ParadiseFM | Sint Maarten heeft reisvoorwaarden aangepast

Op die manier kunnen ze het land in zonder verplicht in quarantaine te moeten. Op dit moment is Sint Maarten nog een ‘code oranje’-bestemming | Foto Jenny Steel

Sint Maarten staat vanaf 25 november zogenaamde antigeentesten toe.

Vanaf die datum moeten reizigers naar Sint Maarten een verplichte gezondheidsverklaring invullen en hun negatieve PCR-resultaat binnen vijf dagen, of hun negatieve antigeenresultaat binnen 48 uur, voor vertrek uploaden.

Op die manier kunnen ze het land in zonder verplicht in quarantaine te moeten. De antigeentest is een test die de aanwezigheid van bepaalde viruseiwitten van het coronavirus aantoont in neus- en keelslijm. De test geeft na een kwartier al een uitslag.

Sint Maarten is het eerste land binnen het Koninkrijk dat deze testen toestaat. De ministers Ludmila de Weever van Toerisme en Economische Zaken en Richard Panneflek van Volksgezondheid hebben de plannen voor het gebruik van de antigeentests gepresenteerd.

Ze verwijzen onder meer naar Air France, dat de antigeentesten toestaat op vluchten tussen Parijs en Guadeloupe. Op dit moment is Sint Maarten nog een ‘code oranje’-bestemming voor Nederlandse toeristen.

Bron: ParadiseFM

2 Reacties op “ParadiseFM | Sint Maarten heeft reisvoorwaarden aangepast

 1. Wat ik gelezen heb, is dat het aantal virusdeeltjes zich gedurende een aantal dagen steeds vermeerdert. Als je dus kort na de mogelijke infectie een test doet, is het aantal virusdeeltjes dusdanig klein dat het nog niet meetbaar is. Je wordt negatief getest. In loop van de daaropvolgende dagen stijgt dus het aantal virusdeeltjes in je lichaam. Dan wordt je plots positief getest.
  Aangeraden wordt dan ook je pas op de 5de dag nadat je in aanraking bent geweest met een besmette persoon je te laten testen en niet eerder. Negatieve test vlak voor vertrek vliegtuig zou dus geen zeggingskracht hebben.

 2. Uit een rapport van Nederlands Huisartsen Genootschap van deze maand: “Wat zegt een antigeen(snel)test? Bij een antigeen(snel)test wordt met antilichamen, op één specifiek moment, de aanwezigheid van viruseiwit (antigeen) aangetoond in materiaal dat is verkregen met een uitstrijk uit de neus- en keelholte. Antigeen(snel)testen detecteren virussen bij personen met hogere virale loads en dit zijn de personen die potentieel, op dat moment, het meest besmettelijk zijn. ”

  De foutkans bij negatieve testresultaten terwijl dit positief had moeten zijn is weliswaar laag, maar niet 0. Dat betekent dat die personen wel degelijk besmettelijk zijn.
  Verder fluctueert de betrouwbaarheid van deze testresultaten afhankelijk van de duur van de klachten, waardoor er een risico van foute uitslag in zit dat best groot te noemen is. Als er minder dan 7 dagen klachten zijn is de uitslag 90% correct, zijn er langer dan een week coronaklachten, dan daalt de betrouwbaarheid naar 64%.

  Met andere woorden, omdat de informatie die reizigers zelf afgeven een afwijking van de waarheid kunnen bevatten, juist omdat men zo graag in het vliegtuig wil stappen, zullen de testresultaten minder betrouwbaar blijken.

  Het is dus een illusie dat met antigeen testen mensen veilig in het vliegtuig kunnen stappen. Het is ook geen veilige vervanging van ander soort testen.

  Helaas wordt mensen om financiële motieven een verkeerde voorstelling van zaken gegeven. De statistieken zullen het wel leren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *