29 C
Willemstad
• donderdag 2 december 2021 11:32

Laatste reacties

- Advertentie -

ParadiseFM | Thuiswerken ook op Curaçao negatieve invloed

Bij het thuisonderwijs gaven studenten vaak aan dat het een negatieve invloed had op hun psychologische welzijn, motivatie voor school en hun studieprestaties.

De basisbehoefte van verbondenheid wordt met thuiswerken slecht vervuld op Curaçao. Dat blijkt uit onderzoek van het UoC naar de ervaringen met thuiswerken en thuisonderwijs op het eiland.

Het onderzoek werd verricht onder 1123 respondenten bestaande uit 596 thuiswerkers en 527 leerlingen die online thuisonderwijs hebben gevolgd.

Zowel bij de studenten als de thuiswerkers kwam het voor dat er niet voldoende beschikking was over de juiste middelen om thuis te kunnen werken, zoals een rustige werkplek, kinderopvang, een werkende computer of stabiel internet.

Bij het thuisonderwijs gaven studenten vaak aan dat het een negatieve invloed had op hun psychologische welzijn, motivatie voor school en hun studieprestaties.

- Advertentie -

Bron: ParadiseFM

- Advertisement -

Artikel delen

6 reacties

 1. @Marlon,
  Telewerken is niet van deze tijd alleen. Vanaf 1985 werkte ik 13 jaar bij een bedrijf waar ik voor de telewerk-infrastructuur. In 1997 werkte 6 jaar bij een van de weinige ICT bedrijven met alleen een virtueel kantoor. ISDN, Modem, een PC en belangrijker een eigen kamer waar de deur dicht kon. Thuiswerken vergt een hele andere disipline van de mens. Later eigen ondernemer geworden met kantoor aan huis en ook daar kon de deur dicht. Veel van huis uit gewerkt, ook bij klanten op kantoor en ook remote in het buitenland in verschillende tijdzones. Doe ik nog steeds. Alleen sinds een aantal jaren niet meer in Nederland, maar dat had andere redenen. Nu ook op lokale tijden. Ook met targets. Ik weet dus aardig wat thuiswerken is en welke valkuilen er zijn. Eens, er is werk dat je hier goed kan doen, maar om heel veel digi nomaden hier heen te halen omdat je dan belasting kan innen gaat mij te ver. De infra is killing. Er zijn geen deadlines af te spreken zonder dat je in de stess schiet bij de zoveelste black-out of internet storing.
  En wees eerlijk, wat doen we nu met het deel van de 43% werkeloze jongeren die in staat zijn om deadlines te halen? Nee, beter halen uit NZ, Filipijnen, Roemenie, Hogarije, enz. Zijn goedkoper? En jij wil mensen hierheen halen omdat het een lekker goedkoop land is of omdat de salarissen lekker laag zijn?

 2. En let wel ook de zoveelste stroomonderbreking. Wie denkt de kosten van de thuiswerker ? Er zijn veel tekort komingen en de politici heeft er alle tijd van de wereld. Blaffende honden overal op het eiland en waar de de buren aanspreekt word er gezegd dat je weer terug naar land van herkomst en je vies en vuil word bereigd of uitgescholden. Bel je de politie komt die bijna nooit opdagen.

  Gewoon weg willen ze de buitenlander uitmelken op Curacao!

 3. Trots op Cur,
  Den je dat al die Indiers, Filipinos (Pinois) etc die remote voor Europa, VS, Canada etc werken in dezelfde tijdzone zitten. Neen.
  Wij werkten met een Nieuw Zeelander die in een andere tijdzone zat. Namelijk 10 uur vooruit op ons.
  Hij was zelden op dezelfde tijdstip op zijn werk cq kantoor. Hij had zijn targets en deed zijn werk. En het werkte.

  Ik ken een aantal Curacaoenaars die op Curacao remote voor klanten in Europa werken. Ze hanteren lokale tijden en het werkt. Het zijn professionals en ze weten wat ze moeten doen. Punto.

 4. “stabiel internet” Labiel internet zal je bedoelen!

  Ik kan hier net eens een fatoenlijke download snelheid krijgen, laat staan een fatsoenlijke upload snelheid. Service als er iets stuk is? Ja, na 2 maanden zeuren.

  En dan digi nomaden hier heen halen? Tuurlijk, als ze hier werken moeten ze hier belasting afdragen, want ze hebben in Nederland geen vaste werkplek indeling meer. Zijn ze wel overgelaten aan de mentale status van de ambtenaar hier en de onduidelijke regeltjes. Als er dan weer eens een niet goed functionerend onderdeel bij Aqualectra is zijn ze hun dagomzet kwijt (wordt niet vergoed). Martina vergeet dat het wel zo leuk lijk, maar als je in NL om 8:00 moet beginnen dan is het hier midden in de nacht. Dan ben je op het heetst van de dag klaar met werken en is het te warm om aan het strand te liggen. Man, je bent na 4 dagen kapot.

  Op het strand werken? Je kan geen fl..kk.r doen omdat het licht van de zon te fel is. Zee, Wind en Zand, een gesprek buiten voeren is niet te doen! Dan maar in de airco…… in een kamer zonder ramen. Fijn en Happy telewerken!

  Ik kan me goed voorstellen dat scholieren het thuis moeilijk hebben gehad. Daar is geen airco, wel een potige dame die je moeder blijkt te zijn. En die jou op de vingers tikt en lastige vragen stelt. Meekijkt als je een spelletje doet. Niet te doen bro.

 5. Nou ik ben vorig jaar april bij een nieuwe werkgever begonnen en sindsdien werk ik vanuit thuis. Moet wel zeggen dat het intussen wel bevalt en kan me niet echt voorstellen om weer s’ochends vroeg op te staan om naar het werk te gaan.

  De meeste werkgevers zijn sceptisch over het thuiswerken maar moet zeggen dat het wel voordelen heeft natuurlijk want je kan ochtends vroeg beginnen en tot laat in de avond doorgaan.

  Wat ik mij wel mateloos aan irriteer is dat sommige ouders tijdens een online vergadering hun kinderen niet in bedwang kunnen houden.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -
- Advertentie -

Zoeken

Democracy now! | Wednesday, December 1, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 1 december 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | 213 coronapatiënten in CMC niet gevaccineerd

213 coronapatiënten die in het Curacao Medical Center (CMC) hebben gelegen in de periode van twintig juli tot en met dertig november waren niet gevaccineerd. In totaal...

Nu.cw | OM: ‘Extra controles op de luchthaven voor openstaande boetes’

Het Openbaar Ministerie (OM) zal in december extra controles op de luchthaven aanscherpen voor openstaande boetes. Dat meldt het OM in een persbericht. De boetes dienten te worden...

ParadiseFM | Vernietigend rapport over aanstellingen Curaçaohuis

Het ministerie van Bestuur, Planning en Dienstverlening heeft geen goed woord over voor vier nieuwe mensen die zijn aangenomen op het Curaçaohuis in Den Haag. Dat staat...

DolfijnFM | DUO komt niet naar Bonaire, wel online

Het geplande bezoek van de Dienst Uitvoering Onderwijs, DUO aan Bonaire gaat niet door. De autoriteiten hebben de coronamaatregelen op het eiland aangescherpt. Om mensen toch van...
- Advertentie -