31 C
Willemstad
• maandag 3 oktober 2022

AntilliaansDagblad | Zwemmen van punt naar punt rond Aruba

Oranjestad - De ervaren Arubaanse openwaterzwemmer Deaxo Croes is na een geslaagde zwemtocht van zo’n dertien uur zaterdag bij Baby Beach weer veilig aan land gekomen. Hij...

AntilliaansDagblad | ‘Vol ambitie en met veel vertrouwen’

Securitas Antias viert 40-jarig jubileum Willemstad - Het beveiligingsbedrijf Securitas Antias bv heeft gisteren, samen met haar medewerkers en een groot aantal gepensioneerde ex-collega’s, op feestelijke wijze haar...

AntilliaansDagblad | Silvania schiet uit z’n slof

Aanval op journalist Gonzalo Cuales maar ook op aan PAR-verbonden bedrijven Willemstad - ,,Grote bedrijven die verbonden waren aan het kabinet-Rhuggenaath hebben miljoenen aan de NOW-regeling ontvangen, waarna...
- Advertentie -

AntilliaansDagblad | ‘Schaarste dreigt’

Importeurs wijzen op ongewenste gevolgen Makutu Básiko 2022 Willemstad - De nieuwe basismandregeling - Makutu Básiko 2022 - zal ongewenste gevolgen hebben, te weten schaarste en het mogelijk...

Democracy now! | Friday, September 30, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 30 september 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Thursday, September 29, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

ParadiseFM | Vakbond SEÚ sluit zich aan bij Solidaridat Sindikal tegen Groeistrategie

Errold Bishop, voorzitter van de vakbond SEÚ | Extra

Errold Bishop, voorzitter van de vakbond SEÚ dat een deel van het Aqualectra-personeel vertegenwoordigt, zegt dat zijn leden ervoor hebben gekozen zich aan te sluiten bij Solidaridat Sindikal.

Dat zijn de vakbonden die een front willen vormen tegen de aankomende bezuinigingsmaatregelen van de regering. Die maatregelen zouden op 1 augustus in moeten gaan. Volgens Bishop legt de regering te veel maatregelen op aan de gewone werknemer. Hij wil samen met de andere vakbonden gezamenlijk acties voorbereiden om de regering op andere gedachten te brengen.

Uiterlijk vandaag moeten Curaçao en Nederland de zogenaamde voortgangscommissie installeren die tot doel heeft de afspraken en beoogde doelen van de Groeistrategie te bewaken. Per 1 augustus moet de commissie functioneren om geen vertraging in het proces van de Groeistrategie te krijgen.

De commissie bestaat uit drie leden, waarvan één lid gesteund wordt door Curaçao, en één lid gesteund door Nederland. En verder een door beide landen gesteunde voorzitter. Daarnaast moet een gezamenlijk secretariaat de commissie ondersteunen. De commissie controleert de ontwikkeling van de Groeistrategie.

Bron: ParadiseFM

Artikel delen

10 reacties

 1. @Daan Banaan;
  inderdaad, het motto van de Tegenpartij was ook “Samen voor ons eigen”: je eigen belang staat voorop, laat het collectief ploeteren voor jouw eigenbelang.

 2. Ik herinner me in NL dat Van Kooten en De Bie begonnen met “De Tegenpartij”. Een partij die per definitie overal tegen is, zonder oplossingen aan te dragen.

 3. De groeistrategie weerleggen met feiten en logica zou getuigen van een prijzenswaardige onderhandelings schranderheid , een kwaliteit waar deze opportunistische vakbondsleiders duidelijk niet over beschikken.

  De enige logica die de vakbondsleider ten toon spreiden is de logica van luid schreeuwen, geweld en conflict.

  Onsportieve onderhandelingstactieken die kenmerkend zijn voor partijen die geen overtuigende feiten meer kunnen aanhalen, en dan maar overgaan tot luidruchtig protestacties.

  Een a – rationele logica die blijkbaar goed aanslaat bij een gedeelte van het volk dat niet instaat is om onafhankelijk te denken en zich als stuurloze geiten voor het kwaadaardige karretje van deze syndicaten leiders laten spannen.

 4. Vakbonden kunnen maar een ding, de boel naar de kl.ten helpen. Sukkels weten niet eens hoe om te gaan met medezeggenschap, zorgen dat alle secondaire arbeidsvoorzieningen worden ingetrokken door de bedrijven, komen met adviezen om toch maar niet te tekenen bij voortijdig pensioen aanbod. En er komt ook al geheel niets constructief uit de koker van die kleine rat C.

 5. @CR:
  Ik heb het geld voor de matrassen en banden die JIJ zou leveren/regelen toch al overgemaakt CR?? Wat voor spelletje speel je nou? “Tira piedra, skonde man???”
  Ik denk dat je ons nu gewoon een poepje wilt laten ruiken, en dat heeft gegarandeerd te maken met het feit dat we je eigen met fecaliën en urine besmeurde prive matrassen niet wilden hebben. Je kan niet van ons verwachten dat wij je smerigheid voor lief nemen CR…. Zelfs met handschoenen aan zou ik ze nog niet aanraken….
  Hoe kan je vrouw (als je er een hebt) of een man naast jou op die viezigheid liggen? “Cleanliness is een deugd…..”

 6. Over alternatieven heeft men nog niet nagedacht. Wel is men klaar om de boel te destabiliseren. En dat is niet moeilijk want je krijgt de massa gewoon achtr je aan.

 7. Weer een niet door enige economische kennis gehinderde vakbondsleider die bestuurlijk en intellectueel primitief gedrag vertoont door vooral overal op tegen te zijn ipv coherente alternatieve oplossingen aan te dragen.

 8. En wat voor haalbaar alternatief hebben de vakbonden ??? Gezien de situatie.
  Aan struisvogel politiek niets . Het dient het algemeen belang niet.
  In ons koninkrijk is er partner die het poldermodel hanteren.
  Zou dat misschien iets voor ons zijn om het nader te bestuderen en toe te passen ?

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -