28 C
Willemstad
• dinsdag 6 juni 2023

PBC | Oplossing voor wachtlijst bij CMC

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Inspectie voor de Volksgezondheid heeft ingegrepen in de problematiek van de wachttijden voor operatiepatiënten. Met ingang van maandag 5 juni een wordt een...

PBC | ‘Psychiaters in dienst bij Klinika Capriles zitten ver onder de inkomensnorm van de LNT’

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Psychiaters in dienst bij Klinika Capriles/GGz Curacao verdienen niet een veelvoud van het maximum, dat is vastgesteld in de nieruwe Wet Normering Topinkomens, LNT....

PBC | Eerste kwartaal 2023 ziet honderden onbeantwoorde brieven aan ministers

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Tijdens het eerste kwartaal van 2023 zijn er maar liefst 181 brieven, afkomstig van Statenleden en gericht aan ministers, onbeantwoord gebleven. Minister van Algemene...

PBC | Regering Curaçao zoekt 650 miljoen om pensioenen ENNIA te redden

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Er is zeker 650 miljoen nodig om de pensioenen van ENNIA te redden. De regering van Curaçao heeft besloten op zoek te gaan naar...

PBC | Uitspraak in hoger beroep tegen Ansary uitgesteld

Persbureau Curacao WILLEMSTAD.- Halverwege deze maand kondigt het Gemeenschappelijk Hof de datum van de uitspraak aan in de zaak die de Centrale Bank/ENNIA tegen Ansary & Co hebben...

PBC | Rojer wil in Parijs revanche op Spelen

Persbureau Curacao PARIJS – Jean-Julien Rojer wil zich volgend jaar op de Olympische Spelen revancheren. Twee jaar geleden liepen de Spelen van Tokio op een grote teleurstelling uit,...
- Advertisement -spot_img

OM | Woordvoerder OM voorgedragen voor ontslag

HomeMediaOM | Woordvoerder OM voorgedragen voor ontslag
Vandaag is Serphos door de procureur-generaal de toegang ontzegd tot de gebouwen en systemen van het OM en is aangegeven dat het OM zijn ontslag zal vragen aan de Minister van Justitie en de Gouverneur.

Op 20 december overleed Wladimir Alberto na een verkeersongeval op de Julianaburg. Na dat ongeval werd er op het persoonlijke Facebook account van Norman Serphos, persvoorlichter van het Openbaar Ministerie (OM), op ongepaste wijze op het overlijden van Alberto gereageerd.

Nog dezelfde dag gaf Serphos aan dat hij die reactie zelf niet had geplaatst. Dat zijn Facebook account gehackt moest zijn en dat derden onder zijn naam de reactie hebben geplaatst.

Serphos deed vervolgens aangifte bij de politie van het hacken van zijn Facebook account. Kort voor de jaarwisseling werd echter duidelijk dat Serphos de reactie toch zelf op de Facebook pagina van Alberto heeft geplaatst. Het OM betreurt de gang van zaken in hoge mate, voor de nabestaanden van Alberto, maar ook vanwege de daardoor ontstane commotie in de samenleving.

Het OM steunt als werkgever zijn medewerkers als hen onrecht wordt aangedaan en daar leek hier in eerste instantie sprake van. Aan de medewerkers van het OM worden hoge eisen gesteld, dagelijks wordt er voortdurend onder druk gewerkt en helaas wordt er soms ook inbreuk gemaakt op hun persoon. Daar staat tegenover dat van de medewerkers verwacht wordt dat ze integer, transparant en eerlijk zijn. Dat is hier helaas niet gebeurd. Vandaag is Serphos door de procureur-generaal de toegang ontzegd tot de gebouwen en systemen van het OM en is aangegeven dat het OM zijn ontslag zal vragen aan de Minister van Justitie en de Gouverneur.

De komende periode zal het strafrechtelijk onderzoek naar de gedragingen van Serphos worden afgerond, dat zal worden beoordeeld door het Openbaar Ministerie op Aruba.

De nabestaanden van Wladimir Alberto hebben ook een klacht ingediend tegen Serphos. Daarover heeft op 28 december 2018, toen nog niet bekend was dat Serphos het bericht zelf geplaatst had, inmiddels een gesprek plaatsgevonden met de hoofdofficier van Curaçao. Op korte termijn zal die klacht worden beoordeeld en zal de conclusie worden gedeeld met de nabestaanden.

Vanaf heden wordt de voorlichting van het Openbaar Ministerie gedaan door Roderick Gouverneur.

Bron: Openbaar Ministerie

18 reacties

 1. Eric, laten wij a.u.b. wel serieus blijven. Een man die met grondige reden(en) op staande voeten wordt ontslagen heeft volgens mij geen enkel recht op cessantia o.i.d. Als ie wat meekrijgt dan is er echt stront aan de knikker.

  Wat een pannenkoek zeg.

 2. En ondertussen mogen politici liegen en valse aangiftes doen, Mag een Menki Rojer jaren in overheidsdienst zitten terwijl hij niet functioneerde, zaten Giovanni Atalita en Norbert George gewoon thuis en vingen ze salaris, hebben we veroordeelden als statenlid.
  Heeft Werner Wiels (honderd) duizenden guldens verbrast, Kan Terry Hernandez gewoon mensen met dure rapportjes naar huis sturen.
  Zit Bergisch gewoon bij Baker Tilley en ga maar zo door!

 3. Ik begrijp de sympathie voor Serphos wel maar we moeten niet overdrijven, als wij arbeiders ontslagen worden, gebeurt het vaak van de ene dag op de andere.
  Het enige wat wij op kunnen hopen is een klein beetje Cessantia van SVB om even wat weken uit te zingen. Serphos zal waarschijnlijk genoeg mee krijgen om met vervroegd pensioen te kunnen.

 4. Vooropgesteld heel erg sneu dat zoiets een medemens moet moet overkomen.

  Maar laten wij wel bij de les blijven:

  Deze man bestempelen als een uitstekende woordvoerder is m.i. een (aantal) brug(gen) te ver. Enkel wat hij deed was papegaaien wat hem werd voorgeschoteld, aangezien hij echt geen verstand van heeft!!!!

  En helaas door het gebrek aan kennis heeft hij zijn waterloo gevonden.

 5. Liegen is nooit slim en als woordvoerder al helemaal niet. Idd was hij een goede en heldere woordvoerder. Facebook en de rest van de social media is killing vooral als je ermee bezig bent.
  Het is voor mij de ver van mijn bed show altijd geweest al, teveel mensen gaan ermee de mist in, de 1 na de andere eigenlijk.

 6. Een persoonlijk drama voor Norman Serphos, die een prima woordvoerder was en ook nog eens volledig gelijk had met zijn post op de Facebook pagina van de asociale Wladimir.

  Met binnenkort een veroordeling voor valse aangifte komt hij nergens meer als journalist of woordvoerder aan de bak, omdat hij alle geloofwaardigheid verloren heeft.

  Sterkte Norman, alle KKC lezers staan achter je post en vergeven je fout, maar begrijpen ook dat je daarmee bij het OM niet meer te handhaven bent.

  De mondi monkeys van Westpunt en hun woordvoerder Julius Loco, die het OM aanklaagden voor de Facebook post van Serphos maar de veel ergere post van Wacko Wladimir ok vonden, hebben hun zin.

 7. Helemaal eens met John Bash.

  Norman Serphos was een uitstekend woordvoerder, en zijn post op de Facebookpagina van de asocial Wladimir was uitstekend.

  Maar daarover liegen en zelfs vals aangifte doen kan natuurlijk niet. Dat het OM dan snel handelt en hem ontslaat is de enige juiste reactie.

  Jammer, ik ga Norman Serphos missen.

 8. Ben toch benieuwd of het PG Roger Bos, is die het initiatief heeft genomen om Serphos te ontslaan. Het blijkt dat ze daar bij justitie geen ruggengraat hebben een stelletje kont likkers allemaal. Ki mishi den mi luga un Makamba ta kita YDK for di trabou. Ik hoop dat morgen ochtend de gebruikelijke demostranten, de straat opgaan met spandoeken, “Korsou pa YDK”. O sorry het is juist Julius Koko die dat soort demostraties leidt, nee ben bang dat Serphos de lul is.

 9. De meeste motorrijders zijn mondi monkey,s Die als gekken rijden en het is dan ook niet gek dat mensen daar vreemd op reageren als er weer eens een zich doodrijd.

 10. Typisch zoals het hier gaat, eerst ontkennen en dan derden beschuldigen. Het is de eiland standaard. Zelf meteen de verantwoordelijkheid nemen zit niet in de cultuur.

 11. Norman Serphos is door een mondi monkey van Westpunt of Facebook beledigd en ‘lul’ genoemd omdat Serphos kritiek had op het verkeersgedrag van motorrijders.

  Op de dag dat dezelfde mondi monkey om het leven komt door onverantwoord rijgedrag doet Norman Serphos niets anders dan de mondi monkey even aan zijn uitspraak herinneren door diens woorden te herhalen.

  En dan slaat de familie van die mondi monkey ineens op tilt!

  Het was een uitstekende reactie van Norman Serphos. Jammer dat hij ontkend heeft die reactive geplaatst te hebben.

 12. Wat heeft de man eigenlijk bezield?
  Als media-man weet hij beter dan wie dan ook hoe Facebook werkt.
  Om toch te liegen over account hacking is wel bizar.
  Misschien ook midlife crisis ?

 13. Eerlijk is eerlijk Serphos was vaker aan de telefoon met Radio Direct dus wellicht heeft Jachmien Pinedo een functie voor hem. Tenzij ze al het geld in haar nieuwe D-cup geïnvesteerd heeft natuurlijk. Zelf denk ik dat een hele vooruitgang is, hebben wij bij Direct eindelijk iemand met verstand van zaken, die Cali Manuel met zijn 2 maanden rechtenstudie komt me langzaam de strot uit.

 14. Dom van Serphos, als hij had gezegd dat die post van hem was dan zou hij op de vingers getikt zijn maar nooit ontslagen.

  Publiekelijk op de vingers getikt, want achter de muren van het OM is iedereen het natuurlijk, net als alle KKC lezers, volledig met Norman Serphos eens over diens post over de omgekomen mondi monkey van Westpunt.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties