30 C
Willemstad
• maandag 20 september 2021 18:43

Laatste reacties

- Advertentie -

ParadiseFM | ‘Curaçao heeft niet gevraagd om code geel te houden’

De Curaçaose gevolmachtigde minister Anthony Begina zei twee weken geleden dat code geel goed was voor het eiland en dat hij daar ook voor gepleit had.

De regering van Curaçao heeft niet onlangs bij het Nederlandse kabinet erop aangedrongen het reisadvies op code geel te houden, terwijl code oranje hiervoor wellicht gepaster zou zijn.

Dat zeiden minister Stef Blok (Buitenlandse Zaken) en staatssecretaris Raymond Knops (Koninkrijksrelaties) voorafgaand aan de wekelijkse ministerraad op vrijdag.

“Bij beoordelingen van reisadviezen baseren we ons puur op het RIVM”, zegt Blok. Economische belangen hebben ook deels meegewogen, zegt Knops, maar die worden volgens hem “net zoals in Nederland” altijd meegenomen in het grotere plaatje.

- Advertentie -

De eilanden zijn sterk afhankelijk van toerisme. Dit heeft in ieder geval niet zwaarder gewogen dan de gezondheidsbelangen, aldus de staatssecretaris.

De Curaçaose gevolmachtigde minister Anthony Begina zei twee weken geleden dat code geel goed was voor het eiland en dat hij daar ook voor gepleit had. Op dat moment lag het aantal besmettingen veel lager en was de situatie dus anders, aldus de regering.

Bron: ParadiseFM

- Advertisement -

Artikel delen

6 reacties

  1. Hoi Foxie, volgens mij heeft MD het nog steeds over risico(‘s), dus jouw berisping slaat nergens op.

    Verder als je onze GevMin aanschouwt, slaap je echt niet rustiger.

  2. @Masha Dushi
    Misschien is het jou ontgaan, maar tot nu toe is de bron en dus de toename van besmettingen het gevolg van “lokale” besmettingen. Reden: mal komportashon di nos dushi hendenan lokal. Jouw bewering slaat derhave nergens op.

  3. Om het maar bot te zeggen: de uitlaatklep voor mensen uit nederland werd belangrijker gevonden dan het risico voor de gezondheid van de bewoners van de caribische eilanden.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Extra | Journaal 20 september 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Telegraaf | BnnVara blijft bij stelling over salaris bankdirecteur Curaçao

Met filmpje BnnVara houdt vast aan de stelling dat de directeur van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) 460.000 euro per jaar verdient, ook al...

Column Youp | Stank voor Ank

Afgelopen week liep ik te duimen dat ons land niet bij een oorlog betrokken zou raken. Ik was bang dat we met onze minister van Defensie niet...

Volkskrant | Bij de demonstratie in Washington: ‘Je merkt hoe groot het geloof in The Big Lie is’

Nick de Jager Uit angst voor een tweede January 6 wemelt het nu van de politiemensen voor het Capitool in Washington. Daar betuigen demonstranten hun steun aan degenen...

NDH | BNNVARA-programma over salarissen veroorzaakt rumoer op Curaçao

Op Curaçao is commotie ontstaan over het salaris van de directeur van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) na een uitzending van het Nederlandse...

ParadiseFM | Werkloosheid gaat stijgen volgens IMF

De werkloosheid gaat stijgen tot 24,3% volgens het IMF. Volgens de regering zijn de cijfers te vergelijken met cijfers van de Centrale Bank van Curaçao en Sint...
- Advertentie -