ParadiseFM | ‘Curaçao heeft niet gevraagd om code geel te houden’

De Curaçaose gevolmachtigde minister Anthony Begina zei twee weken geleden dat code geel goed was voor het eiland en dat hij daar ook voor gepleit had.

De regering van Curaçao heeft niet onlangs bij het Nederlandse kabinet erop aangedrongen het reisadvies op code geel te houden, terwijl code oranje hiervoor wellicht gepaster zou zijn.

Dat zeiden minister Stef Blok (Buitenlandse Zaken) en staatssecretaris Raymond Knops (Koninkrijksrelaties) voorafgaand aan de wekelijkse ministerraad op vrijdag.

“Bij beoordelingen van reisadviezen baseren we ons puur op het RIVM”, zegt Blok. Economische belangen hebben ook deels meegewogen, zegt Knops, maar die worden volgens hem “net zoals in Nederland” altijd meegenomen in het grotere plaatje.

De eilanden zijn sterk afhankelijk van toerisme. Dit heeft in ieder geval niet zwaarder gewogen dan de gezondheidsbelangen, aldus de staatssecretaris.

De Curaçaose gevolmachtigde minister Anthony Begina zei twee weken geleden dat code geel goed was voor het eiland en dat hij daar ook voor gepleit had. Op dat moment lag het aantal besmettingen veel lager en was de situatie dus anders, aldus de regering.

Bron: ParadiseFM

6 Reacties op “ParadiseFM | ‘Curaçao heeft niet gevraagd om code geel te houden’

 1. Fred Schiedam

  @masha sushi: geen fake-verhalen de wereld inslingeren, zie reactie van Fox.

 2. De Rechtsstaat

  Hoi Foxie, volgens mij heeft MD het nog steeds over risico(‘s), dus jouw berisping slaat nergens op.

  Verder als je onze GevMin aanschouwt, slaap je echt niet rustiger.

 3. @Masha Dushi
  Misschien is het jou ontgaan, maar tot nu toe is de bron en dus de toename van besmettingen het gevolg van “lokale” besmettingen. Reden: mal komportashon di nos dushi hendenan lokal. Jouw bewering slaat derhave nergens op.

 4. Een lichte vorm van vergeetachtigheid .
  Wie het weet , mag het zeggen .
  Ook dit is vreemd , heel vreemd .

 5. In elke willekeurige vergaderzaal waar deze meneer de Minister naar binnen waggelt, zakt het gemiddelde IQ onmiddelijk naar 50.

 6. Om het maar bot te zeggen: de uitlaatklep voor mensen uit nederland werd belangrijker gevonden dan het risico voor de gezondheid van de bewoners van de caribische eilanden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *