ParadiseFM | Tijdelijke vliegverbinding tussen Sint Eustatius en Bonaire

Om de connectiviteit in Caribisch Nederland te waarborgen, wordt daarom een tijdelijke vlucht tussen Sint Eustatius en Bonaire opgezet | Persbureau Curacao

Het Nederlandse ministerie van Binnenlandse Zaken heeft een contract afgesloten met WinAir voor een tijdelijke vliegverbinding tussen Sint Eustatius en Bonaire.

Door de Covid-19 maatregelen zijn veel reguliere vliegverbindingen in de regio uitgevallen. Hierdoor zijn de bovenwindse eilanden slecht verbonden met de buitenwereld. Om de connectiviteit in Caribisch Nederland te waarborgen, wordt daarom een tijdelijke vlucht tussen Sint Eustatius en Bonaire opgezet.

De vlucht wordt uitgevoerd door WinAir en vliegt vanaf 1 december 2020 iedere dinsdag. Het vliegtuig, met daarin plek voor 40 personen, vertrekt om 09:15 uur uit Sint Eustatius en om 12:00 uur vanuit Bonaire.

De vlucht duurt ongeveer 2 uur. Saba en Sint Eustatius zijn onderling bereikbaar volgens het reguliere vluchtschema van WinAir. Zo zijn alle eilanden in Caribisch Nederland met elkaar verbonden. Reizigers moeten zich altijd houden aan de inreismaatregelen die op de eilanden van kracht zijn.

Het Ministerie van Binnenlandse Zaken benadrukt dat het gaat om een tijdelijke oplossing om inwoners te helpen. Zoals studenten, zakelijke reizigers en mensen die de eilanden bezoeken voor familieaangelegenheden. Iedere twee weken wordt de situatie geëvalueerd en bekeken of de vluchten worden voortgezet.

Bron: ParadiseFM

2 Reacties op “ParadiseFM | Tijdelijke vliegverbinding tussen Sint Eustatius en Bonaire

 1. De Rechtsstaat

  Mijn inziens is dit gewoon een binnenlandse vlucht, derhalve doen de intellectueel veel beter ontwikkelde europese nederlanders wat ze maar willen.

  Goed gedaan zou ik zeggen.

 2. En weer wordt Winair voorgetrokken. En weer geen aanbestedingsprocedure geweest. Zo wordt concurrentie weer eens buitenspel gezet.
  Terwijl deze monopolist relatief dure reizen aanbiedt.
  Het moet veel goedkoper kunnen.
  Wie verdient er bij de opdrachtgever hieraan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *