collin Recycling, Edgewater Resources, RoyalHaskoningDHV en de Europese Investeringsbank | REUTERS

Vijf organisaties zijn bereid te investeren in vergroening van het terrein van de raffinaderij en het asfaltmeer.

Dat meldt Sven Rusticus, oprichter van GreenTown Curaçao in een brief aan de Staten. Rusticus geeft als voorbeeld innovatieve ontwikkelingen in de maritieme sector, sport, cultuur en vastgoed.

De organisaties die geïnteresseerd zijn in deze projecten zijn Sweco, Collin Recycling, Edgewater Resources, RoyalHaskoningDHV en de Europese Investeringsbank.

GreenTown hoopt dat er ruimte komt voor realisatie hiervan wanneer de raffinage-activiteiten worden beëindigd.

Bron: ParadiseFM

18 Reacties op “ParadiseFM | Vijf organisaties willen Isla vergroenen

 1. Drechi pa bosnan Tur

  @Wim: Stel je voor… Wim heeft het over niveau! Well I have never……. Whuahauahauahahahaaaaaaaa.. Laat me niet lachen Wim. Ook voor jou, en vooral jij geldt: Mis Poes.

 2. Allen die hier een hard hoofd in hadden, en eigenlijk stilletjes hoopten dat het fout zou gaan,

  Volgens mij is het al aardig mis gegaan.. of heb ik wat gemist?

 3. Enige censuur zou dit forum sieren.

  Low lives als Drechi halen het niveau van dit forum omlaag tot lager dan peuterspeelzaal.

  Alleen dj Doran zal Drechi waarderen. Maar dat is ook een pipo die we op dit apeneiland 14K in de maand laten verdienen, terwijl hij de intelligentie heeft van een leguaan.

 4. Drechi pa bosnan Tur

  @Allen die hier een hard hoofd in hadden, en eigenlijk stilletjes hoopten dat het fout zou gaan, en vooral Bram: Mis Poes…
  Whuahauahauahahauahahahahaaaaaaaa

 5. https://curacao.nu/raffinaderij-mogelijk-geexploiteerd-door-curacaose-groep/
  Onwaarschijnlijk? Nee, de groep heeft ongetwijfeld belang bij het dicht houden van de beerput.
  De groep heeft “ervaring” met het beïnvloeden van politici.
  De groep heeft ervaring met het afwentelen van kosten op de samenleving.
  Maar de wens is de vader van de gedachte. En als de wens is om de rafinaderij te behouden is dit een optie.
  Geloof niet in modernisering of voldoen aan enige regels betreffende het milieu (als ze het al opgestart krijgen).
  Geloof meer in kosten voor renovatie en modernisatie die door het eiland betaald gaan worden om vervolgens failliet te gaan en het eiland met een nog grotere puinhoop achter te laten. Dit schandaal is dan recenter en ingrijpender dan de stank van de huidige beerput dat huidige families met vieze handen vergeten worden en dus weg kunnen komen met hun gestolen kapitaal.
  Het is niets meer, of minder dan het creëren van een rookgordijn.

 6. Isla vergroenen?
  Zou er dan toch een “zoete lieve gerritje” zijn die dit gaat betalen? Logisch dat ingenieursbureaus geïnteresseerd zijn echter als het op betalingsafspraken komt zullen ze zich allemaal terugtrekken , of…. Curacao krijgt een forse rekening aan de broek i.v.m. het niet nakomen van die afspraken.
  Het kan natuurlijk ook zijn dat Green Town Curacao over miljarden beschikt en alleen wacht op een vergunning van de overheid?
  Droom maar lekker door.

 7. Ik zou zeggen , laat we eerst kijken hoe we uit de corona crisis komen en de rest van de wereld voordat we blijven dromen .
  Want sinterklaas en de kerstman die zijn al weg en de 3 koningen mogen niet reizen dus , wat gaat het worden .
  Heel vreemd , echt heel vreemd .

 8. De Rechtsstaat

  “Waarom een roestbak laten staan waar niets aan zal worden verdiend”.

  Eer wij daar een schone locatie hebben gerealiseerd wonen marsmannen op Curaçao…. Dus dat.

 9. Kan één iemand mij vertellen wat de de omvang van een eventuele saneringsoperatie is?

  Als u die het antwoord graag wilt geven dit in kaart brengt kunnen wij verder over discussiëren anders laat die roestbak lekker daar staan.

  Waarom een roestbak laten staan waar niets aan zal worden verdiend. Je moet investeren om winsten te kunnen behalen. Opruimen van de roestbak zal ook werk opleveren en de bouw van een green town of Green Energy.

 10. Stephen Capella vind dat alle 5 de organisaties op Avalon software uit Panama moeten draaien.

 11. De Rechtsstaat

  ‘Groen’, ‘recycling’, ‘nature’, allemaal begrippen die tegenwoordig big business kunnen zijn’ of te wel politiek correcte populisme.

  Kan één iemand mij vertellen wat de de omvang van een eventuele saneringsoperatie is?

  Als u die het antwoord graag wilt geven dit in kaart brengt kunnen wij verder over discussiëren anders laat die roestbak lekker daar staan.

 12. Met wind en zon energie en voldoende (zee) water om ons heen hebben we prima alternatieve energiebronnen. De hele wereld is aan het vergroenen. Olie is op zijn retour..

 13. En ik ben heel benieuwd, Rey Miguel, welke van deze alternatieven het wordt.
  Ik kan mij niet voorstellen dat er een operator is die 3 miljard dollar gaat investeren in de Isla. Maar ik kan mij ook niet voorstellen dat er een operator is die toestemming krijgt om op dezelfde manier door te draaien zo als voorheen.
  Het is zo maart!

 14. Hoeveel honden kunnen er aan één bot trekken?
  ‘Groen’, ‘recycling’, ‘nature’, allemaal begrippen die tegenwoordig big business kunnen zijn, dus het bedrijfsleven, zoals ingenieursbureaus, willen graag een graantje meepikken, mocht de utopie doorgaan. Maar het zijn ook partijen die op meerdere paarden wedden.

  En niemand heeft, voor zover ik weet, al eens een goede inschatting gemaakt van alle milieuschade en de opruimkosten en de gezondheidszorgkosten.
  Er circuleren een aantal bedragen die misschien zelfs nog wel te laag ingeschat zijn:

  Alternatief 1: vervuilende installaties blijven zoals ze zijn en worden een beetje opgeknapt om weer te kunnen draaien. Kosten: enkele miljoenen dollars? Maar hier zitten de milieuschadekosten en gezondheidszorgkosten NIET in.

  Alternatief 2: alle installaties moderniseren en aanpassen aan hedendaagse milieueisen. Kosten: minimaal 3 miljard dollar. Ook hier zitten de milieukosten en gezondheidszorgkosten er niet in. En in dit alternatief is nog geen waterstoffabricage opgenomen, hetgeen 2-3 miljard extra kan kosten.

  Alternatief 3: afbreken installaties en opruimen van de installaties. Kosten: minimaal 500 miljoen dollar. Maar beide genoemde andere schadeposten zijn dan niet begroot.

  Alternatief 4: alternatief 3 PLUS opruimen alle milieuschade. Kosten: hier zou een onderzoek naar gedaan moeten worden, maar ik verwacht dat dat niet onder de 5 miljard zal uitkomen. Met een kans van laten we zeggen 50% dat het het dubbele wordt.

  Alternatief 5: alternatief 4 PLUS opzetten alternatieve bedrijven, toerisme, natuur, etc. En alleen in dat laatste deel is het genoemde initiatief geïnteresseerd. De overige kosten (=alternatief 4) worden richting overheid geschoven. Volstrekt ten onrechte!

  Over wie bij welk alternatief de kosten moet dragen, is nog te weinig juridisch vuurwerk geweest omdat de regering nog steeds met zijn kop in het achterste van de oliewereld zit.
  Maar in een normale samenleving betaalt de vervuiler. En wel met terugwerkende kracht!
  Maar het belangrijkste bij investeringen van dit soort grootte is dat er open kaart naar de bevolking gespeeld wordt en dat dat criminele steekpenningen circuit afgestraft wordt.

 15. Martina en de geest is een utopie. Hij droomt nog steeds van 1000 koeien.

 16. “GreenTown hoopt dat er ruimte komt voor realisatie hiervan wanneer de raffinage-activiteiten worden beëindigd.”

  Als kind was ik gek op sprookjes, zelfs voordat ikzelf kon lezen. Als een adult I know dreams come true maar hou jezelf absloluut voor de gek.

 17. Laat deze partijen snel aan het werk gaan en stop met alle sprookjes en onzin over opstarten van de roestbak. Hoe eerder we hier een voor het gehele land economisch interessante ontwikkeling kunnen opstarten hoe beter.
  Grijp nu je kans of zijn de terreinen al verdeeld onder de vriendjes van Forti en moeten serieuze partijen buiten de deur worden gehouden ??

 18. Nu Martina nog. Hopelijk komt hij tot inzicht dat hij met het team die een operator zoekt voor de raffinaderij op een absoluut heilloze weg is.
  Misschien krijgt hij in het nieuwe jaar de geest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *