30 C
Willemstad
• dinsdag 3 oktober 2023

PBC | Veiligheidsheffing maakt vluchten uit Curaçao weer een stukje duurder

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Een nieuwe heffing op vertrekkende passagiers op Curaçao, de Passenger Safety Oversight Charge (PSOC), gaat reizen van of naar Curaçao weer wat duurder maken. Het...

AD commentaar | Analyse: Dag van de waarheid nadert

Je zou het met alle fratsen van de regering-Pisas rond de controversiële aankoop van Campo Alegre en alle (zure) grappen die erover worden gemaakt, gezien de...

PBC | Centrale Bank: Aanzienlijke risico’s bedreigen economische groei Curaçao

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Ondanks hoopvolle groeicijfers, waarschuwt CBCS-president Richard Doornbosch voor aanzienlijke risico’s die het economisch herstel kunnen bedreigen. Het niet bereiken van een oplossing voor ENNIA...

ParadiseFM | Woensdag inaugurele vlucht Avior airlines

De Venezolaanse luchtvaartmaatschappij Avior gaat weer op Curaçao vliegen. De eerste vlucht vanuit Caracas start op 4 oktober. Dat meldt het Curaçaose toeristenbureau. Avior is de derde...

ParadiseFM | Elizabeth de Cuba nieuw Cft-lid

Elizabeth de Cuba is voorgedragen als lid van het Cft. De Rijksministerraad is vandaag daarmee akkoord gegaan. Zij volgt per 1 oktober Gregory Damoen op als lid...

ParadiseFM | CBV lanceert solidariteitsfonds

Zorgbond CBV lanceert een solidariteitsfonds. Uit dat fonds worden leden die hun werk onderbreken om actie te voeren gecompenseerd. Dat werd gisteren aangekondigd op een persconferentie. Volgens...
- Advertisement -spot_img

ParadiseFM | Serphos deed uitlatingen toch zelf: OM vraagt zijn ontslag aan

HomeMediaParadiseFM | Serphos deed uitlatingen toch zelf: OM vraagt zijn ontslag aan
De komende periode zal het onderzoek naar de gedragingen van Serphos worden afgerond, dat zal worden beoordeeld door het Openbaar Ministerie op Aruba | Extra

De uitlatingen van woordvoerder van het Openbaar Ministerie Norman Serphos blijken toch door hem zelf te zijn gedaan. Dat laat het OM via een persbericht weten.

Op 20 december overleed Wladimir Alberto na een verkeersongeval op de Julianaburg. Na dat ongeval werd er op het persoonlijke Facebook account van Norman Serphos, persvoorlichter van het Openbaar Ministerie (OM), op ongepaste wijze op het overlijden van Alberto gereageerd. Nog dezelfde dag gaf Serphos aan dat hij die reactie zelf niet had geplaatst. Dat zijn Facebook account gehackt moest zijn en dat derden onder zijn naam de reactie hebben geplaatst.

Kort voor de jaarwisseling werd echter duidelijk dat Serphos de reactie toch zelf op de Facebook pagina van Alberto heeft geplaatst. Het OM betreurt de gang van zaken in hoge mate, voor de nabestaanden van Alberto, maar ook vanwege de daardoor ontstane commotie in de samenleving.

Vandaag is Serphos door de procureur-generaal de toegang ontzegd tot de gebouwen en systemen van het OM en is aangegeven dat het OM zijn ontslag zal vragen aan de Minister van Justitie en de Gouverneur. De komende periode zal het strafrechtelijk onderzoek naar de gedragingen van Serphos worden afgerond, dat zal worden beoordeeld door het Openbaar Ministerie op Aruba.

Bron: ParadiseFM

12 reacties

 1. Zal wel een andere plek gevonden worden, waar hij kan preken. En anders kan hij misschien de verpleging in: dan kan hij daadwerkelijk ook billen gaan wassen 😉

 2. @Rudy, Gerechtigheid hebben wanneer corrupte politici in Bon Futuro zitten! En wanneer Brian Mariano zijn celstraf uitzit!

  Ik geloof dat ergere dingen op Curacao zijn!

  Zijn reactie was gewoon een gevolg van Welly eigen asociale woorden maar het liegen erover is een doodzonde!

 3. De reactie van Serphos op facebook betreffende Alberto is voor mij geen ongepaste uitlating. Respect voor Serphos dat hij het schrijft.
  Wat mij ontzettend tegenvalt is het feit dat hij er over gelogen heeft en aangifte gedaan heeft. Dit was de bekende druppel om van hem af te komen. De ontslag aanzegging was wel heel rap gedaan door de PG. Dus het OM wilde eigenlijk al langer van hem af, maar hadden geen feiten. Anders had hij gewoon kunnen blijven functioneren.
  Feit is dat Serphos niet slim gehandeld heeft en eigen glazen heeft ingegooid. Jammer, jammer. Hij was een uitstekend woordvoerder.

 4. Een woordvoerder van het OM dat fakes aangifte doet.
  Wat hij op zijn FB-pagina heeft geschreven is geheel niet van belang.
  Dat mensen daar aanstoot aan nemen doet er opknipt toe. Dit is gewoon oerdom. Ook “hackers” laten ‘fingerprints’ achter. Serphos kon weten dat de waarheid bekend zou worden.
  Hoe verwoorde Serphos het ook alweer? ‘Valse aangifte is strafbaar!’

 5. Nou ja Norman, slim heb je het niet aangepakt moet ik zeggen. Trouwens al dat stupide gedoe op faceboek, twitter, instagram is volkomen absurd.
  Vaak gaan mensen daardoor de mist in. Zie ook onze Norman.

 6. Norman heeft niets meer gedaan dan herhaald wat Wacko Wladimir eerder gepost had. En daarbij werd Norman door Wacko Wladimir ook nog ‘lolo’ (‘lul’) genoemd.

  Maar dat vergaten zijn familie en Jules Loko gemakshalve toen zij op hoge poten bij het OM verhaal gingen halen.

  Als Norman niet gelogen gehad over zijn post, was dit met een sisser afgelopen want velen staan achter Norman, ik ook.

 7. De reactie van Norman Serphos op de posr van Wladimir, de Wacko van Westpunt, was helemaal niet ongepast, integendeel, een schot in de roos.

  Tenminste als hij dat als privepersoon gedaan heeft, en dat heeft hij neem ik aan. Echter, er vervolgens over liegen kan echt niet. Daarmee heeft hij het OM voor paal gezet.

  Heb vernomen dat Serphos eerder ook in een zedenzaak betrokken is geweest en daarom eigenlijk nooit woordvoerder van het OM had mogen worden.

  Norman Serphos was echter en uitstekend woordvoerder van het OM die altijd klaar stond voor een vriendelijke en duidelijke uitlleg. Ik zal hem gaan missen,

 8. Ontslag is wel een zware maatregel, ben nooit een fan van deze man geweest maar het OM had tegen Koko en de nabestaanden moeten zeggen, bosnan bai laba sanka nos tin kos mas importante di hasi. Als het OM hem persé weg wilt, hebben ze hem toch een andere functie kunnen geven. Het lijkt alsof hij ook binnen het OM niet erg geliefd was.

 9. Wat een onzin. Omdat een gek zich op de motor doodrijd moet een ander bloeden. Die gekken op die motoren moeten eens normaal gaan rijden, dan hadden er ook geen ongepaste uitlatingen geplaatst hoeven worden.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties