ParadiseFM | Selikor start autowrakcampagne

Auto-eigenaren kunnen toestemming geven om de oude auto’s op te halen bij het buurtcentrum van Koraal Specht of via email | @aaltbrink

Selikor is in het kader van de Milieuweek begonnen met een campagne om autowrakken op te halen.

In samenwerking met Unidat di Bario willen Selikor buurtbewoners motiveren om oude auto’s, die al jaren in de tuin staan, weg te doen. Volgens Selikor is het aantal autowrakken de laatste tijd sterk toegenomen, vooral omdat eigenaren vanwege emotionele waarde geen afscheid willen nemen van hun auto. De wrakken veroorzaken veel milieuvervuiling en kunnen soms ook een hindernis zijn voor openbare wegen.

Auto-eigenaren kunnen toestemming geven om de oude auto’s op te halen bij het buurtcentrum van Koraal Specht of via email. Bij het ophalen van het wrak krijgt elke eigenaar een agrarische kliko en een zak vitamine voor planten.

Bron: ParadiseFM

3 Reacties op “ParadiseFM | Selikor start autowrakcampagne

 1. De overheid is mede schuldig aan het feit dat buurtbewoners hun oude autowrakken in hun tuin of langs de openbare weg laten wegrotten!
  Als er een adequate controle (voor Curacao misschien een open deur?) zou plaatsvinden op kenteken en betaalde wegenbelasting zou zijn geweest, weet ik zeker dat er heel veel autowrakken direct opgeruimd zouden worden.
  Het feit namelijk dat je een geregistreerde auto ( dus met kenteken ) bezit moet je ook ieder jaar wegenbelasting betalen.
  Velen zullen zich dan wel eens achter de oren krabben om hun auto in hun tuin te laten staan en ieder jaar de wegenbelasting en uiteraard de verzekering te betalen.

 2. Het klinkt raar maar die oude wrakken zijn soms behoorlijk wat geld waard. Er is altijd een fanatiekeling die geld te veel heeft te vinden die een restaurantie project van wilt maken.

 3. Daar zijn we al 30 jaar te laat mee .
  Misschien dank zei het toerisme groeit nu het besef dat korsou een grote vuilnisbelt is .
  Ook zo iets auto – eigenaren kunnen toesteming geven nee je krijgt een paar maanden de tijd , om de auto te laten weghalen .
  Maar ja nos mes por .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *